Kondenzačný kotol na vykurovanie radiátormi.Prosím poradte

Prosím o radu. Chceme vymeniť kotol ,robíme podkrovie a už je načase vymeniť náš starý .Máme doma 3 poschodia.Vykurujeme radiátormi. 1.poschodie je iba jedna izba.Dve podlažia majú po 5 radiátorov plus rebriňák v kúpelni.Celková rozloha vykurovania je 300m Volali sme kúrenára ,aby nám poradil kotol .Odporučil tento kondenzačný : BUDERUS logamax plus gb162-25 v3. Ja som čítala .že kondenzačné kotle odporúčajú na podlahovku vraj ak vykurujú radiátory nemajú takú úsporu.kotol stojí 2500e a mám obavy ,aby to nebola zbytočná investícia. PROSIM poradte mi.
Odpovedať
Presne tak vyhodenych 2500 eur za kotol na radiatorove kurenie je sprostost! Kondenzacny na radiatory urcite ano s ekvitermikou ale staci kotol za 1500eur Immergas zeus 26 Viessmann vitodens 100.26kw
Odpovedať
@gkrivanek "Kondenzacny na radiatory urcite ano" Bez zateplenia? Bez vymeny radiatorov? Poprosim vysvetlit...
Odpovedať
Profilova fotka
@lylylylka Noooooo.... - neviem-neviem, či je to dobrá voľba. Ak sú tam radiátory, tak v kondenzačnom režime môže robiť nanajvýš v prechodných obdobiach. V zime - teda minimálne 3 ťažiskové mesiace - určite nie.
Odpovedať
@matorado stretavam sa s mnohymi domami kde celu zimu kuria na 50C A niesu zateplene proste to vykuri
Odpovedať
@leonardom ano spravne. S tymi prech obdobiami ale ako pisem vyssie mnoho domov ide roky na 50C
Odpovedať
dakujem za rady , radiátory sú nové ,dom zateplený , kúrenár odporúča kondenzačný kotol ,lebo vraj od septembra budú iba kondenzačné a vraj tak najviac ušetríme. :-|
Odpovedať
@lylylylka kurenar radi dobre ale kotol je zbytocne drahy.
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek kuria na 50C, ale kondenzacna teplota povedzme pri idealnej lambda 1 je kolko 56C ? Kolko to urobi na ucinosti 1-2 percenta ? A rozdiel medzi kondenzacnym a normalnym v cene je kolko ? Mne to pripada zbytocne :)
Odpovedať
@majkoj pozri kde sme vymenili destilu atack atd stacionarne stare sunky a nahradili kondenzacnymi s ekvitermikou cena plynu klesla o 30% a nebolo to v jednom pripade Tam kde sa menilo na nizkoteplotny tam je to +- 20% Mna nezaujimaju teorie o com je 80% tochto fora ale fakty a nadmieru spokojny zakaznici ktory sa namna kazdy rok tesia!
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek cize ak to spravne chapem rozdiel medzi novy nizkoteplotnym a kondenzacnym je podla tvojich realnych skusenosti 10 percent. Nemam prehlad, aky je rozdiel v ich cenach ?
Odpovedať
Rozdiel je pri najjednoduchsom kondenzacnom oproti nizkoteplotnemu cca 450 €
Odpovedať
Poprosím konkrétne nejaké značky kotlov ,ktoré by ste odporučlil ,ale aj so 120l zásobníkom na vodu. Dakujem za radu :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Buderus kotol Logamax plus GB 152-24 Našla som lacnejšiu verziu ,mohol by byť ? =-)
Odpovedať
@lylylylka to je asi výbehový model, lebo na stránke ho výrobca nemá cena 1089 € http://kotly.heureka.sk/buderus-logam...
Odpovedať
@stastnyjim tou klamlivou heurekou by som sa neriadil!
Odpovedať
:-| čo je to výbehový model ? kupovali sme tam radiator a tak som ho tam našla na stránke.Takže asi nie.
