Kondenzačný kotol Baxi Nuvola Platinum 24

Mate niekto tento KK resp. ako ste spokojny so znackou BAXI?
Odpovedať
To nikto nemate KK od Baxi? :(
Odpovedať
Ahoj. Mám. V prevádzke 10/2013, zatial menená elektronika na vyššiu verziu soft. z dôvodu kolísavého tlaku plynu, a menená vnútorná ridiaca jednotka alias thermostat, vynechával jeden riadok :-D
Odpovedať
Mám aj ja presne túto značku. V prevádzke od 04/2013 zatiaľ celú zimu a bez problémov. Má riadiacu jednotku Siemens ktorá sa dá rozšíriť na reguláciu čohokoľvek. Ja to mám prepojené s teplovodným krbom a na druhé nastavenie to konečne začalo fungovať ako som si predstavoval. V práci máme asi traja túto značku a len u kolegu (tri roky v prevádzke starší model iná riadiaca jednotka) sa objavila problém a vyriešilo sa to výmenou jedného kondenzátora na doske. Veľkou výhodou je široká modulácia ak si dobre pamätám od 2,6 - 24 kW. Takú moduláciu u iných značiek stojí neporovnateľne viac.
Odpovedať
@macondca @sneko Dakujem, ze ste sa ozvali. Ako je to s teplou vodou, je tych 45 l postacujucich? Nie je moc hlucny? Chcem ho mat totizto zaveseny v kupelni. Co spotreba plynu? Kupili by ste si ho opat? Sorry za tie otazky, ale chcem ziskat co najviac pozitivnych / negativnych skusenosti, nakolko rozmyslam nad jeho kupou. Za tie peniaze s tym rozsahom regulacie a so vstavanym zasobnikom asi tazko kupim iny kotol.
Odpovedať
@sprite001 Ahoj. Tá teplá voda je postačujúca aj ked sa napúšťa vana a zároveň sa niekto sprchuje. Zohievame vodu na 48 stupnov. Hluk ako taký neriešim lebo ho mám v kotolni susediac s obyvačkou, a kupelnou. Ked je ticho je ho počuť akurat pri plnom výkone v kúpelni cez vetráčik z kotolne. Inak ked beží na redukovaný výkon je ho trošku počuť len kotolni, v obyvke stena 250 vôbec, ani nikde inde v dome. Spotrebu plynu momentálne neriešim, lebo novostavba nieje ešte zateplená a kúrime na 23. Či by som ho kúpil znova je skoro povedať.
Odpovedať
@sprite001 ja som zatiaľ kombináciu sprchovania a súčasného napúšťania vane neskúšal (zatiaľ nebývane). Pri sprchovaní to postačovalo. Kotol je v technickej miestnosti tam som hlučnosť neriešil ale momentálne ešte pred osadením dvier ho počuť. Do kúpelni by som ho asi nedával. Spotreba plynu za túto slabšiu zimu je 1500 m3 a to stavba nie je zateplená a kúrilo sa nonstop celú zimu na 20 C.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@sneko @macondca Aky kabel ste pouzili na prepojenie regulatora s kotlom? Chcem dat 3 x 0.8 a pod regulator klasicku skatulu KU 68. Ako ste riesili porepoj vy? Dakujem.
Odpovedať
@sprite001 Vyrobca predpisuje 3x1
Odpovedať
LAN kabel, ako aj na vonkajsie cidlo.
Odpovedať
@macondca Asi si chcel napisat tieneny kabel FTP :-)
Odpovedať
Lan kabel ako na pc siete.
Odpovedať
@macondca LAN je lokalna pocitacova siet. A ten kabel co mas na mysli ma oznacenie but UTP ( netieneny ) alebo FTP ( tieneny ).
Odpovedať
Článok sa načítava...
@romi29 tak potom to bol utp
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@sprite001 Mám kotol BAXI NUVOLA 240i amám sním problém.Stale sa mi vypína a vyhadzuje mi poruchu 98E a plynár si s tým vôbec nevie rady.Povedal že taká porucha sa nedá resetovať,ale na ovládači bliká RESET a OK a keď stlačím OK kotol naskočí. Poradí mi niekto čo s tým?
Odpovedať
@ondrejko8 Problém kontaktu relé plynovej armatáry / vnútorná chyba
Odpovedať
Profilova fotka
chyba E98 je/nemusi byt chyba dosky (PCB) alebo problem rele, zavolajte si autorizovany servis BAXI. Baxi mava aj sekundarny kod
Odpovedať
@ondrejko8 tak s tymto ti neporadim :( Neviem odkial si, ale skus lemar.sk, ja mam servis od nich.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?