Kombinované kúrenie

Dobry den.Mohli by ste mi prosim vas poradit aky rozrelovac by som potreboval pre kombinivane kurenie.Konkretne typ prosim.Kotol bude Kondenzacny s vykonom max 14kW.Za rady dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
prosím vysvetliť "kombinované kúrenie", ak to sú radiatory+podlahovka, tak rozdelovaču je to jedno, treba sa rozhodovať podľa použitých trubiek. projekt nič nehovorí?
Odpovedať
@mathees Pre podlahovkový a radiátorový okruh potrebuješ dva rozdeľovače a pre podlahovkový navyše zmiešavací ventil s príslušenstvom, ktorý reguluje teplotu vody do podlahovky, nakoľko do radiátorov ide voda s vyššou teplotou ako do podlahovky.
Odpovedať
Profilova fotka
@mathees Pokiaľ máš v dome kondenzačný kotol tak by som žiadne zmiešavacie rozdeľovače neriešil. Kotol by som nastavil na najvyššiu hornú teplotu 55C. Radiátory by som troška naddimenzoval, aby išli svojim výkonom pri tepelnom spáde 50/30C. Predpokladám, že máš poschodový dom. Dole podlahovka a hore radiátory. Čiže teplo, ktoré je produkované v spodnom podlaží je z časti prenášané aj do horného a tým pádom tie výkony radiátorov budú postačovať. Pokiaľ by si sa, ale bál, tak je tu ešte možnosť potiahnuť spiatočku z radiátorov na poschodí v podlahe a tým získaš W, ktoré sú potrebné na dokúrenie. Ale z praxe to nieje potrebné.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?