Konvertor do bungalovu - Adax Neo alebo Adax Clea?

Profilova fotka
Zdravím, uvažujem nad kupou konvertorov Adax do novostavby bungalovu. Ma niekto skusenosti s Adax clea? Ak sa nemýlim rozdiel je len v dizajne.
Odpovedať
1
2
Ahoj, ja sice nemam Adax Clea, ale podla toho co citam, tak rozdiel je len v povrchu - Clea je z tvrdeneho skla, Neo je kovovy. Mam teraz jeden Adax Neo 2000W doma v panelaku (dostal som ho od kamosa, co ho uz nepotrebuje) a chvilu som ho testoval. Musim povedat, ze som velmi milo prekvapeny. Je uplne tichy ked hreje a ani termostat vobec nepocut, ked spina. To je celkom dolezite pri pouziti v izbach, kde sa spi. A co je najdolezitejsie, funguje tak, ze cca. 1-2 minuty nehreje a potom na cca. 10-20 sekund zapne. A takto stale dookola. Vdaka tomu sa sa nezahrieva na prilis velku teplotu - takze ziaden spaleny prach, ani nic podobne. A povrch je len teply, vobec nie horuci. Ale skusal som to len v panelaku, kde som povypinal radiatory. Myslim, ze v dobre zateplenom dome by to malo fungovat rovnako. Dizajnovo su tiez v pohode, urcite krajsie ako klasicke radiatory. Este by som asi zvazil radu VP, ktora je o polovicu lacnejsia a funguje vraj uplne rovnako, len nema take moznosti programovania a nema taky pekny design. Ja to vidim na tento panel do obyvacky a 3-4 panely VP10 600W do izieb a predsiene. Cize kurenie mam za cca. 300€ komplet. Tak hovoria vypocty, prax vyskusam az dalsiu zimu. To uz by mal dom stat :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@jarosujo Ahoj, ja nad Adaxmi uvažujem tiež, osvedčili sa ti? Ja si ich plánujem dať do dvojizbového staršieho bytu (ale zasa zatepleného s vymenenými oknami). Tak dúfam že spotreba nebude horibilná :-) Rada VP je tiež tak tichá ako Neo? Chcel by som mať nočný režim a rovnako aj režim útlmu v pracovnom čase....
Odpovedať
@paetto Mam v dome Adaxy VP 600W (5x) a jeden ten NEO, ktory som dostal. Vsetky su uplne tiche, clovek o nich ani nevie. Ak chces ale utlm cez den, potrebujes NEO, pretoze na VP len nastavis koleckom teplotu a viac sa o nic nestaras. Programovat sa nedaju. Ja som spokojny.
Odpovedať
@jarosujo Ďakujem za info. A kuriš len nimi? Akú máš mesačnú spotrebu?
Odpovedať
@paetto Kurim len tym. V zime to bolo priblizne 1000 kWh za mesiac, ale stahoval som sa v Decembri, tak som este daku dobu zohrieval aj zakladovu platnu. Mam ju totiz izolovanu zospodu. Zas zima bola celkom tepla, som zvedavy na tu dalsiu. Moj ciel bolo v rocnom priemere mat komplet naklady na dom do 100€ mesacne (elektrika + voda). Voda je cca. 15€ mesacne, elektrika v zime okolo 120 a v lete 35. Ale som zvedavy, kolko to bude tuto dalsiu zimu, az teraz to budu hodnoverne cisla. Byvam pri Ziline.
Odpovedať
ahoj my sme sa rozhodli pre adax neo .prave kvoli tomu co pise vyssie jarosujo a aj kvoli programovaniu.
Odpovedať
@ibissa88 tiež novostavba? @jarosujo mojím cieľom je mať 60 EUR za elektrinu mesačne, do toho rátam aj 80l elektrický bojler. Niektorí hovoria že nereálne čísla, iní dokonca že sa zmestím aj do 50...Ja ale kúrenie riešim v 50m byte.
