Komin - diera v stene

Pozdravujem vas. Vedeli by ste mi poradit, cim vyplnit dieru, ktora vznikla po vysekani otvoru pre komin (napojenie na kachlovu pec v inej miestnosti) v tehlovej stene? Aky material zvolit? Pre nazornost prikladam foto. Dakujem.
Odpovedať
@milanpl to by aj mňa zaujímalo ako budeš teraz vakovať steny pri komíne. Komín si mal asi postaviť neskôr, keď už steny budú hotové. Čo sa týka otvoru, tam by som dal plechovú chraničku a zahádzal maltou, resp. nič sa nestane ak to zahádžeš priamo na komínovú rúru s použitím úlomkov tehly. Dúfam, že sopúch prečuhuje cez priečku.
Odpovedať
ja by som to vyplnil vatou a spravil dilatáciu aby tam nepraskala omietka
Odpovedať
@viktor811 Komin bude obmurovany, s omietkami nebude problem. Horsie je, ze sopuch konci este v stene, z tehly nevytrca. Riesi to adapter Prima-Plus pre Schiedel Permeter?
Odpovedať
urcite to ten adapter vyriesi, na to je to urcene, je to vlastne len predlzenie, akurat si treba zvolit spravnu dlzku a tvar, pozeram, ze ich je na nete pozehnane... takze zamerat priemer a dlzku hrdla po stenu a hajde do predajne :) Okolo rury potom dat sklenu vatu a obmurovat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?