Kotle Kolton - skúsenosti

Profilova fotka
Mate niekto tuto znacku kotlov so zasobnikom na tuhe palivo? Spokojnost? Postrehy ;-) diky....
Odpovedať
1
2
@adamnela Ahoj, uvazujem nad automatickym kotlom, chcem sa spytat preco ste dali prednost kotlu Defro pred kotlom Kolton? V podstate mam rovnaku dilemu :) Diky
Odpovedať
Profilova fotka
@harrvy Vies, co rozhodlo, ze Defro ma uz viacej ludi, vela znamych, nikto sa nestazoval a su s nim spokojny, tak asi len to. Kolton bol pre nas cudzia znacka. A este to Defro nam zohnal znamy lacnejsie, pri Koltonoch nemal tu moznost. Tak neviem a ake mate kurenie?
Odpovedať
@adamnela No kupil som dom so 70tych rokov,kurenie tam je povodne, akurat asi 1/2 radiatorov vymenenych za panelove bez termohlavic... Kotol ma viadrus U22, ale kedze vecasi dna doma nik nie je takze je nemoznost prikladat kazde 3-4 hodiny a vzdy ked pridem s prace tak je dom vychladnuty a dvihat teplotu z 15 na 22 je celkom sranda :D Preto zvazujem prave automaticky kotol.. Akumulacne nadrze by mi boli asi na nic kedze dom je nezatepleny a aj prinich by bola potreba kurit aspon kazdy vecer kym ideme spat aby sa nabili... U toho koltonu mam aj ja zmiesane pocity... Predajcova na SK sa zacali celkom mnozit len v poslednej dobe.. a precital som si jeden zaujmavy prispevok ku kotlu kolton, aj ked to je len jeden nazor, tak velmi zaujmavy citujem: "A teraz nepoteším majiteľov automatických kotlov. Svokrovci majú 3 zimu automatický kotol na ekohrášok KOLTON MATIX 30 s výkonom 27 Kw. veveve kolton bodka pl. Posledný mesiac začalo nenormálne strihať poistné skrutky na podávači, tak cca 20 x za deň. Ponúkol som sa že to pozriem, že je chyba v kotli. Bol som však odbitý, že chyba je v uhlí, lebo tento rok majú hrášok volne sypaný a je zle triedený. Nie je to však pravda. Skúsili super triedené vrecované uhlie a kotol veselo strihal skrutky ďalej. A to som už nastúpil ku kotlu ja. Vyhodil som z kotla von horák s podávačom. Keď som vybral vonku šnek, hneď mi bola jasná príčina trhania skrutiek. Na čelnej ploche šneku boli narastené hrubé vrstvy hrdze zreagované so sírnym dymom, ktorý sa sem dostáva z retorty. Vrstvy mali hrúbku tak 0,5 cm z každej strany šnekovice a ako boli zo šneku nepravidelne povylamované boli tam hranya tým pádom bol nenormálny odpor medzi šnekom a uhlím. Takisto hriadeľ bola "obrastená" touto hrdzou. Tak som zobral kladivo a tento sajrajt pekne zo šneku poobíjal. Lenže teraz je hriadeľ tenšia o cca 1/3 takisto sú tenšie aj šnekovice. K uvedenému javu došlo na mieste, medzi kotlom a zásobníkom, v zásobníku a v kotli už nie. Z toho usudzujem, že k uvedenému javu došlo reakciou sírneho dymu z uhlia a studeným šnekom. Zo zvedavosti som oškrabal steny kotla. Zistenie? Šok. Kotol je pod usadenými sadzami hrdzavý ako líška, najhoršie je, že hrdza je plátková. Ten kotol pôjde do neba za 3 roky. (Záruku dávajú 5 rokov)."