Odpovedať
@paetto Za 60 mesacne celkovo neviem neviem. My (bezna rodina) mame mesacnu spotrebu 25 cisto len bojler, potom nech 30€ bezna spotreba, 6€ za hodiny. To je hned 61€, este sme nekurili.. ;-) Bojler papa dost vela, nieco urobia straty, nieco strati obehove cerpadlo (ak mas). Bezna spotreba je individualna. Dost sa vari, pecie, vysava, umyvacka pracka kazdy den a uz to lieta :-N
Odpovedať
@matorado 25 na bojler? A koľko vás je v rodine? Ak štyria tak by som predpokladal že viac, to máte dobrú spotrebu. Na koľko stupňov nahrievaš? Resp. máš nejaký eko režim? Obehové čerpadlo nebude ale zasa straty bude ten môj mať vyššie (daň za to že je plochý, okrúhly by sa mi nezmestil).
Odpovedať
@paetto To je veľmi individuálne. My sme štyria a mesačne na TUV minieme 14 €.
Odpovedať
@blacksr šípim tepelné čerpadlo ;)
Odpovedať
@paetto el. bojler Dražice Ročne spotrebujeme 1330 kWh na TUV.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@paetto ano novostavba
Odpovedať
@blacksr Mate tam aj obehove cerpadlo?
Odpovedať
@matorado Cirkuláciu TUV nemáme.
Odpovedať
@blacksr Tak to bude tym ;-) Tusil som ze urcite min. 1/3 ide na straty v cirkulacii.
Odpovedať
@matorado to zas nie... my minieme málo TUV, šetrní (ale nesmrdíme) :-D
Odpovedať
My sme 2 dospeli, 125L bojler Drazice. Spotreba na ohrev vody 4,2 kWh na den= cca. 130 kWh na mesiac. Mam DD3 sadzbu, zohrievam len cez noc, kedy kWh stoji 0,088€. Cize za mesiac necelych 12€. Cirkulacku nemam.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@jarosujo uvádzaš , že Kurim len tym. V zime to bolo priblizne 1000 kWh za mesiac. Aký veľký máš dom v v m2? Obývacia izba má koľko m2? tam máš ten 2000 W Adax?
Odpovedať
@patino1971 Dom je 13x10 bungalov, obyvacka s kuchynou cca. 37m2 a tam bol ten Adax 2000W.
Odpovedať
@patino1971 Vobec neries nejake m2. Ak ti ide o dobre nadimenzovanie, tak cim vyssie prikony, tym lepsie. Do novostavby min. 2x taky celkovy prikon ako je tep. strata.. Celkova spotreba nebude vyssia, len bude teplota na termostate blizsia k realite.
Odpovedať
Len skoda ze sa adax neda napojit samoststne na termostat.aby si clovek nastavil dennu a nocnu teplotu.a samozrejme aby nesiel v kuse cez den ked tam nikto nie je.inac by sme ich uz mali doma
Odpovedať
@zlatovlaska111 na adaxe si naprogramujes dennu a nocnu teplotu...mas zlu informaciu :-)
Odpovedať
@jarosujo ten konvektor máš akumulačný? ked máš len v noci NT?alebo je najteplejšie v noci?panel na streche je v zime tak na okrasu, alebo oštaru
Odpovedať
@duzu Normalny konvektor to je, tym ohrievanim som myslel TUV. Ale uz mam klasicku DD2 a na kurenie klimu, Adaxy ostali ako zaloha pre velmi tuhe mrazy.
Odpovedať
@jarosujo pri klíme budeš mať celkový ročný odber na všetko nižší ako 4MWh?pri mojej spotrebe vo VT 200kWh sa oplatí DD5 už od 3,6MWh, ty si tiež SSE-D
Odpovedať
@duzu Neviem, ako to bude, zatial mam tu klimu kratko. Ale dufam, ze spotreba na kureni klesne aspon na polovicu.
Odpovedať
@jarosujo neviem akú máš ostatnú spotrebu , no sú tu i taký čo len na spotrebiče i 3MWh/rok, na klímu by si asi mohol dostať 22hod v NT, to je tiež TČ ved uvidíš po roku. vlani bol najvýhodnejší predajca silovej pre SSE-D, SE Predaj s.r.o.
Odpovedať
@zlatovlaska111 Samozrejme, ze da. Adax Multi Symphony je riesenie s jedinym termostatom. Alebo Neo s programovateľnym na kazdom zvlast.
Odpovedať
Myslela som ze nemaju taky termostat kt.si sam prepina denny rezim a nocny rezim.nie manualne tovzdy prestavovat
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?