Kondenzacny kotol - aky kupit

Zdravim Vas , chcela by som poprosit o radu aky kondenzacny kotol je vhodny do prestavby starsieho domu cca 40 rocneho v tvare kocky komplet prerobeneho s podlahovym kurenim. Je na komplet prerobeny okna nove, omietky, , zatepleny 12cm - - celkova plocha je cca 120m obytnej plochy - podlaha dlazba v celom dome z dovodu podlahoveho kurenia. kupelna len jedna spolu s vanou aj so sprchovym kutom. Viete mi odporucit spravny kotol - komplet znacku a tak....KW ... dakujem velmi pekne
Odpovedať
@elinka2323 Ja som to riesil do teraz, vybral som Attack KT small plus s vykonom 3,2-19kw z dovodu dobrych referencii po recenziach, nizskej ceny a dostupnosti nahradnych dielov, ktore su tiez lacnejsie ako od uja Bosha.
Odpovedať
dakujem , neviem preco ale nakazli nam t do 25 KW
Odpovedať
Profilova fotka
@elinka2323 Wolf CGW20/120 s Ačkovým čerpadlom
Odpovedať
dakujem velmi pekne a co vsetko este k nemu treba, vraj budeme mat cca 10 okruhov to tiez neviem co znamena , bude dostacujuci
Odpovedať
Profilova fotka
@elinka2323 stačí vám Junkers alebo Proptherm do 12k W
Odpovedať
zalezi aj na tom ci budete ohrievat nim aj vodu-12kw pri ohreve npr 120 lit zasobnika je podla mna malo,aspon 19 kw
Odpovedať
Profilova fotka
@robo28w podľa Vás, alebo podľa prenosu tepla v zásobníku, teda výpočtu? @elinka2323 to sú naši renmeselníci, takto sme to robili. Nebolo by lepšie mať projekt? (aj keď ani to nie je spolahlivé. ) To isté kúrenie sa dá spraviť za 4000€ aj za 6000€. Ak je dom 10x10, posch cca 600m3 pri priemernej izolácii potrebuje od 6-12kW energie podľa okien, kvality izolácií, členenia. môže mať 8 miestností, t.j. osem okruhov, chodba, rebríky, max 10 okruhov
Odpovedať
@robo28w Prepac ale musim reagovat, to je typicky slovenska odpoved. Staci totiz hodit par cisel do kalkulacky a zistime, ze medzii 12 a 19kW je rozdiel cca. 8 minut v ohreve vody z 10 na 50 stupnov. Kedze ale kotol zacne ohrievat vodu skor (uz ked poklesne o par stupnov) tak rozdiel medzi 12kW a 19kW bude uplne zanedbatelny. Navyse nepoznam 19kW kotol s nizkym (rozumej okolo 3kW) spodnym vykonom, co bude ovela vacsi problem pri kureni ako minutka navyse pri zohrievani TUV.
Odpovedať
http://www.atria.sk/kondenzacne-kotly/ staci si vybrat kotol
Odpovedať
@danculd Nebolo by rozumné kúriť kondenzačným kotlom do akumulačnej nádoby na plný výkon hoci aj 25 kW, a z akumulačnej nádoby by šla voda priamo do radiátorov a cez špirálu do kohútikov?
Odpovedať
@radopp Urcite nie. Akumulacna nadrz nema pri plynovom kureni absolutne ziadne opodstatnenie = cista strata.
Odpovedať
@danculd Časté zapínanie kotla skracuje jeho životnosť? = čistá strata
Odpovedať
Článok sa načítava...
@radopp Ahoj. Zdá se, že jsi pilný spisovatel. Ještě by bylo dobré psát více fzundovaně a ne pořád blbosti. :-p
Odpovedať
@danculd Ja mam immergas zeus 26. Vykonovy rozsah 3.0-26kW. TUV to pripravi za par minut.
Odpovedať
@radopp Ale no tak, kupim si taky kotol aby plus-minus korespondoval s tepelnou stratou objektu. Ty by si chcel nasypat hrcu penazi do akumulacnej nadrze + milion ventilov, cerpadiel a inych blbosti okolo. Tak sa pytam, preboha, preco????? @pivec Ups, tak pardon, uz poznam jeden :-). Kazdopadne ich je na vyber v takomto vykonovom rozsahu minimum. Ak by som chcel trochu "zvucnejsiu" znacku tak asi ziadny. Oprav ma ak sa mylim.
