Koľko stojí zapojenie elektrického kotla?

Náš kurenár pýta za montáž 600 Eur , material za dopojenie ďalších 600 Eur a mne sa to zdá dosť. To naozaj toľko stojí?
Odpovedať
Aký je to typ elektrokotla? Čo si predstavuje pod pojmom "material na dopojenie"?
Odpovedať
my sme platili okolo 550€
Odpovedať
@klaudi81 robil som si to sám,ale mal som presne pripravené napojenie kotla na col ruru, kotol má v sebe termostat teplomer, tlakomer,v systéme je tlaková nádoba i tl. ventil, v napájaní je ovládanie kotla,i blokovanie časové a potom pripojiť je to už hračka, kontrolu robí revízny technik, takže ťažko predpokladať čo máš alebo nemáš pripravené, podľa toho i cena
Odpovedať
@dedo758 je to proterm raja a pod pojmom neviem presne čo myslel lebo to napísal takto jednou vetou , termostat, čerpadlo, a viac neviem čo tam ide.
Odpovedať
keby mi rozpísal čo tam ide a koľko to stojí tak by som sa možno ani nečudovala sume.
Odpovedať
@klaudi81 Dobrý den. Celkem tedy 1.200 Euro ? To je na naše prachy 31.200 Kč. Cena samostatného elektrokotle je kolem 15.000 Kč. Čili, buď si z Vás dělá srandu, nebo Vás chce oškubat, jako slepici. A nebo je to cena s kotlem, s připojením na topný systém, s připojením na elektriku, včetně instalačky a jističe, včetně revizní zprávy a uvedení do provozu. Tvrdě požadujte rozpis na jednotlivé položky. Já bych to pouze za zavěšení kotle a připojení rozhodně nedal. PS V tom kotle všechno je ( čerpadlo, expanzní nádoba, regulace..... ) S pozdravem Laďa
Odpovedať
@ladajaskva kotol v tom neni to je ďalších 600Eur.
Odpovedať
Profilova fotka
@klaudi81 ahoj. podľa mňa je to premrštená suma. určite požaduj rozpis všetkých položiek. práca 600eur??? kokso to je iná pálka. ja si presnú sumu nepamätám, ale bolo to okolo 300eur (z toho práca tuším 80). ak chceš, môžem doma pozrieť, mám to poznačené. máme proterm raja 9kw. bolo v tom napojenie na zásobník na ohrev vody, napojenie expanznej a kotla.
Odpovedať
@ups ahoj. ďakujem za info my budeme mať raja 12kw. Volala som s ním a povedal, že práca môže byť aj menej ale o 300 Eur menej to nebude. Asi si nájdem iného. A slúbil že mi donesie rozpis.
Odpovedať
Profilova fotka
@klaudi81 určite skús iného. toto je fakt prestrelená cifra.
Odpovedať
Profilova fotka
@ups ahoj vieš sa mi pozrieť na tú cenu a posunúť kontakt mu budeme teraz osádzať kotol a potrebujeme ho spojazdniť ich protherm technikom
Odpovedať
Profilova fotka
@rsfredinka ahoj. cenu ti napísať môžem, nie je problém - materiál bol 258 a práca 80, takže dokopy 340. podľa zapísaných výdavkov sme potom ešte platili 70 eur za uvedenie kotla do prevádzky (to asi robil ten certifikovaný technik). kontakty ale poskytnúť nemôžem, lebo ich už nemáme. toho čo nám to zapájal sme mali dohodeného od jedného známeho, robil to ako fušku, nebol moc ochotný to spraviť :-D a ten čo uvádzal kotol do prevádzky už nepamätám kto bol, lebo bol problém niekoho zohnať - jeden chorý, druhý elektrokotle nezapája, tretí neviemčo. fakt netuším, kto to nakoniec robil :-D hľadali sme podľa zoznamu čo má protherm na stránke
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
čo všetko potrebujem k zapojeniu kotla aj reviznu spravu od elektriny kotol mame kupeny aj zasobnik a aj termostat bude este nieco ten technik potrebovat?
Odpovedať
Profilova fotka
@ups čo všetko potrebujem k zapojeniu kotla aj reviznu spravu od elektriny? Kotol mame kupeny aj zasobnik a aj termostat bude este nieco ten technik potrebovat?
Odpovedať
Profilova fotka
@rsfredinka revíznu správu od nás nepýtal. vlastne si pozeral len papiere ku kotlu. termostat sme zapájali sami, ale predpokladám, že k tomu tiež bude potrebovať návod.
Odpovedať
Profilova fotka
@rsfredinka reviznu spravu (kde bude aj ten kotol) budes potrebovat potom, ak pojdes menit tarifu .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?