Kondenzačný kotol Baxi

Máte nejaké skúsenosti so značkou Baxi?Máme nostavbu.Bola by to dobrá voľba?Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@itt hlavne si zistite či mate aj nejakého servisného technika v okolí na kotle baxi.Skúste si pozrieť aj iné značky kotlov napr.viessmann,attack.
Odpovedať
Profilova fotka
@itt pozerám že ste z Pd kde budete kupovat kotol baxi.
Odpovedať
Známi nám ho vie zohnať u Ptáčka ale kúpime Imergas
Odpovedať
Profilova fotka
@itt Skúste si pobehať aj sama a zistiť si cenu vedľa ptáčka je aj ingstav a insta a napíšte mi potom cenu skúsim sa Vám aj ja popýtať na ten kotol poprípade na ten viessmann alebo attack.
Odpovedať
ahoj, my sme kupili baxi. Hlavne preto, ze kurenar z rodiny s touto znackou robi a mame tak zabezpeceny servis. Myslim ze v dnesnej dobe je to skoro jedno co si kupis, aj tak tu elektroniku robi vacsinou siemens a takmer vsetky vymenniky sa robia v taliansku. Je to potom len o mene znacky a tym padom aj o cene. Ako to tu uz niekto napisal, treba sa hlavne spytat na servis, najlepsie 24/7
Odpovedať
Michal.ko, urcite nie je jedno co si clovek kupi. Mozno z vonku tie kotly vyzeraju rovnako, vnutro je vsak podstatne odlisne. Hlavne rozdiely su vo vymennikoch (zliatina hlinika verzus nerez). Ani zdaleka nemaju regulacie Siemens. A je rozdiel ci je ten kotol len skladačka, alebo ten vyrobca ma aj nejaky vyvoj atd. Znacky ako Baxi, Immergas, Protherm su ciste skladacky. Viessmann, Buderus, Vaillant su povodni vyrobcovia, t.j. vyrabaju si aj vymenniky. Cena ma svoj dovod, nie je to len o znacke nalepenej na bielom plechu. Nemozes cenovo porovnavat Immergas Vitrix s Viessmann Vitodens 200W. Ak ma ten druhy Lambda Pro Control. To ako keby si porovnaval Mercedes s cuvacou kamerou s Daciou Logan bez radia. A povedal, ze mercedes je drahsi lebo ma na kapote hviezdu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Profilova fotka
Zdravím,kotol Baxi HT240 prime storage mám už 12 rokov a stále ide,aj servisáci sa čudujú,že taliansky kotol tolko vydrží. Počas tejto doby sa tam menili nejaké 2 ventily a čidlo,investícia cca 200 e,čo za tú dobu nie je veľa. Ďalší kotol bude zase Baxi,dobrá cena a aj kvalita.
Odpovedať
Profilova fotka
tiez mam baxi, ale treba si zobrat radu Platinum. su tam komponenty SIemens, naprotivok Lambda Pro Control od Viessmanu je tam siemensova komponenta. Regulacia je siemens LMS15 na baze protokolu Albatros II, Geminox ma napr. LSM14 v rade Zem resp Thri. Viessman to je ina pesnicka, tam si vyrobca vyraba vsetko vlastne. Na druhej strane ma nativni protokol, nic ine ako regulaciu od nich tam nepripojite. Ale ak cenovo porovnam Baxi Platinum a VIessman po zlave, je to +- rovnaka pesnicka. Zaklad u vsetkych kotlov je poriadny servis, tzn. kazdorocne rozobrat spalovaciu komomoru, vycistit vymennik, vycistit sifon atd...atd.
Odpovedať
Profilova fotka
@daniel_danielovic Dobrý den, obraciam sa na Vas s prosbou. Mame tiež kotol Baxi v rodinnom dome, vlastne kúrime aj varíme na plyne. Mame velmi veľkú spotrebu. Ako ma byt správne nastavený kotol aj s termostatom ? Ďakujem za odpoveď
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@itt za mna nedoporucam
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?