Kondenzacny kotol - vymennik

Zdravim, Rozumie sa niekto do vymennika? Vraj baxi ma nizkoprietokovy vymennik s malym vnutornym prierezom rebier vo vnutry vymennika....vraj junkers atag maju vysokoprietokovy vymennik s vacsim priemerom...je to ozaj tak? A ze tym padom je baxi nachylnejsi na kvalitu vody, lahsie sa dokaze vymennik upchat. Dakujem
Odpovedať
@tinnko absolutne jedno mate mat system napusteny upravenou vodou!
Odpovedať
vseobecne plati pri kotloch s hlinikovim vymenikom ze, voda ma mat tieto parametre: - ph v rozmedzi 6,5 - 8,5 - elektrická vodivost max. 100 mikro S/cm - tvrdost vody 0° dH - bez sedimentacnych latok pri kotloch s nerezovim vymenikom platy len, system bez sedimentacnych latok. Ak to nieje dodrzane stracate zaruku na kotol.
Odpovedať
@jnplyn to nemyslis vazne,prides mi zmerat ph,elektricku vodivost vody,tvrdost vody ,ziadne sedimenty...to si to ,am napustit destilovanou vodou,a upravovat ph ako vyskumnik?cert ber taky kotol ,to nie je kotol to je laboratorium.....
Odpovedať
@daralbajda mala by si napustat upravenou, ano destilovanou alebo demineralizovanou .. ale kazdy na to sere ...
Odpovedať
@daralbajda auto si tiez naplnate obycajnou vodou?
Odpovedať
@gkrivanek ja moje v nudzi kludne mam meku.... aj tak je tam tolko hniloby v systeme ze to neuskodi..
Odpovedať
@gkrivanek malo,malo,nic upravovane nie je dobre,upravis zle a este vacsie starosti..zazoil som rozozrate vymenniky lebo dali katex na sial vymenniky..ked das obycajnu vodu urobis najmenej chyb..potom len fakt vsetko zmert..budes potrebovat dopustit co potom ,namontujes upravnu vody?kto sa bude tomu venovat?vo velkych kotolniach na to kadlu ,nieto obycajny clovek..
Odpovedať
Poprad má mestskú vodu z Nízkych Tatier, vápenatú. Ale keď stavali sídlisko Juh a napúšťali kotolne, vozili vodu cisternami z vodojemu z Tatranskej Štrby. Mäkká voda z Vysokých Tatier. Žiadne zavápnené rýchlovarné kanvice, práčky ani žehličky, do áut sa to lialo bez najmenších obáv - akurát to bolo málo mineralizované... Ale ja som ju píjaval rád :-)
Odpovedať
@daralbajda mne o tomto nemusite basnit😉 viem co robi upravena alebo neupravena voda vo vykurovacom systeme. Vzhladom nato ze sa vykurovaniu aktivne venujem.
Odpovedať
@daralbajda ja ako servisak pri uvádzaný kotla do prevádzky postupujem podla odporučaný a prikazou vyrobcu kotla, ako kotol nastaviť atď. .... Tieto parametre kurenárskej vody som si nevymyslel ja ale výrobcovia kotlov ( Junkers, Buderus, Protherm, ... ). Na každom školený to zdôraznujú. Pri uvedený kotla do prevádzky sa vyhotový protokol o uvedený do prevádzky, kde sa všetko zapíše a kopia sa pošle zo záručným listom výrobcovy.
Odpovedať
@jnplyn uz vidim ako servisak napusta system,meria tvrdost vody a navrhne upravnu podla toho..servisak pride ,stukne,max zmeria spaliny,vytlaci protokol a zoberie 90 eur....napise hocico a opat ziska prachy za uvedenie kotla do prevadzky,potom prachy za termostat...a v zime ked su najvacsie mrazy od 21.12.do 12.1.ide lyzovat,alebo nezoberie mobil...zo Skalice aspon poslu suciastku,ale buderus,viessmann,junkers,este aj ti predajcovia dovolenkuju....ja mam take skusenosti a preto nikomu neodporucam iny kotol ako protherm,lebo ten jediny sa da bezne opravit...
Odpovedať
@daralbajda bože môj ste ale prípad
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gkrivanek hej,to su moje skusenosti,ineho servisaka som nestretol......protherm urobi kazdy,boh Vas zavarim od Viessmanna,Buderusa,Junkersa,kazdy len predava a posuva krabice dalej,na sklade nic,a v najvacsich mrazoch dovolenky a inventury.....nikto ma nepresvedci o opaku...to su moje zivotne skusenosti..
Odpovedať
@daralbajda 100 ludi 100 chutí a skúseností :) vidím že ste potom este nemali skusenosť s talianskými kotlami
Odpovedať
Ale mal,este lamborghini,no a teraz idu immergasy,beretty,baxi...inac kazdy kotol je na principe talianov,zapalovanie ,plosak...19 rokov sa tomu venujem....aj ked nie uplne ....teraz ak rozhodujem ja tak protherm,ak niekto chce vylozene iny nepriecim sa ,len mu poviem co ho caka...protherm je ako auto skoda,nie je uplne super,ale cena dostupna ,servis tiez,ak chce niekto bmw,mercedes,prosim ,ale musi na to mat..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Kto mi vysvetli ako kondenzuje vymenik a ktorý je kvalitnejši či nerezový alebo zo zliatiny hlinika vraj hlinikovy kondenzuje
Odpovedať
@kogi jednoznacne nerez. A zamna top innox radial.
Odpovedať
A princíp kondenzácie... https://www.viessmann.sk/sk/informaci...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?