Zdravim idem si sem po radu,niekto kto to má podobné poprípade sa do toho vyzná vie poradiť nasmerovať. Jedná sa o nezateplenu bytovú jednotku.Byt je smerovaní na Juho-zapad. Vykurovanie bude riešené radiátormi.Byt prechádza kompletnou rekonštrukciou,to znamená nové prívody v poteri ku radiátorom ktoré idú k rozdeľovači. Byt má plochu 60m². radiátory v detskej,spálňa každá po 15m². Jeden v kuchyni spolu s obývačkou 22m². Kotol kvôli nedostatku miesta bude v kúpeľni v skrini,kde sa pripravil na novo vyvlozkovany komín. Najviac obmedzený som parametrami kotla ako je šírka hĺbka výška nakoľko všetko chcem vopchať do skrine ktora sa bude musieť spraviť na mieru... Poraďte niejaky kvalitný kotol so zásobníkom aby bol dostačujúci pre 2 dospelých 1 dieťa a nebol pociťovať úbytok teplej vody pri sprchovaní a zároveň púšťani v kúpeľni kvôli komfortu. Hladam niekoho kto to má tak ako ja a vie poradiť výškovo 90 pohode šírka max do tých 55 a hĺbka čím menej tým lepšie 🫣. Ďakujem za každú odpoveď viac podrobností kľudne doplnim ..
@pipo97 kazdy vyrobca ma v ponuke daco podobne. Jedine co si straz je maly spodny vykon. Od baxi doporucujem napr. toto
https://www.baxi.sk/kondenzacne-plyno...
ALe vyska je 95. Treba ratat s tym, ze niekde budes musiet mat aj armatury, preto je idealny kotol ktory ma vsetko v sebe....
Mam tiger od protermu kondenzacny ... servis u nas v pohode.
No ked sa sprchujem a niekto pusti vodu tak citit zmenu teploty no to sa nam stavalo aj v panelaku.
@mgx s tým sa počíta ako je privod plynu,pod kotlom sú pripravené prívody k rozdeľovači ktorý sa nachádza inde v skrini na chodbe aby toho nebolo tam veľa... Prívod vody,zmakcovac vody tam pôjde ,odpad,plyn..Len ako môžte vidieť na fotke je to na tesno..
Zdravim otvorím túto diskusiu znova,koľko litrový zásobník odporúčate pre komfortné využitie v byte pre 3 osoby. Kúrenie a využitie teplej vody v byte. Tlačí má priestorovo chcem ho vopchať do skrine..
Len vstavaný kotol so zásobníkom. Snáď niekto bude vedieť poradiť ako to má doma a ako je spokojný
Pri.kotloch 2-20kw (spodny vykon 2kw horny do tuv 20kw) staci 40l zasobnik. Pri slabsich (2-12/2-17) je mozne ze si budes musiet dat pri naplnani vane kratku pauzu aby kotol dohrial zasobnik. Dobry kurenar ti to vie aj vypocitat.