Kondenzacny plynovy kotol - 100m bungalov / tehla

ahojte, zbieram info, aky kondenzacny kotol do novostavby, tehla, 100m podlahova plocha, podlahove kurenie, TT kraj urcene na ohrev TUV + vykurovanie, 3-4 clenovia domacnosti (cca 120l zasobnik) odporucanie do 14kW, hladam co najnizsi minimalny vykon (vraj, odporucane) moje zistenia zatial: - protherm neodporucaju viaceri kvoli nizkej kvalite - junkers, ma dobru siet servisakov, vraj drahsie diely - viessmann, buderus, geminox vraj drahe kvoli znacke - vaillant, baxi - neziskal som ziadny feeling v diskusii, zatial neutralny postoj nazor: - nie som optimista ze to ma vydrzat 20 rokov v dnesnej dobe konzumu, nevidim ziadny racionalny vyznam kupovat najdrahsie (lebo znacka, tradicia, material) a zaroven ani najlacnejsie od znaciek, ktore sa snazia porazit trh len cenou a sekanim nakladov vsade kde sa da - pride mi top vyber Junkers kvoli dobrej cene a ked ma drahsie diely (ajtak nikto nespecifikuje co znamena drahsie), tak mi to vobec nevadi lebo nakupna cena je polovicna oproti top znackam a vyzera ze maju dobru siet servisakov OTAZKA: - mate radu co este brat do uvahy? - viete aky je rozdiel medzi Junkers COMPACT vs SMART? (neviem sa docitat) co som nasiel od najnizsej ceny hore: Junkers CERAPURCOMPACT ZSB 14-1 DE + WST 120-5 O + CW 100 2,2 - 16 kW 120l zasobnik, ekvitermika 1250 Eur s DPH Protherm Gepard Condens 12 MKO + zásobník FE120BM + regulátor Thermolink P 4,3 - 12,7 kW 1350 Eur s DPH Junkers CERAPURSMART ZSB 14-3 CE + WD 120 B + CW 100 3,7 - 14,1 kW 110l zasobnik, ekvitermika 1450 Eur s DPH Protherm Panther Condens 12 KKO + zásobník FE120BM + regulátor Thermolink P 4 - 12 kW 1500 Eur s DPH Baxi LUNA PLATINUM+ 1.24 + Zásobník 125l 2,4 - 24 kW 125l zasobnik 1760 Eur s DPH Vaillant VUW 246/5-5 ecoTEC plus so závesným vrstvene dobíjaným zásobníkom VIH QL 75 B 4,2 - 21,2 kW 2199 Eur s DPH Vaillant calorMATIC 450 f - ekvitermicky regulator 270 Eur s DPH Geminox THRS 2-17 SET-120 2,5 - 17,4 kW 120l zasobnik 3400 Eur s DPH Viessmann VITODENS 222-F a 100l zasobnik 2,6 - 26 kW 4250 Eur s DPH
Odpovedať
@pekny junkers cerapur comfort :-)
Odpovedať
Tiez stavam, ja idem do ATTACK KT small, kukni si vlstnosti tohto kotla. Do stareho nezatepleneho domu som ho dal, ohrev TUV na 120L bojler, kurenie do velkoplosnych radiatorov, beži nonstop v kondenzacnom rezime, funguje 8 rokov bez poruchy. Z tohto dovodu idem do tohto znova a ma obstojny najnizsi vykon, co mi je dost podstatne. Skus kuknut.
Odpovedať
@pekny kto ti povedal že protherm nízka kvalita ? ja čo som sa rozprával troma kúrenármi tak všetci odporúčali protherm .... hovorili samozrejme že tie prémiové top kvalita len keď sa tam niečo pokazí tak to stojí 3x toľko čo do prothermu...a do prothermu má 90% dielov za 30 minut u seba netreba na to čakať.... PS nehádam sa len hovorím čo hovorili mne :-) Aj ja práve rozmýšľam nad kotlom :-) tak som zvedavý na ostatných čo napíšu :)
Odpovedať
My sme mali na byte kotol Protherm (tak sme už byt kúpili) a teda kazil sa dosť. Nakoniec sme kúpili kondenzačný Buderus. Nejak sme pri tejto značke (Buderus) zostali už aj na dome, tiež máme bungalov tehla, plocha 104m2, podlahové kúrenie, ohrev vody/zásobník 100L, zatiaľ druhá zima za nami a spokojnosť.
