Kotol Defro Duo pellet a 1000 litrová expanzná nádrž

Ahoj, chcela by som sa spýťať, či má niekto s týmto kotlom skúsenosti a čo ste s ním spokojní.... Chceli by sme tento kotol kúpiť spolu so zásobníkom na pelety a 1000l nádržou, lebo sme počuli, že pri expanznej nádrži je možnosť, že na druhý deň je voda ohriata na toľko stupňov, že nie je potrebné aby kotol ohrieval vodu.... máte niekto skúsenosť? ďakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
mysleli ste akumulačnú nádrž. miera opakovania zakúrení a doby prevádzkových páuz priamo súvisí s objemom akumulačnej nádoby a vykurovaného objemu budovy, tepelnotechnického stavu budovy a vonkajšej teploty. závisí to aj od počtu osôb, pokiaľ budete odoberať teplo i pre prípravu teplej vody. riešení pri tomto systéme zapojenia je viacero, osobne by som to riešil akumulačnou nádržou s vnoreným zásobníkom teplej vody, odpadne Vám tým pádom zbytočná zóna a čerpadlo pre nepriamy ohrev zásobníka. čo sa týka toho kotla išiel by som do najnižšej výkonovej rady kedže najvyššiu účinnosť dosiahnete pri menovitom výkone a ten je až 24 kW (Defro duo 15). Pri 1000 litrovej akumulačnej nádobe to vychádza na cca.za 3-3,5 hodiny dobíjania. máte tepelnú stratu Vášho domu ? trochu ho popíšte čo sa týka zateplenia.
Odpovedať
@maros_kollar Domček je vo výstavbe. Je to bungalov, je potrebné vytopiť 250 m2. Čo sa týka zateplenia domu, strop bude sadrokartónový a nad ním 20 cm minerálna vata. Zvonku bude zateplený 10 cm fasádnou minerálnou vatou a je postavený zo solbetu 36 cm. Keďže u nás nie je plynová prípojka chceli by sme kotol riešiť kombináciou pelety a drevo. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@juliet8 máte z projektu i tepelnú stratu (z technickej správy)? a typ vykurovania (podlahovka,telesá atď)?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@juliet8 Ahoj chceli by sme sa opýtať či ste sa rozhodli pre tento kotol, pretože my sa preň rozhodujeme teraz. Ak áno ste s ním spokojný ? Dali ste aj tú nádrž a akú ?
Odpovedať
Ahoj, áno rozhodli sme sa pre tento kotol, len neviem vyjadriť svoj názor keďže máme pred sebou prvú zimnú sezónu :) máma ho akurát 1x odskúšaný pri zapájaní a to je všetko. Dúfam, že budeme spokojný, volili sme túto možnosť, lebo nie je problem so servisom na SR a tak :) nádrž sme si dali 1000 l ...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte. Nepočuli ste náhodou o dotáciách na takéto kotly na budúci rok ? Niečo som započul že majú byť . Tiež máme naprojektované peletkové kúrenie a akumulačnú nádrž . Ďakujem za reakcie.
