Kotlove cerpadlo a vykurovacia krivka

Mam kotol Vaillant Ecotec Plus a 100 m podlahovku len na jednom poschodi. Rozdelovac ma 8 okruhov, kde jeden je najdlhsi. Prietok nema vyssi ako 1,4 a to uz su ostatne priskrtene. Kotol mal nastavene cerpadlo na automaciky rezim, takze islo na 15%. Da sa nastavit na 53%, 75% a 100%. Staci tych 15% z rezimu auto ? Ako ste vedeli ze vykurovacia krivka je spravne zvolena ? Teraz som na 0,3. Vonku su -2 stupne, kotol hreje vodu asi na 35% stupnov.
Odpovedať
@drzalasicka ekvitermicku krivku si nastavite podla tepelných strat budovy , tie my nepoznáme ani iné fakty takže podla pocitovej teploty si to nastavte . čerpadlo by som nastavil na 75% v prípade ked nemáte zonovú reguláciu alebo auto režim ked máte
Odpovedať
ako zistim, ze to stiha dokurovat ? Teraz su cca 2 stupne a kotol ide stale na spodny vykon. Kurim na 22 stupnov, regulator je v izbe s najdlhsou vetvou, kde som zatial nedosiahol viac ako 21 stupnov. Zle som pozrel ten rozsah vykonu cerpadla, je tam auto, 53%, 60%, 70%, 80%, 90%, 100%. Ked som dal z auto na 70% ochladla spiatocka, takze voda koluje rychlejsie. Na prietokomeroch sa to velmi nezvysilo. Prietok bol podobny ako ked to bolo na auto, ked kotol pustal cerpadlo na 15% (v tom case bolo nastavenie na auto). Podla coho sa nastavuju tieto vykony cerpadla ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?