Odpovedať
@robo28w ano, pozeral som aj Comfort. ale existuje Compact, Smart kde vidim minimalny rozdiel v cislach a Comfort ma skoro 2x tak vysoky najnizsi vykon (co je zbytocne velka spotreba a cyklenie v obdobii mensich teplot - vraj - a takych obdobii je na svk vacsina) a vsetky ostatne parametre su podobne, tak som nevidel velmi vyznam to radit do zoznamu. @roxo99: dik, pozriem @karol6777: meno ti nepoviem ale cital som to tu po diskusiach na viacerych miestach
Odpovedať
@pekny comfort 16kw.zostava ma spodny výkon 3.7kw oproti compactu a smartu ma lepší vymenik používaný v týchto kotloch uz dlhšiu dobu. Lepšia je aj regulácia cw400. :-) montujeme ich už dlho. Najlepšie pre teba je najskôr si preveriť dostupnosť servisu. Osobne by som sa rozhodoval medzi junkers a vaillant, alebo inak, kazdy kotol splní tvoje požiadavky.
Odpovedať
tak ako už bolo spomínane,treba sa rozhodovať aj podla dostupnosti servisu.A mne to vychádza dobre len pre Protherm,ostatné značky su už od ruky.Aj ked by som sa možno radšej rozhodol pre inú značku.
Odpovedať
@robo28w dik za info, ale neviem co znamena ze je lepsi vymennik a regulacia? tie servisy som pozeral, Junkersov je tu dost vela v okoli :)
Odpovedať
z pohladu zakaznika viem porovnat len tieto udaje co maju na stranke a z toho mi vychadza ze najefektivnejsia volba je Junkers Smart (z tych Junkersov). ak hra rolu este nejaky parameter, co je dolezite a nemaju to tam uvedene .. tak je to pre mna dost velky fail lebo ako zakaznik sa ako mam rozhodnut?
Odpovedať
@pekny konstrukcka výmenníka je celkom ina. Na novostavbu pozeraj 16kw kotol
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
@robo28w a mozem sa spytat na JUNKERS Suprapur KBR 16 ? Spominate v diskusii Comfort ale mne tento pride skoro rovnaky vykonovo aj popisovo
Odpovedať
k vyberu ti radit nebudem, len aby bol nizky spodny vykon, idealne okolo 4kW, cim nizsi dokaze dat, tym menej ti bude cyklovat pri dlhsom kureni, kedy mas ohriatu zem a len kotol dokuruje (ja mam spodny vykon 6kW na protherme a je to velmi vela, kotol na vode pod 35° cykluje vzdy) znacky su viacmenej vsetko na jedno kopyto, vyberaj podla parametrov, ceny a dostupnosti servisu. 3-4 clenna posadka, nepotrebujes zasobnik 120 litrov, je to zbytocne, zasobnik pri plynovom kotli nieje ako el. 2kW bojler kedy vodu dohrievas 2-3 hodiny, ja mam zasobnik 60litrov nadstaveny na 55° + obcasne prehriatie na 65° napustam velku vanu a ked kotol zacne ohrievat tak nieje mozne vodu vypustit, nakolko stiha dokurovat nonstop...(vykon do zasobnika mam 20kW nadstavenych) v lete som behom chvile napustil detom bazen z horucou vodou bez prestavok, pri plynovom kotli nemusim hodinu a pol sediet v napustenej vani kym zase pride tepla :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
To je kotol určený skôr na výmenu starých kotlov, nieje v ňom zabudovaný prepinací ventil na ohrev TÚV.Skor by som odporúčal comfort s reguláciou cw 400.Kvalita porovnateľná z Buderus za lepšiu cenu. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@robo28w dakujem pekne! a lepsie medzi Junkers CerapurComfort ZSBR 16-3 E a Junkers Cerapur Compact ZSB 14-1 DE by podla vas bolo ktore? Nam pridu oba velmi podobne, aj vykonovo aj kvalitou..
Odpovedať
@sisiatko12 ten Cerapur Compact ZSB 14-1 DE ma nižši spodny výkon.
Odpovedať
Profilova fotka
@1gugu ano, to je pravda a treba k nemu CW kolko, 400 alebo aj nizsie ?
Odpovedať
@sisiatko12 tak to vam nepoviem. to sa musite od toho pýtat kto vám to bude robit. cw100 je o niečo lacnejšia ako cw400 ale aj menej toho vie. par € rozdiel v cene
Odpovedať
@sisiatko12 ale ked chcete si dat regulaciu do kazdej miestnosti samostatne tak si myslým že v odstate je jedno či cw100 alebo 400.
Odpovedať
pozri si aj kotly intergas su male ucinne a efektivne dobra volba pre take domy ako mas servis v pohode
Odpovedať
@sisiatko12 comfort má lepší a kvalitnejší vymenik
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?