Kolko termostatov?

Budeme ma obyvacku s kuchyňou, kde bude aj krb, spalnu, 2 detské, kupelnu a malé Wc a podlahovej kúrenie...do ktorých izieb by ste dali termostat??
Odpovedať
Profilova fotka
@saimo daj bezdrôtový a máš pokoj...
Odpovedať
@poliacik321 nemam ani šajnu čo to je :-D
Odpovedať
@saimo To je taký, čo si dáš práve tam, kde chceš... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@saimo bezdrôtový termostat funguje tak,že nie je s kotlom spojený káblom. Čiže pri kotli je vysielač prepojený s kotlom a prijímač je termostat. A ten si môžeš umiestniť kdekoľvek v dome. Dosah má väčšina cca 20-30 m v uzavretom priestore.
Odpovedať
@saimo do kazdej dovod! Ked zakuris v krbe termostat ti odstavi okruhy v obyvacke aj v kuchyni! V detskej a spalni pojde kurenie nadalej. Ked das tyzdenny do obyvacky odstavi ti to cele kurenie a problem nastava ked budete kurit v krbe cely vikend Ostatne izby Vam vychladnu. Alebo mozete pouzit inteligentny termostat kde si nastavite snimanie teploty z vonka v urcitom pomere voci vnutornej teplote. Sa to horsie nastavuje. Najkomfortnejsie je mat termostaty v kazdej izbe no aj financne najnarocnejsie
Odpovedať
Profilova fotka
síce o tom moc neviem ale my máme termostaty v obývačko kuchyni ,aj v dvoch detských ,v spálni aj v kúpelni s wc čiže v každej izbe + kúpelňa ,či to je finančne náročnejšie netuším lebo dom sme už kupovali hotový
Odpovedať
Profilova fotka
Co tak umiestnit termostat do miestnosti ktorej hrozi chladnutie pocas kurenia v krbe, a miestnosti priamo vykurovane krbom ponechat na samoregulaciu podlahovky?
Odpovedať
kolko môže stat taký termostat, lebo na nete je ich veľa a aj rôzne cenové kategórie,
Odpovedať
http://www.pohodadomova.sk/regulacia-...
Odpovedať
@gkrivanek to nie je až taká veľká čiastka pri stavbe domu...
Odpovedať
Ani jeden. Mam cca rozlozenie domu ako ty a zatial sa nikto nestazoval (sme velmi spokojny). Samozrejme podmienkou je kvalitna ekvitermicka regulacia a spravne zaregulovanie prietokov v jednotlivych miestnostiach. A preco ani jeden? - preto ze podlahovka ma jednu skvelu funkciu a tou je samoregulacia teploty v miestnosti. Ak sa teplota v miestnosti zvysi tak tym padom sa rozdiel teplot medzi podlahou a teplotou v miestnosti znizi a podlaha menej kuri. Naopak ak sa teplota v miestnosti znizi (napr. pri vetrani) tak rozdiel teplot medzi podlahou a priestorovou teplotou sa zvysi a tym padom sa aj vykon podlahy zvysi. PS: netreba zabudnut aj na zotrvacnost podlahovky, ak by si aj dal termostaty tak odozva je velmi dlha.
Odpovedať
skuste termostaty od Salus..maju priaznive ceny..dajte do obytnych miestnosti...kupelna, wc, chodba netreba ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@saimo jaky typ podlahoveho kurenia mate?
Odpovedať
zdravim. riešil som nedávno takúto zónovku do domu a dopátral som sa až k Jablotronu. bol som prekvapený že robia aj do kúrenia. celkom cenovo dostupné a možno nastavovať každú miestnosť zvlášť cez termostat alebo cez LCD-čko čo mám v obyvačke.
Odpovedať
@jozefbb123 poznam jablotron je to OK ma to aj danfoss s tym lcd ckom len to vyjde draho😕
Odpovedať
@gkrivanek Tak danfoss už je na to špecializovaná firm, tak isto ako aj Honeywell. keď nepotrebujete špičkové komponenty a zároveň drahé, dá sa tomu predísť lacnejšou variantou. čo je ale nevýhodou u mojho systému od Jablotronu je, že si nemôžem nastavovať kúrenie cez mobil - aplikáciu. len lokálne cez to LCD.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?