Kondenzačný kotol alebo klasický. Skúsenosti?

Su tu rozne temy ci kondenzacny alebo klasicky, ale mna by zaujimali uz skusenosti s kondenzacnym. Ktory ano a preco? Ktory nie a preco? Bolo by fajn keby ste tu pisali uz aj skusenosti.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
kondenzacny prvotna investicia viac stoji no vrati sa ti spat odporucam
Odpovedať
Aj my ideme dat kondenzak, ale podobne, ako zakladatelka temy, sa nevieme rozhodnut, aku znacku... Viete niekto poradit?
Odpovedať
ja nemam problem ci kondenzacny, ten bude urcite mame podlahovku a rozmyslame nad solarom, ja by som skor chcela vediet aky ano preco, aky nie preco a najviac by ma potesili skusenosti ludi.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my máme kondenzačný od Prothermu Lev 30 KKZ a sme spokojni...v auguste sme zacali byvat v dome, v tento mesiac nam bolo robene vyuctovanie, bo na nasu lokalitu to tak vychaza, celu zimu sme kurili iba kotlom, mame aj krb, ale ten sme odstavili, aby sme zistili, kolko m3 spotrebujeme a ako to tu vlastne vsetko kuri, na prizemi mame podlahovku a na poschodi radiatory, a spotrebovali sme 720 m3 plynu. A to na plyne aj varime a ohrievame teplu vodu ...neviem, mozno to je na niekoho vela, na niekoho malo, ale zalohy, ktore nam SPP stanovilo, tak su ok, nakolko by sme podla tohto doplacat nemali.
Odpovedať
lev od prothermu je ok, kurenar nam ho odporucil a nelutujeme.
Odpovedať
Profilova fotka
A čo poviete na Buderus? Od 1. marca 2010 im začína akcia na kondenzačný kotol - bez samostatného zásobníka vody za 999 €. Vraj je už dlho na trhu a vychytali na ňom všetky "muchy"... asi kúpime ten.
Odpovedať
Sam sa neviem rozhodnúť aký kotol.Ale čo mam skúsenosti od známych tak u určitých typoch Buderus blbne elektronika.neviem presne typ.Sam som sa preň rozhodoval a teraz neviem.Známa ho používa už 2 sezónu a už boli u nej 4 krát.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame Geminox, mame na neho smae dore referencie :)))
Odpovedať
My mame Protherm Lev KKO v 18 - mal som z neho obavy, pretože od novoti prepušťal trojcestný ventil do zásobníka (lajdacka kompletizácia pradepodobne azijskeho vetila). Po drobnej oprave ide zatiaľ vpohode... Mám dojem, že pre východ Europy su všetky svetové značky roznych výrobkov akési menej kvalitné ( alebo spatne zložené) ako napríklad pre Nemecko. A to sa týka umývačiek , pračiek, foťákov, teliek, áut... a končiac stuchnutými solenými burákmi v marketoch. Tiež mate taký dojem? alebo som len rozmaznaný.....: Takže pani andula30, na značke nezáleží - záleží na šťastí pri kúpe a tom, kto Vám ho tam namontuje ahoj
Odpovedať
Tiež riešime tento problém...a máme k tomu takýto postoj: 1. Veľkosť tepelných strát a spotreba na ohrev vody=od tohoto sa odvíja horný výkon kotla ( my máme 7 kw/m2 ), aj s rezervou max 18 kW kotol -horný výkon 2. Čo najnižší spodný výkon=od 1 kW do 3 kW 3. Správna regulácia=ekvitermická sonda von z domu+izbový termostat vnútry s opentherm zbernicou+KK ( kondenzačný kotol )=samoučiaci sa systém 4. Stredná cenová relácia kotlov= cca okolo 40-60 000 SKK 5. Dostupnosť predajcu a servisu ( nie aby nám servisák chodil z blavy....)=najlepšie v mieste bydliska 6. Náklady na servis= čím drahší kotol, tým drahší servis, a servis sa pri KK musí robiť pravidelne, pred každou vykurovacou sezónou Neviem, či som na niečo nezabudol.....aha, ešte niektoré užitočné funkcie kotla, napr. legionella..... To je náš názor, netvrdím že správny......
