Komin Schiedel a mokra stena.

Ahojte. Mame komin Schiedel, a na jednom mieste v izbe a na druhej strane v kotolni su mokre plochy. Komin sa nepouziva; bude urceny pre krbovu piecku. Vie niekto poradit, co s tym, ako to odstranit? ma niekto podobnu skusenost? Dakujem.
Odpovedať
@stejja9 Musíš dať viac záberov a to aj z druhej strany z kotolne, z podkrovia a tiež z vonku. Poľa mňa, ale zatieklo pri prudkom daždi medzi šamotovú vložku a teleso komína popod striešku komína. Tam kde to vymoká je spoj komínových tvárnic.
Odpovedať
@viktor811 Zajtra skusim este co to pofotit. Ak by to bolo to co pises, da sa to opravit?? :-S V kotolni je mokre presne v tej istej vyske ako v izbe. A podkrovie - tam vyzera byt vsetko suche, okolo komina nebolo nic navlhnute, ziadne mapy.. :-|
Odpovedať
Podobny problem mal sused, zatekalo mu na streche okolo komína. Teraz dosť pršalo, resp hmly a to mikrošpary rady. Skuste skontrolovať.
Odpovedať
@stejja9 Pokiaľ by to premokalo popri oplechovaní, tak by to muselo mať iný tvar a muselo by to začínať niekde od zhora a smerom dolu by sa to rozšírilo. Toto, ale kopíruje čiaru spoja tvárnic, tak si myslím, že voda prichádza z vnútra komína. Na to stačí aj malé množstvo (povedzme 1 dcl) vody. Prečo ale to neurobilo čiary aj v podkroví, to môže mať viacero príčin (napr. iná povrchová úprava komína, alebo kvalitnejšie spájanie tvárnic). Prudký dážď si nájde dierku kadiaľ to premokne dnu. Opraviť sa to určite dá napr. utesniť silikónom. Treba to nechať vyschnúť, fľak tam nezostane.
Odpovedať
Profilova fotka
Keby to bolo v nejakej chladnej miestnosti, tipoval by som kondenzaciu zo zadneho odvetrania....
Odpovedať
@majkoj Komin sa sice nepouziva, ale v izbach je klasicka izbova teplota. V kotolni je o nieco teplejsie, a aj ta mokra stena zacina pomaly schnut. @viktor811 No podkrovie je neobyvane, nie je tam ani omietka na komine, aby som vedela pozriet na pripadne zamocene miesta a mapy. Skontrolovala som akurat podlahu okolo komina - dreveny strop a to je suche. Tvarnice komina su studene, a nevidno nieco mokre, tazko mi to skontrolovat, ci nieco zamaka. Ak to bude vnutro komina, ako to zasilikonovat? :-| Dakujem vam vsetkym za rady.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@stejja9 teoreticky sa to mohlo zrazat hore a tiect dole. Ak nepouzivas ten komin, skus upchat to odvetranie, ci to neprestane. Ale naozaj, len ako ho nepouzivas !
Odpovedať
@stejja9 mohlo aj naprsat cez komin? mas hlavicu? ja som uzvrel nepouzivany komin 20 cm PVC zatkou na kanalizacne rury, odvtedy mam pokoj
Odpovedať
@majkoj @peto99 Byvame tu nieco cez dva roky a prsalo dost aj v lete. A tento problem je tu len teraz cca 1-2 tyzdne. je pravda ze bolo hmlisto a sem tam sneh... no neviem. ale urcite to zatesnime, pouzivat sa bude najskor buducu sezonu. neviem si predstavit zasilikonovat to nieco, ked ani nevieme odkial ide voda... aku hlavicu myslis? co viem, striesku hore nad kominom nemame, lebo fotila som aj zvnutra komin, ci tam nie je nieco nezvycajne. ale ak pozeram na susedovie kominy okolo, striesku nad kominom nema nikto...
Odpovedať
@stejja9 mozny problem: 1. vadny vakaflex 2. netesne oplechovanie 3. hlavica nebrani naprsaniu
Odpovedať
Profilova fotka
Môže to byť kondenz ktorý vzniká na nezateplenom venci.
Odpovedať
@stejja9 Skontroluj ešte cez komínové dvierka misku pre zachytávanie kondenzátu či nie je naplnená vodou, resp. či z tej misky nevyteká voda do vetracích kanálov komína tým pádom ale by bola premočená aj päta komína.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?