Odpovedať
Profilova fotka
@harrvy no boze =-) tak to som rada, ze sme nakoniec ostali pri tom Defre. My mame piestovy podavac, zevraj su lespse a ze nezadrha uhlie v tom sneku...No ja som iba taky laik, ale kotol ide v pohode zatial aj automatiky rezim a aj manualny. Teraz prekurujeme zatial len manualne, ale nakolko mame v celom dome iba podlahovku, tak je lepsie, keby isiel stale v automatickom rezime, kedze rurky sa troska dlhsie nahrievaju ako radiatory. Ale kedze este nebyvame a nie je zatial az taka tuha zima, tak kurime rucne. A aj ovladanie je celkom ok a nie je take zlozite ako som si zo zaciatku myslela. A aky mas zatial vyhliadnuty?
Odpovedať
ked ja neviem :D vymenu chcem realizovat nniekedy leto - jesen.. aj nejake peniaze este treba dosetrit... naberam zatial informacie.. ale uprimne ten Defro akm duo s piestovym podavacom sa mi zacina pacit :) len ho niekde zohnat lacnejsie :D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
moze mi niekto poradit ? chcem kupit kotol kolton master dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Ja mám kolton ale Duox.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ci je to Defro Kolton Uspor Galmet a neviem aka este znacka vsetky su plechove a ked mate vlhku kotolnu popripade zle zapojenie ziadny nebude pracovat spravne vsetky maju rovnaku regulaciu s rovnakej firmy maju spolocne aj horaky len Defro zmenilo horak na skodu akurat sa zvysila len spotreba paliva uz nieje Defro to co bolo. Rozhoduje uz len cena spokojny je kazdy stym svojim
Odpovedať
V prípade záujmu o ktorýkoľvek kotol ma neváhajte kontaktovať... Na cene sa dohodneme
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@adamnela dobrý večer, prosím vás, tiež plánujeme v dome kotol na tuhé palivo, celkom sme aj rozhodnutí pre Defro a tiež budeme mať podlahové kúrenie. Chcela by som sa spýtať, ako ste s kotlom spokojní a používate na kúrenie ekohrášok? Ak áno, aký a kde kupujete, príp. cenu? A dá sa kúriť aj drevom? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@petrife zdravim ☺ Tak sme zatiaľ spokojný, všetko ide ako má. Áno kurime aj normálne drevom a briketami, kým nie je tuhá zima a ked už treba kúriť nonstop tak zapiname podávač a kurime ekohraskom. Tento rok sme ešte zatiaľ nekupovali, tak vám neviem povedať zatiaľ ani cenu ani odkiaľ, lebo ešte nie sme sami rozhodnutí.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@adamnela Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. A ešte jedna otázočka, vyššie ste písali, že máte iba podlahovku, tak kotol si sám riadi teplotu, ktorá ide do podlahy, neprekuruje sa? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@petrife joj prepacte moc tu už nechodím. Áno prekuruje, a tento rok už musíme namontovať termostaty, tak snáď to pomôže ..
Odpovedať
@adamnela nevadí, ďakujem pekne za informáciu, tiež sme si už čo to zisťovali a vyzerá to tak, že budeme asi montovať aj zopár radiátorov, kvôli tej zvyšnej teplote. Síce som ich veľmi nechcela, ale niekde ich schováme :) Ešte raz veľmi pekne ďakujem.
Odpovedať
@alfa10 ahoj,neviem či si už kúpila,ale my máme dva kotle Master,tak Ti môžem povedať o tom niečo
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Vedel by mi tu niekto poradit o peci kolton
Odpovedať
@nicol521 čo potrebuješ vedieť?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@harrvy zdravím,ten problem zo snehom nieje u výrobcu ale, uhlie bolo určite mokré. Môže byť viac pricin. Zle nastavený podávač ventilátor atď.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Strihanie skrutky šneku podávača som zažil minulý rok. Chyba nie je v peci ,ale nastavení podávania a času prestávky. Keď je nesprávne nastavená synchronizácia oheň horí vo vnútri horáka,kde sa tvoria spekance a šnek nahára. Preto sa nevládze otáčať a trhá skrutky. Oheň musí horieť nad horákom. Upravte to a odskúšajte. Spomínaná hrdza podľa mňa je výsledkom vlhkého ak nie až mokrého ekohrášku. Ak máte problém ,že sa pod sadzou vytvára hrdza , skúste si občas otvoriť poklop zásobníka ,či nie je orosený. Pri suchom uhlí sa mi to nestalo. Inak celkovo som spokojný.