Odpovedať
@danculd Ano. Je to momentalne jeden z najmodernejsich a rozsahovo najlepsich kotlov dostupnych na nasom trhu. A ma uz priamo integrovanu aj pripravu TUV. "Zvucnejsie" znacky bohuzial ponukaju len svoje "osvedcene" konstrukcie z minuleho storocia ...
Odpovedať
ja som minulý rok vymenil stacionárny PKM za Protherm Tiger s 24 l zásobníkom, pritom mám asi 180 článkov liatinových radiátorov, ktoré boli dimenzované ešte pred 18imi rokmi bez zateplenia a trvale ohrievam aj Viadrus na tuhé palivo, ktorý občas používam. Kondenzačný kotol má za sebou 14 mesačnú prevádzku aj s ohrevom vody, obojživelný bojler Dražice sme odstavili. Dom je starý vinkel s prístavbami, štandardne zateplený s upravenými oknami a čiastočne zatepleným podkrovím. s veľkým suterénom a garážou , ktoré nie sú priamo vykurované, iba temperované stratami z rozvodov... Za 14 mesačnú prevádzku kotol spotreboval 1120 m3 plynu, tuhé palivo sa použilo iba párkrát, keď bolo treba spáliť nejaký papierový alebo drevený odpad.
Odpovedať
@danculd Ako často sa bude zapínať kotol keď bude na jar strata domu 2 kW? V zime má 4 kW. Akú životnosť bude mať kotol?
Odpovedať
@radopp Zalezi aky kotol, napriklad taky Geminox THRS 1-10C moze bezat nonstop bez cyklovania :-). Inak zase nerobme z cyklovania kotla az taky strasiak. Predpokladam, ze kotol so spodnym vykonom okolo 3kW nebude v prechodovych obdobiach pri podlahovom kureni cyklovat viac ako 5-10x za 24 hodin. Taketo nieco prevadzkuje moj otec s kotlom Junkers, ktory ma 14 rokov a kotol funguje uplne bezproblemov. V praci mame tiez kotol Junkers, ktory robi aj prietokovy ohrev TUV, tzn. vzdy ked niekto pusti teplu vodu tak kotol zapina ohrev, akonahle vypnem vodu prechadza do kurenia, takze zakazdym cykluje (predpokladam aj 100x denne) a funguje stale bez problemov uz 13 rokov. Polozme si otazku, co v tom kotli moze kvoli cyklovaniu odist skor?
Odpovedať
Profilova fotka
my máme viessmann 222w 3,2 - 19kW http://smartenergo.sk/home/764-viessm...
Odpovedať
boha chlapi sa z toho neustaleho zapinania kotla neposerte!!!!!!! teda odborne kotlarsky z ciklovania!!! viete kolko krát za život zapne kotol s prietokovým ohrevom??? kolko krát pustíte kohutik teplej vody a kolko krát je to za 1 den???? minimálne 10 Krát za den 10 X 365 10 X 3650 36500 X za 10 rokov co BERETTA hravo zvládala :-D
Odpovedať
@danculd cyklovani sa len opotrebovava kotol.Cyklovanie je ze ti kotol zapne viac ako 6krat za hodinu.
Odpovedať
@gkrivanek Moja rec. @pivec No, priznam sa Immergas som vyradil z mojho vyberu kvoli servisu, moznosti regulacie a preto, ze nema A-ckove cerpadlo.
Odpovedať
@danculd Ak by boli radiátory a kotol so spodným výkon 7 kW, tak by nebol problém s cyklovaním?
Odpovedať
@robo28w Ale co take sa tam opotrebovava oproti stavu ked bezi stale?
Odpovedať
@radopp A preco chces mat taky vysoky spodny vykon? Ten by mal byt vzdy co najmensi a horny by mal pokryvat potreby objektu + rezerva potrebna pre zvysenie teploty. Pre moderny rodinny dom, priemernej velkosti je kotol so spodnym vykonom 7kW blbost.
Odpovedať
Profilova fotka
@marko337 pracuješ pre Atriu?
Odpovedať
@danculd A 4 kW spodný výkon môže byť? Ide mi o značku ktorá sa vyznačuje spoľahlivosťou a tá má takéto kotle. 4 kW spodný výkon + radiátory + strata 2 kW jar, 4 kW zima.
Odpovedať
@radopp ano 4 kw je už malý výkon to je OK
Odpovedať
@radopp Uz som raz napisal, spodny vykon co najnizssi. Taky Geminox ti bude vediet bez cyklovania modulovat celu vykurovaciu sezonu. Otazka je ci mas nan dost financii. Ak nie, tak nejake to cyklovanie budes musiet zniest. :-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?