Kotol Atmos DC22S alebo DC25S

Profilova fotka
Prosim Vas, vedel by mi niekto poradit,ci nam do domu bude stacit 22kW kotol, alebo radsej dat 25kw? Dom je starsi, rekonstruujeme, v prizemi( polovica vysky je v zemi) bude vykurovanych asi 90m3, hl.poschodie 190m3 a pocitame do buducna aj s podkrovim. Mame nove plastove okna, a mury su tehla,kvadra,postavene tak,ze kazda spara je prekryta vzdy tehlou,ci kvadrou. Ked sme tam na jesen obcas isli na noc, vykurili sme "Petrikom" na 26 stupnov, vonku bolo +5, tak nam do rana klesla teplota len o 2 stupne. Nemame vypocitane tepelne straty a kurenie si budeme robit svojpomocne. Davame akumul nadrz 1000l a na teplu vodu obojzivelnik. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
vykon 22kw by mal stacit, oba kotle su identicke (velkost palivoveho dreva). radsej zobrat mensi a usetrene peniaze investovat do zateplenia a regulacie, lebo prekrytie spar nie je zateplenie, je to tepelny most ako z ucebnice
Odpovedať
Profilova fotka
No vela penazi za kotol by sme neusetrili, kedze rozdiel je len 50€ :-) Skor ide o to, aby na ten objem priestoru bol kotol postacujuci.
Odpovedať
Kedze budete mat akumulacku tak: vykon = dlazka nabijania nadrze. Cize cim vacsi vykon, tym kratsie budes nabijat nadrz. Otazne je ci vam kapacita 1000L bude stacit (skor asi nie), na aky/taky komfort.
Odpovedať
Profilova fotka
@quako2 Preco myslis, ze by nestacila 1000l nadrz? Na vystave sme sa pytali priamo v Atmose,ze aku nadrz, hovorili,ze aspon 800l.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?