Kondenzacny kotol - ohrev TUV

Zdravim, Kondenzacny kotol ohrieva v externom zasobniku TUV na 90stupnov cez trojcestny ventil....pracuje kotol v kondenzacnom rezime pocas ohrevu TUV na 90stupnov?
Odpovedať
Nie pri ohreve TUV nepracuje v kondenzacnom rezime
Odpovedať
@tinnko naco je 90°C voda?to rovno zalievas kavu z baterie :-D Prevencia legionely je tiez ohriat len 70 raz mesacne,ja mam 45 a 6 ludom staci uplne dohrievat,cim vyssia teplota,tym nizsia zivotnost zasobnika.
Odpovedať
@hora111 90stupnov odporucena teplota na zasobniku baxi :-)
Odpovedať
@tinnko Pozor na tvorenie vodneho kamena, pri 90-tke sa bude tvorit ako divy. Inak aj na rozvody taka teplota nevplyva moc dobre a vyrazne im skracuje zivotnost. My hrejeme na 45C a je to uplne v pohode, aspon sa clovek neobari. Jo a kondenzacia funguje do cca. 50C, potom fertig :-).
Odpovedať
@tinnko bavime sa klasika bojler alebo nejaka akumulacna nadrz? U bojlera to je blbost ako kvoli tepelnym stratam,dodanej energie,znizovanie zivotnosti bojlera,velkej moznosti obarenia,roztiaznosti potrubia,spojov pri takej teplote,neefektivnosti vyuzit take teploty bez zmiesania studenou, Junkers a Drazice co mame v dvoch stavbach udavaju optimalnu teplotu 50-60°C a spominana prevencia Legionela 70. Ja by som sa informoval ale myslim,ze zle si pochopil ty.
Odpovedať
@hora111 pardon, odporucana teplota 60 stupnov :-), uvazoval som nad 100-120l zasobnikom , plynovy kondenzacny kotol
Odpovedať
Bolo mi povedane ze baxi ma nizkoprietokovy vymennik s velmi malym vnutornym prierezom rebier vo vnutry vymennika....vraj junkers atag maju vysokoprietokovy vymennik s vacsim priemerom...je to ozaj tak?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?