Kotol do bungalovu. Turbo alebo kondenzačný?

aký plynový kotol je vhodné dať do bungalovu? radiátory + podlahové kúrenie v kuchyni a kúpelni, prikurovanie krbom na drevo so vzduchorozvodmi do izieb. Niektorí mi radia kondenzačný, niektorí turbo. Pre 4 člennú rodinu aký zásobník na TUV? Stačí cca 50 l ?
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/forum/show... http://www.modrastrecha.sk/forum/show...
Odpovedať
Profilova fotka
na podlahove kurenie jednoznacne kondenzacny..vraj boli vyvinute prave kvoli podlah.kureniu.. co sa tyka zasobniku, tak 50 l sa mi zda malo..samozrejme to zavisi aj od zvyklosti, ale aj tak..my ideme brat 120 l...
Odpovedať
nanyka, viem ze kondenzacny je vhodny na podlahove kurenie, ale pocul som ze len vtedy sa to oplati ak mas podlahovku v celom dome a nie radiatory, u nas podlahovka bude len nieco "navyse" pre pohodlie, aj to len minimalne. Budeme vyuzivat hlavne radiatory a ten spominany krb.
Odpovedať
My měli 60l zásobník a bylo to s odřenýma ušima pro dva! :-S Šla bych aspoň do 120l nebo do ještě většího bojleru. Teď budeme mít soláry na ohřev vody a tam je 300l bojler a jsem z toho nadšená. :-D Konečně se nebudeme muset ohlížet na to, kdy se nahřeje voda a jestli si napustím 200l vanu a ještě se potom osprchuju... :-)
Odpovedať
my máme bojler 150 l a jsme dva a za 3 roky se nám 2x stalo, že i tak teplá došla, ale to byl fakt extrém. rozhodně pro 4 lidi 50 l mi přijde nedostačující.
Odpovedať
Jojo, to je fakt nedostačující. :-o Jedině do kombinace s průtokáčem, ale to potom ztrácí ten zásobník smysl... ;-)
Odpovedať
A ani nevím, jestli to vůbec jde zkombinovat... Rades, abyste toho potom nelitovali... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
rades, aha..tak to neviem v takom pripade :-| ..skus sa opytat na stavebnych forach - ostavbe.sk alebo e-filip.sk ..tam su vacsi odbornici ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?