Kombinovane vykurovanie - kotolna

cavte. V dome mame planovane kombinovane vykurovanie, spalne su radiatory a zbytok podlahovka. Kurit sa bude elektrinou. Mate niekto skusenost ako poriesit technicku a rozdelovac? Kotolnu este nemame, radiatory su uz nahodene a aj rozdelovac do ktoreho ide voda z radiatorov. Mam silnu obavu ako to bude fungovat ked to napojim na elektrokotol. Je tu vela domov ktore maju toto riesenie, poprosim ak niekto ma automaticky system ktory funguje, poradte ako to urobit. Dikes
Odpovedať
@velakusin kurenar to má automaticky vedieť, ale predpokladám , že ho nemáte a snažite sa ušetriť tam kde sa to zvacsa vypomsti. potrebujete na podlahovku takyto rozdelovač https://www.google.sk/search?q=rozdel... rozvod od kotla napojiť na radiatory a tento rozdelovac medzi len treba použiť správnu dimenziu rozvodu
Odpovedať
odporucam bud rozdelovac ako pisal gkrivanek alebo druha moznost mezdi rozdelovac a zberac zaradit cerpadlo a 3-cestny zmiesavaci ventil s termostatickou hlavicou ktora ma oddelene cidlo. je to iba z dovodu ze radiatory pracuju pri ovela vyssom teplotnom spade ako podlahovka
Odpovedať
tento typ rozdelovaca tam mam namontovany. Ak to napojiim na elektrokotol, bude to fungovat spavne? Bude regulacia teploty automaticka?Majster co to robil je nedostupny, tak som zohnal ineho, skusenejsieho ktory ovlada toho viac. On mi tvrdi, ze to nepojde dobre, ze sa to nebude dat dobre vyregulovat, vraj radiatory a podlahovka by nemali byt napojene na jednu vetvu. Ako ked som nad tym laicky pouvazoval, ma pravdu, regulacia podlahoveho kurenia sa potom robi cez ten mechanicky ventil.
Odpovedať
Tak je to mozne pouzit, musime vymenit radiatory, pretoze tie co tam mame su 22k 1000mm a budu slabe. Ak do nich pojde voda ako do podlahoveho kurenia, nebudu stihat vykurit izby. Navrhnute su 33k 1200. Vy co to mate takto riesene, ake mate riadiatory?
Odpovedať
@velakusin ved ten rozdelovac s tym 3 cestnym sluzi prave na oddelenie vysokoteplotneho od nizkoteplotneho vykurovania! Tak na aky prd chcete menit radiatory? Na elektrokotli si nastavite 60C a tym padom do celeho systemu pojde 60/40 A na 3cestnom na kapilarnej termohlavici zvolite polohu 3-4 podla vykonu podlahovky a tam pojde 40/30 Uplne normalne to bude fungovat ked tam nemate 10radiatorov.
Odpovedať
@velakusin Kúriť budete len elektrinou? Či máte aj krb? Koľko Vás kúrenie elektrinou vyjde ročne?
Odpovedať
iba elektrina, bez krbu. Kolko vychdza neviem, este nebyvame.
Odpovedať
@gkrivanek radiatory su 4 z toho 1 je rebrik v kupelni. Takze odporucas ponechat to tak ako to je. Teplotu v miestnosti reguluje potom termostat?
Odpovedať
@velakusin samozrejme ze nechat takto a kurenara pozdravujem ked tvrdi ze to nieje dobre a nebude fungovat xy stavieb mi tak funguje! Podlahovka sa bude ovladat termostatom na stene v dolnej casti domu ktory bude spinat obehove cerpadlo v rozdelovaci. Cez prilozny termostat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?