Odpovedať
Ja mam kolton duox , kurim s nim prvu sezonu 2018, odisiel mi nad retortou odrazac plamena, je to taky kus zeleza, ktory drzi na srobe, ta sroba bola asi zle zavarena...kotol je v zaruke, samozrejme ze mi zaruku neuznali, zevraj je to opotrebitelna cast....a bude ma to stat 50 eur.... Zevraj bez tej suciastky mi moze za rok odist rost a je po kotli.... Som sklamany z takehoto pristupu firmy kolton :( Velmi som chcel slovensky vyrobok, mal som 13 rokov drevosplynovaci kotol Vigas 25, nebol to sice ziadny zazrak, ale ten servis, ochota...pomoc , bola na 100 percent! Skoda, ze nevyrabaju kotol na ekohrasok s kombinaciou drevo, nevahal by som ani minutu, nie ako teraz sa handrkovat s Poliakmi...zevraj mi budu postou posielat suciastky mozem si ich sam vymenit.... Pisem to sem preto, lebo som firme kolton napisal, ze o ich pristupe budem informovat ludi, ktori zvazuju o kupe ich vyrobku, nech sami zvazia co a ako. p.s: odpisali mi , ze mi daju 35 percentnu zlavu na suciastku, odmietol som to, dam si tu srobu zavarit sam. A taktiez, mi napisali, ze suciastka odisla preto, lebo som mal ventilator nastaveny na maximum. Pravda je taka, ze ventilator je nastaveny len na 30 prcent....lebo kurim hnedym ekohraskom, ten nesmie mat moc vzduchu na horenie....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Teraz mi odisla dalsia suciastka z elektroniky, kotol je v zaruke, ale poliaci na zaruku kaslu....zial sudit sa nemam chut :(
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Ja mám Kolton Duox od roku 2012, poliak prišiel nadstavil to a všetko funguje. To koleso so šrobou čo ohrieva plameň odišlo aj mne po 5 rokoch. A aspon teraz čo som kupoval nie je to navarené ale je to na záviť kde sa na to koleso našrobuje. Má to vyšlo vyšlo v Targu 50 zl takže nejakých 12€ takže to sa dá. Inak všetko ok.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Dobrý deň, ja mam kolton duox som s ním spokojný nemám žiadne výhrady, jedine ten prach keď sa dopĺňa zásobník, z toho dôvodu by som uz do ekohrasku nešiel ale do peletiek... som si myslel na začiatky že mi to vadiť nebude, no samozrejme sa to prežiť dá, Ale chcel by som vás poprosiť ak máte niekto manuál v slovenskom jazyku na regulátor st 491, zatiaľ to mám nastavene stylom pokus omyl
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
dobrý deň zvažujem aj ja kúpu toho kotla ešte stále ste sním spokojný ci mam uvažovať nad inou značkou? Zvažujem kolton alebo teklu🤔🤔
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@falco2007 máte kotol kolton duox????
Odpovedať
skuste pozriet kotle tekla. novitera.sk
Odpovedať
@mypa ja som za Kolton.
Odpovedať
Profilova fotka
Mám Kolton 5 rokov, žiadne problémy. Mám MATIX30 na ekohrášok, kúrim peletkami... 🙂
Odpovedať
Všetky kotle na Ekohrášok robia Poliaci a sú v tom za 30 rokov výroby a vývoja dobrí. Ja mám Kolton duox 25 a som maximálne spokojný. Spálim cca 3 tony ekohrášku za zimu.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?