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna netrba kupovat pec na pelety ale na ekohrasok, lebo cena je skoro rovnaka a vyhrevnost peliet je cca 15-17MJ/1kg a ekohrasku cca 23-25MJ/1kg. Ja som si objednal minuly tyzden v polsku pec DEFRO AKM DUO PELET 16kw za 8040zl co pri kurze 4,15zl/1e je 1936e a u nas stoji na stranke defro.sk stoji 2450e. Ak by vam dali aj zlavu zo 10% tak stale ju tam kupim o 300e lacnejsie. Pec ma piestovy podavac, takze moze spalovat ekohrasok, uholny prach, co pri peciach zo snekovym podavacom vobec nehori. Dalej pelety, piliny, proste vsetko do velkosti 4cm.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
@miki199 a to ste skusal ked tvrdite ze u inych kotlov sa to spalovat neda? Lepsie povedane to mate odkial.? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ludo65 Pozrite na obrazku, iba pri peci ktora ma horak uni UNI zhori vsetko - snekovy specialny podavac , ostatne pece s klasickym snekovym podavacom maju bud pelety alebo ekohrasok. Pri piestovom podavaci zhori tiez vsetko ako pri horaku UNI, aj uholny prach, proste vsetko co vypadne zo zasobnika piest zatlaci do ohniska. Pri snekovom podavaci za to tam zasekava. A este jedna vec, brat ma snekovy podavac a ekohrasok s trochou uholneho prachu nechce dobre horiet, kamarat ma piestovy podavac a to iste balene uhlie mu hori na jednicku.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme asi tiez zatial rozhodnuty pre tento Defro AKM DUO, tak dufam, ze bude dobre sluzit ;-)
Odpovedať
@miki199 kolko kotlov poznate co su na trhu, ze tvrdite ze u ineho kotla zo snekovym podavacom to nehori ? :-) A ktore kotle ste uz odskusal osobne ze si dovolite toto tvrdit? Ja poznam defro kotle tak ze sa neunuvajte s stou reklamou. ;-) Dodacia doba nahradnych dielov ? nedaj boze ked ten kotol vypadne v zime pri -15°C.! Potom prajem vela stastia.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ludo65 Ja reklamu nerobim. Objednal som si pec DEFRO tak mam prospekty. To je jedno aku pec si kupite To davam len za priklad ohladom snekoveho a piestoveho podavaca. A citajte lepsie prosim co napisem. Ja netvrdim ze v snekovom podavaci vam to horiet nebude, ale ze sa vam to tam bude zasekavat. Hoci aj raz za 2dn,i ale potom vam vyhasne a musite to rozoberat :-) A netvrdim ze DEFRO pece su najlepsie, mozno kupite taku istu, lacnejsie od ineho vyrobcu.
Odpovedať
@miki199 je vela peci co spaluju kvalitnejsie ako pece DEFRO ;-) Pokial sa pozriete na tu konstrukciu a riesenie privodov spalovacieho vzduchu, tak je to onicom ;-) Kazde palivo ci je to drevo ,uhlie, stiepka,pellet potrebuje iny pomer spalovacieho vzduchu. Pokial tento privod nieje riadeny automaticky lambdasondou tak sa jedna o kotol ktory je nizkej kvality spalovania a skutocnej ucinnosti kotla. Tak ze neeokonomicke ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ludo65 No ale take pece su uz v inej cenovej skupine. Posli link na nejaku pec o ktorej pises.
Odpovedať
@ludo65 Ake automatické kotle spaluju lepsie ak maju spalovať viacero druhov paliva ?
Odpovedať
@marcih v kazdom pripade by mal mat ten kotol lambdasondu. Napr. kotle R od Benekov spaluju solidne.
Odpovedať
Profilova fotka
@ludo65 Aj defro pece to maju;-)
Odpovedať
@miki199 pleties jablka s hruskami. :-) zPID ti vyhodnocuje len teplotu kotla a spalin a podla toho riadi len otacky ventilatora. Riadiaca jednotka s lambdasodou ti nastavuje za pomoci servomotora spravny pomer sekundarneho vzduchu pre spalovanie..;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ludo65 Moze byt, nehadam sa, ale ucinost peci je skoro rovnaka...pri mojej je to cca 87% ale pri uni horaku 90,7% a tie Benekov maju od 85,5 % do 89 % :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@juliet8 ja si tu pisem s ludo65 a zabudli sme na teba. Akumulacna nadrz je dobra ale asi iba pri podlahovom vykurovani. Brat ma podlahovku a aj radiatory. Ked si nabije akumulacku teplou vodou a necha s nej ist vodu iba do podlahovky vydrzi mu den, ale ak do radiatorov, tak ani pol dna. Lebo do podlahy dava 30-35 stupnovu vodu a do radiatorov 60-70 stupnov. Ale akumulacku vacsinou pouziva, ked kuri drevom, ale ked kuri ekohraskom tak ju ma odstavenu. Podla mna, ak mas kotol iba na pelety, tak ti ju netreba.