Odpovedať
yanka79 - podla mna absolutne spravny nazor :-) tiez sme dlho chceli Geminox, skvely kotol ale bali sme sa jednej veci - ten, co ich momentalne dovaza, mal predtym inu znacku, ktoru jedneho krasneho dna bez vysvetlenia zabalil a nehladel vobec na ludi, ktori od neho nieco kupili. Takze teraz si tito dotycni pri problemoch musia zhanat veci z Rakuska alebo Madarska. Snad take nieco uz v buducnosti neurobi. Ved Viesman, Buderus, Protherm - tie vnutorne suciastky su viac-menej rovnake (ako auta - na jednej linke sa robia tri rozne modely troch roznych znaciek z tych istych dielov, len kapotu maju inu - nieco podobne je aj u kotlov)
Odpovedať
Profilova fotka
Veď práve, boli sme pred dvomi týždňami na výstave Aqua-therm v Nitre a presne tak nám to pripadalo s tou podobnosťou ako opisuje yanka79. Tiež si myslím, že je asi lepšie kúpiť si osvedčenú značku výrobku, pri ktorom je bezproblémový servis v strednej cenovej kategórii kvôli súčiastkám. Je to o tom, či sa daný výrobok "vydarí" alebo "nevydarí". Po svadbe sme si kúpili práčku Bosh, čo je dosť zvučná značka a po chvíli sme k nej museli volať servisáka. Takto je to so všetkým. Sme síce laici, ale podľa nás je to všetko na jedno kopyto. Určité kritéria spĺňať musia všetky kolte, tie nikoho nepustia, takže snáď ten Buderus v akcii nebude zlou voľbou. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
dorotelka: ono je to asi fakt s kotlami aj so spotrebicmi rovnake - bud sa pokazi po kratkej dobe, alebo vydrzi - podla toho, ako sa vydaril na linke :-) nam aj viaceri stavbari povedali - je to viac-menej zajedno podla znacky, vyberaj podla parametrov a z tych co vyhovuju, ber tu znacku, co je v akcii (v case nasej kupy bol Protherm v lepsej cene ako Buderus, tak preto nan padla volba)
Odpovedať
Profilova fotka
takže v prvom rade kým kúpite akýkoľvek plynový spotrebič tak si overte kde máte naň najbližší servis nakoľko ho budete potrebovať jeden krát do roka ,minimálne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte,mam dvoch znamych co maju KK Junkers a velmi si ho chvalia ale stal myslim 70000 sk. :-|
Odpovedať
Profilova fotka
aj my mame Junkers a sme spokojni. sice bol fakt dost drahy, ale pomaly sa nam to uz vracia ;-)
Odpovedať
Ja budem mať Geminox , kedže sú nan dobré referencie a kedže sused stym pracuje a má dobrého servisáka ( a ponúkol mi skvelú cenovú ponuku ) tak som neváhal . :-) a ktomu bude pripojené solárne zariadenie . ;-)
Odpovedať
milan395 aký solar ideš pripájať? akú zančku? Lebo my tiež uvažujeme o Geminox THRi 2-17 a neviem sa rozhodnúť aký solar k tomu.
Odpovedať
od 1.7.2006 sa spoločnosť Dakon Slovakia, s.r.o. stala súčasťou spoločnosti BUDERUS Vykurovacia technika s.r.o. Od augusta 2004 bola spoločnosť Buderus Heiztechnik GmbH začlenená do nadnárodného koncernu Robert Bosch GbH. Junkers je tiež BOSCH :-)
Odpovedať
do bytu odporucam urcite Buderus, super pomer cena - kvalita, my mame doma obyc wolf a teraz som do noveho 3izb bytu dal buderus logamax gb 022 plus a super, krasne stiha vykurovat, aj ohrievat vodu. a ked porovnam so susedmi co maju protherm, sice obycajne turbo, ale omnoho mensia spotreba plynu, lepsie zohrieva vodu a je aj velmi tichy...
Odpovedať
gabriello to ešte neviem ale nechám si spraviť ponuku od suseda a uvidím čo ponúkne atd. ale popritom sa popozerám aj iné firmy. Mám čas na to týžden. Bo potom už striekam omietky ;-)
Odpovedať
nakoniec zvazujeme cesky protherm alebo slovensky Atack koli lepsej a lacnejsej cene kotla, servisu a nahradnych dielov. ;-)
Odpovedať
Ahojte. My máme kondenzačný kotol Junkers + zásobník vody - vlastne celá zostava aj s príslušenstvom ako napr. regulátor ... nás vyšla 1700e. (bol v akcii)
Odpovedať
Ak riesite kondenzacny kotol, mrknite aj na tento prispevok, ktory mozete ziskat: http://www.spp.sk/zakaznici/domacnost...
Odpovedať
ivka vdaka za info zaujimave, ta dotacia je este minus tie akciove ceny alebo je to uz zahrnute v nich? A maniekto skusenosti so znckou ariston?
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj všem, máte někdo zkušenosti s kondenzačním kotlem Brötje?? Díky za info
Odpovedať
Profilova fotka
my ideme kupit buderus aj so zasobnikom a este nejakym prislusenstvom.. teraz je akcia 1400 ecok... plus dokupime este nejake snimace... v rodine maju buderusy a su spokojny... ponuka buderusu bola lepsia ako prothermu aspon co sme si davali robit.. akurat budeme mat ten kotol doma predcasne ale so uz...
Odpovedať
andula30, netusim, ale su tam fakt ochotne baby, maju aj infolinku, skus zavolat, urcite ti povedia, co potrebujes vediet.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte ľudia , viete mi poradiť ohľadom kondenzačného kotla odborník doporučuje protherm LEV 28 KKV sme len dvaja a obytná plocha 140m dakujem za všetky názory
Odpovedať
@mario73 nechcem zniet ako clovek co si potrpi na znacky ale protherm by som ja osobne uz nekupoval. Mam panther turbo a veru bieda. Ak budes brat predsalen LEV tak ber aj zasobnik. No a asi bude dost zalezat od toho ako mate ponatahovane kurenie/radiator. Ja osobne by som isiel asi do Buderus alebo Junkers. Cenovo tam je sice rozdiel ale asi nie uplne obrovsky. No a skus si zistit na ktore znacky dostanes dotaciu od statu a dotaciu od SPP.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?