Kondenzačný kotol Buderus - nadstavenie

Viem ,že tu je podobných otázok plno,ale som z toho mimo :-) .Vie mi niekto poradiť-vysvetliť ako najlepšie nadstaviť kotol??Máme kondenzačný buderus máme aj vonkajšie čidlo na meranie vonkajšej teploty.MM nadstavuje teplotu vody do kotla na cca 40-45 stupňov. Vykurujeme na 20-21 stupňov dom,avšak,keď chcem dosiahnuť teplotu aspoň tých 21 stpňov,musím si na regulátory nadstaviť teplotu 22st-ktorú aj tak za celý deň nedosiahneme.Ja si myslím,že tým pádom máme asi vyžšiu spotrebu,ako keby muž nadstavil teplotu vody vyžšiu,alebo tam treba nadstavit niečo úplne iné?Poradte prosím som z toho jeleň.Ďakujem :)
Odpovedať
Ak sa kúri ekvitermicky, čo je z opísaného velký predpoklad, treba "zdvihnúť" ekvitermickú krivku tak, aby kotol kúril na trochu vyššiu teplotu - postupne, o "stupen"-dva...
Odpovedať
@dedo758 tym dosiahnem aby bola spotreba co najnizsia a aby mi vykurilo na tych nadstavenych 22st?Ci ako? a ked mam nadstavene kurenie na tych 22st a pocas dna mi to kotol nevykuri na tolko,tak neznamena to ze kotol kuri cely den? ci ako to mam chapat?
Odpovedať
@edit2 Ahoj! Nepíšeš či máš podlahové vykurovanie alebo radiátory a ani o aký typ kotla ide. Chyba však bude v samotnom nastavení vykurovacích parametrov na RC35ke (priestorový termostat) v ktorého menú sa tieto veci nastavujú. Zavolaj si servisáka ktorý ti púšťal kotol do prevádzky alebo na strámke Buderus si podľa lokality bydliska nájdeš servisných technikov ktorý ti toto nastavenie upravia. Pri správnom nastavení si kotol moduluje výkon a teplotu vykurovacej vody na základe prednastavenej vykurovacej krivky v závislosti na vonkajšej a vnútornej teplote tak, že vnútornú teplotu drží v okolí nastavenej teploty a vykuruje neustále. Pokial by stále kotol vypínal a znovu zapínal - jedná sa o cyklovanie čo neprospieva ani kotlu, ani teplotnému komfortu a ani spotrebe plynu a teda sa jedná o zbytočne silný kotol na tvoje tepelné straty. Ak však kotol nedokáže vykúriť dom na na stanovenú teplotu ani v prípade že ide na plný výkon, potom je chyba v nízkom maximálnom výkone kotla na tvoje tepelné straty.
Odpovedať
@rvko mame radiatory.skusim pozriet manual ako to co najlepsie nadstavit.mne ide skor o to ako to co najlepsie nadstavit aby sme usetrili a zbytocne moc nekurili.moj muz stale nadstavuje teplotu vody do kotla,lebo si mysli ze tym usetri..ale vcera som tu niekde citala,ze kotol si sam podla tej vonkajsej a vnutornej teploty reguluje teplotu vody do radiatorov,tak ako to je? my sme mali doma doteraz len gamatky a na byte to bolo zase nieco ine a tento styl kurenia je pre nas spanielska dedina :) dakujem.
Odpovedať
@edit2 ano, kotol si sám mení nastavenie teploty vykurovacej vody v závislosti na vykurovacej krivke a vonkajšej a vnútornej teploty.
Odpovedať
@rvko a nemusim nic ine nadstavovat na nom aby si to on vedel sam regulovat??
Odpovedať
@edit2 nie, mala by si to mať nastavené v RC35 servixným technikom
Odpovedať
@rvko aha,ok,dakujem :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?