Odpovedať
Profilova fotka
@ludo65 Reagujem na " Napr. kotle R od Benekov spaluju solidne." Dakujem pekne, pri cene na internete od 4270eur 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@miki199 Ako pozeram na tie kotly, tak su pekne vymakane....klobuk dole...normalne by som ju bral. Len ta cena...ked clovek stavia dom nemoze mat vsetko najlepsie co ponuka trh, lebo by sa nenastahoval asi nikdy.
Odpovedať
@miki199 no tak tam je velmi velky rozdiel. Ta ucinnost u kotla Defro je ucinnost spalovania alebo kotla? ;-) Vy pisete : (pri mojej je to cca 87% ale pri uni horaku 90,7% a tie Benekov maju od 85,5 % do 89 %) To nemozete srovnavat ani nahodou.Benekov ma velmi dobre spalovanie comu nasvedcuje aj emsine meranie. Benekov R je dotovany kotol aj v Nemecku ale Defro sa tam vobec nedostane lebo emisne vysledky u Defra su o 300% horsie . Cim nizsie emisie ma kotol tak tym ma kvalitnejsie spalovanie a vyuzitie energie paliva je zasadou pre usporu. Len tak popri , spocital ste si ze kolko spali ten vas kotol Defro bez automatickeho zapalovania za rok paliva v udrziavacom rezime ? ;-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ludo65 Napisal som ze Benekov kotle su lepsie, ALE cena mojho kotla 1970eur a benekov 4270eur co je rozdiel 2300eur. Dakujem :-) Takto mozeme rozoberat kazdu sucast domu od tehly, okien, izolacaie, vybavenie domacnosti. A ludo65 mozete napisat aky kotol mate doma :-) A v lete nebudem mat kotol v udrziavacom rezime, lebo za usetrene peniaze (2300e) si kupim bojler s tepelnym cerpadlom a este mi aj ostene :-) A ohladom emisii, mozem sa s Vami stavit, ze ja prekurim menej ekohrasku ako Vy, lebo mam zatepleny dom s kazdej strany az az.
Odpovedať
@miki199 vy chcete vediet aky kotol mam ja. Splynovak 50 kW, 4000 l AN, solar 16 m2. Ale , ja vykurujem 420 m2 :-) Rocna spotreba 17-20 m3 dreva. 8-) Teraz k vami usetrenim peniazom na kotli: Vy pieste: lebo za usetrene peniaze (2300e) si kupim bojler s tepelnym cerpadlom a este mi aj ostene. No az tak jednoduche to zas nieje ako si to predstavujete. :-) Dodatocne vydavky za instalaciu, elektrina, servis, atd. ;-) a to nieje malo ;-) Kupte a dajte si to spravit. Potom budete vediet ze ci ste sa vasou kalkulaciou nesekol. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ludo65 Lebo vas solar vobec nebolo treba instalovtat a uz vobec nepotrebuje elektrinu a servis ;-)
Odpovedať
@miki199 istalaciu som previedol sam. ;-) A kolko ze berie jedno cerpadlo solaru? ;-) Ja ich mam na streche uz 10 rokov a nic sa neservisovalo a funguju presne tak isto ako za novoti. Koto vam nakukal take nieco ze solar sa musi servisovat? A co chcete na nom vobec ako servisovat? :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Dobry den Asi ma tu ukamenujete ale nechcem zakladat novu temu tak to pisem sem, Chcel by som sa opytat kolko ma bude cca stat kotolna chcem automaticky kotol defro komfort eko duo uni r 30 kw cena cca 3300 eur k tomu aku nadrz 1000l. Komplet montaz cerpadla, ventily atd aby som mal predstavu dakujem kazdemu kto zareaguje....
Odpovedať
@budzo montáž toho roku v 03/2017. nerátam kotol, nerátam aku... čerpadlové zostavy 2x, všetky tie poistné ventile, rúrky, 4-cesný zmiešavací+servopohon, 3.cestny termostat. ventil, atd... praca + material cca 2700€
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?