Koľko stojí teplovodné podlahové kúrenie 130m2?

Profilova fotka
Kolko stoji podlahove kurenie teplovodne plynove,priblizna cena asi,treba my 130m2.? len tak informativne sa pytam,neviem ako sa to rata ci na m2.alebo ako.
Odpovedať
m2 je nedostatocny udaj na urcenie ceny, takze ti na to neda odpoved nikto :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@marcelbarta 100 000 :-) na to treba viac údajov.
Odpovedať
Súhlas s pánmi nado mnou. Moja odpoveď by bola: bez zdroja a regulácie 320 €.
Odpovedať
len tak informativne odpoviem... vyjde ta to presne 2354 EUR (ako som k tomu cislu dospel, to neviem.. ale chces to len informativne, tak informativne to staci takto)
Odpovedať
Dobrý den. Otázka je velmi široce pojata. Pouze pro informaci, jenom podle výběru kotle se může lišit cena od 12.000 Kč až po neskutečných 80.000 Kč. Záleží také, jetli to budete brát pouze jako topení, nebo kotel použijete i na ohřev teplé vody. Dále je potřeba zohlednit, jestli do systému nebudete chtít zařadit i jiné zdroje ( solárka, teplovodní krb a pod. ) . Potom se to navýší o AKU nádrž. Další kapitola je samostaný rozvod, kde je rozdíl v ceně také obrovský. Záleží jestli do toho budete počítat tepelnou izolaci, nebo jestli použijete systémové desky, systémové rozvaděče a pod. Také je rozdíl v cenách použitých topných hadic. Také bude záležet, jestli podlahovku zalejete betonem, nebo anhydritem a jestli to všechno budete do ceny podlahovky počítat. Takže odpověď je velmi neurčítá, až nemožná. Cena bude asi ve velkém rozsahu a nic Vám to stejně neřekne. Musíte si všechno naplánovat položkově a tak to i spočítat. No a rozdíl mezi dodavatelskou montáží a svépomocnou raději ani nezmiňuji. To je prostě propastný rozdíl. Jeden expetr na TZB psal, že to udělal za 10.000 Kč, ale jaksi do toho započítal pouze pár metrů hadic a rozvaděč samodomo výroby. Takže neočekávejte přesnější čísla. S pozdravem Laďa
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?