Kombinácia podlahové kúrenie / radiátory a kombinácia plynový kotol a kotol na tuhé palivo

Ahojte :-) Je možné skombinovať podlahové kúrenie v obývačke a kúpeľni s radiátormi v 3 izbách + kuchyni a chodbe. Všetko sa nachádza na jednom podlaží. Ide o rekonštrukciu RD. V dome je splyňovací kotol na tuhé palivo ale plánujem kondenzačný plynový kotol, chcel by som používať ako jeden tak aj druhý. Je možné riešiť kúrenie takto ? Cez rozvádzač vlastná rúrka ku každému radiátoru a použil by som zmiešavač pre podlahové kúrenie ? Bolo by nutné použiť aj akumulačnú nádobu ? Ďakujem za každú radu
Odpovedať
Profilova fotka
@player89 áno dá sa...úplne jednoducho...zavolať šikovného kúrenára a je to.
Odpovedať
Profilova fotka
Splyňovací kotol potrebuje AN a pretože radiatory asi nie sú dimenzované na nízku teplotu, je kombinácia s KK nevhodná.Projketant by Vám to mal vysvetliť podrobnejšie.
Odpovedať
da sa to. samozrejme ze za splynovaci kotol by mala ist AN vyvod z AN treba rozdelit na dva samostatne okruhy kde si na kazdom nastavite vystupnu pozadovanu teplotu vodu do radiatorov a podlahovky samozrejme za budete musiet zacinat kurit ked voda klesne na hranicu teploty pre radiatory lebo stratia na vykne aj ked podlahovka bude este stale kurit vyhodou by bolo mat radiatory predimenzovane aby vedely vyuzit nizky tepelny spad plynovy kotol sa tiez da dat do systemu len treba prerobit napojenia trochu vela roboty ale da sa to tiez to idem tento rok prerabat (splynovci kotol + plynovy)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?