Koľko stojí podlahové kúrenie na 70m2?

Ahojte, vie mi niekto pomôct. Čoskoro budeme mať zastrešený dom - rozmer 10x10m tak plánujeme čo s kúrením. Chceme dať na prízemie podlahové kúrenie /70m2/, pravdepodobne elektrické a na poschodie radiátory. A nemám vôbec predstavu koľko nás to môže stáť. Má už niekto skúsenosti???
Odpovedať
daj si cenovu urobit....a mas to cierne na bielom..
Odpovedať
Profilova fotka
my zase nevieme ani najst firmu ktora by sa do toho pustila... kedze mame navrhnute radiatory a chceme to cele dat prepocitat na podlahovku... ako huslo tie hady, ake silne rurky a pod....
Odpovedať
@andyfoto andy ty si zo zapadu (ak sa nemylim??) a aky typ vykurovania si predstavujete?? dole ine ako hore, abo cele to chcete dat preratat na podlahovku???
Odpovedať
Profilova fotka
@kpn nemame hore :) ... cele na podlahovku preratat. Len uz sme dali jednej firme cely projket a 1.5mes a nic sa nedeje :( ked tak IP dak.
Odpovedať
@andyfoto My sme mali tiez v projekte len radiatory a jednopodlazny bungalov a ten sme si upravili na 2-podlazny a dole podlahovku hore radiatory. Manzel dal niekomu vypocitat tepelne straty a podla toho kurenari vyratali podlahovku aj radiatory.
Odpovedať
@ivakard tak jasné že keď k tomu príde tak si budeme posielať žiadosť o cenové ponuky. Som chcela len vedieť s akým výdavkom môžeme rátať na budúcu jar.
Odpovedať
@andyfoto my sme riesili opak - podlahovku na radiatory a v pohode nam to urobila firma, co tie radiatory a kotol robila. To bolo v podstate jedine, s cim som od nich bola spokojna, bo inak praca no comment :-| @pariska512 - to ti nikto nepovie, kolko to bude u vas, fakt si to budes musiet dat urobit konkretnej firme. Najdrahsi na tom celom je kotol, takze cena moze byt velmi rozna. Radiatory su pri tom minimlana polozka - tie stoja cca okolo 100 euro jeden. A elektricku podlahovku si najdi na nete, tam je cena za stvorec, tak budes v obraze.
Odpovedať
Profilova fotka
@andyfoto my sme riešili podobný problém - v projekte radiátory a chceli sme dať podlahovku. hodila som požiadavku na 123dopyt a za pár dní mi došlo niekoľko ponúk. priložila som len pôdorys a tí inteligentnejší si vyžiadali aspoň informácie o materiáloch z ktorých je/bude dom. ono je to ale aj tak jedno, lebo väčšina firiem ti tam buchne štandardný rozostup rúrok 15cm a v kúpeľni 10 alebo 7,5 a si vybavený. málokto ti to bude prepočítavať pekne po jednotlivých izbách. to keď tak treba dať prepočítať projektantovi. my sme sa nakoniec na firmy vybodli, naštudovali si problematiku a celé si to pomocou špeci softvéru navrhli a následne zrealizovali. až na zapojenie rozdeľovača a prívod ku kotlu. celá polahovka (zatiaľ bez kotla a zásobníka) nás vyšla na 1000evri. najlepšia ponuka, čo sme mali bola tuším na 2800 :-D.
Odpovedať
Profilova fotka
@pariska512 ťažko takto napísať predpokladanú sumu, čo vás to vyjde. ak si to dáte spraviť firme, tak aj s kotlom na kúrenie treba asi počítať cca 4-5 tis. eur. prečo chcete kombinovať elektrickú podlahovku s radiátormi? to by ste radšej na ten kotol, ktorý bude hriať vodu do radiátorov, mohli napojiť aj vodnú podlahovku na prízemí...
Odpovedať
@ups chceme podlahové na prízemie a na poschodie radiátory. Neviem, ešte nie sme úplne rozhodnutí a ani neviem či sa viac oplatí podlahové elektrické alebo na ohrev vody. Vy máte aké?
Odpovedať
Profilova fotka
@pariska512 záleží od toho, čo budete používať ako zdroj ohrevu vody. ak plyn, tak jednoznačne vodná podlahovka. ak máte k dispozícii len elektrinu ako zdroj tepla, tak myslím, že účinnejšie vychádza podlahovka s elektrickými káblami. tam ale zas nemáš v budúcnosti možnosť meniť zdroj kúrenia (drevo, plyn, tepelné čerpadlo...). my máme vodnú podlahovku práve kvôli tej variabilite možných zdrojov.
Odpovedať
Profilova fotka
@ups no ani nevrav.. a teraz si mam zhanat firmu? :D u nas sa to prave torksu tazsie bude pocitat kvoli vyske hlavnej miestnosti... tak preto si sami na to netrufame.. mozno keby sme to nastudovali komplet tak ano... a to mas vratane materialu tu sumu? aj podlaha pod podlahovkou?neviem koko cm ste davali EPS... a za poter ste kolko tak orientacne platili?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@andyfoto hej to je pravda, vy máte zložitejší dom, my sme to mali podstatne jednoduchšie s výpočtom. no ale na realizáciu je to fakt jedna z tých ľahších vecí na dome. tá suma je len čisto za podlahovku - fólia, príchytky, rúrka, obvodová dilatácia, rozdeľovač, prívod ku kotlu a za robotu za zapojenie rozdeľovača. polystyrén aj poter bol osobitne, to si ani neviem predstaviť v tej sume :-) polyš sme dávali 150S v hrúbke 14cm. to bolo tuším 800eur. poter sme si dali spraviť obyč. betónový, ten bol za 640.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?