Odpovedať
Takto pani, samzorejkme ze kondenzacny ma opodstatnenie, mame dome radiatory max teplota kotla je nastavena na 55 myslim ale ked idem okolo vzdy vidim teplotu nizsiu, bezne si tam hreje d 30-40°C. Pokial ide o nejake prechodne obdobie, prechodne obdobie je u nas skoro celu zimu, kolko dni do roka mate vypoctovu vonkajnsiu teplotu - mozno nikdy. Ucty a plyn voci staremu pkm z modry co co to bolo su o desiatky eur nizsie a to este hreje aj TUV ktora bola pred tym elektrikov. @matorado @gkrivanek @majkoj @lylylylka - My male buderus logomax gb 072 to stoji akolo 1000 rataj este ternostat a vonkajsi teplomer a zasobnik. vsetko komplet aj s plastovymi rurami dokomina vyde do 2000 urcite. Kotol komunikuje pekne datovo s termostatom mas tam rozne moznosti nastavenia a pod. Alebo si zober daco v podobnej cene, uplneto staci.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell no mozno som zle pochopil co znamena "mnoho domov ide roky na 50C" :)
Odpovedať
my mame osadeny logámax 162ku, tiez nam ho odporucil kurenar, ale este sme ho nespustili tak neviem povedat - cakame na hodiny na plyn :)
Odpovedať
@gkrivanek na porovnávači cien nemá byť čo klamlivé. Internetové obchody, ktoré chcú tam pošlú výrobky s cenami a heureka ako porovnávač cien to zoradí. Najlepšie sa takto nakupuje elektronika a elektro, kde v porovnávači súťaží veľké množstvo obchodov a medzi nimi najväčší a rokmi overení predajcovia. Klamlivý sú kúrenári, ktorý kotol pre zákazníka kúpia za 1500 EUR a bez mihnutia oka im ho predajú za 2000 EUR. Plus dalšie Eurá si pridajú aj na zvyšku materiálu. Pritom ten kotol ani materiál nevyrobili. Ich náklady sú maximálne ich čas na kúpu kotla a materiálu a dovoz k zákazníkovi na montáž. Kúrenár si má pýtať peniaze za predaj svojich služieb nie za predaj tovarov.
Odpovedať
@stastnyjim kolkokrat sme chceli odtadial kotol nikdy nebol a nebolo ho mozne dodat !
Odpovedať
@gkrivanek pochop že heureka je porovnávač cien, nepredáva kotly ani nič iné, predáva akurát tak reklamu na ich stránkach. Ja keď chcem kúpiť nejaký konkrétny výrobok, tak mrknem na stránky porovnávačov cien, pozriem ako sa pohybujú ceny, resp. ako sa pohybovala cena v priebehu času, vyberiem si podľa ceny, potom podľa toho aký je to zabehnutý obchod. Naposledy som kupoval takto bojler, všetko bez problémov a ušetril som niekoľko desiatok EUR. Aj moji rodičia, odkedy sú v dôchodku tak prepadli nakupovaniu cez internet, hlavne mama. Pohľadá v googli čo chce, kukne na nejakej stránke predajcu, potom hodí do porovnávača cien, vyberie si podľa ceny a obchodu, spraví objednávku, dovezie kuriér, skontroluje, zaplatí a hotovo, zatiaľ nemali s nijakým výrobkom čo kúpili cez internet žiadny problém. Stačilo ich naučiť ako si vyhľadávať v googli, porovnať v porovnáči cien, a ako objednať na stránke. K tomu som im dal základné rady nech neplatia nikdy dopredu za tovar, ak nepoznajú obchod, resp. nie je to zavedený internetový alebo kamenný obchod, a keď príde kuriér, nech si skontrolujú či je to to čo si objednali a je to v nepoškodenom stave a keď to nechcú, tak to môžu poslať späť do 14 dní a dostanú nazad peniaze.
Odpovedať
@stastnyjim ja chapem co je heureka velmi dobre no su internetove obchody kde udaju naschval taku nizku cenu ze zatolko to nezozenie ani velkosklad!!!!! Ide o kotle iny tovar ja neriesim. Dalej su to kotle zo zahranicia bez moznosti uplatnenia zaruky na Sk. Ti vravim a nechcem sa hadat ale mam to preverene!
Odpovedať
@gkrivanek aha, len si nenapísal že ide o internetové obchody. Kotol ani kotly som nekupoval ani nekupujem. Ak s tým robíš a stalo sa ti to viackrát, tak by som si dal pár minútiek času a oznámil heureke a to isté preposlal ako podnet SOI. A ináč ak robíš s tým kúrením, tak mnemotechnická pomôcka, kotol je síce stroj, ale je podľa vzoru dub. Čiže kotly. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnyjim nezalozis klub gramatiky aj s @matorado ? :-D Aj par dievcat sa prida :-p
Odpovedať
@majkoj tak ja napíšem v prvej vete "nepredáva kotly" a gkrivanek mi odpíše dvakrát kotle, kotle. A som to čítal a nechápal, že prečo píše "o kotle" a pritom používa množné číslo, nedávalo mi to zmysel. Napísal som to preto lebo mi na ňom záleží a ty nevyrývaj. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnyjim teba by tu u nas drblo, lebo mi chodime zasadne do Bystrici :-D
Odpovedať
@stastnyjim vdaka za opravu😊 Vazim si , ze ti namne zalezi😇
Odpovedať
@lylylylka alebo sa vykašlite na celú EÚ aj s ich plynovými kotlami, počkajte na poukážky a kotol na drevo môžte mať zadarmo. http://zelenadomacnostiam.sk/sk/domac...
Odpovedať
Profilova fotka
@lylylylka pokial ja viem tak tie GB152 sa uz 3-4 roky nevyrabaju. Nahrada za tento model je GB172 - stredna trieda od Buderusu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?