Koľko stojí 1kw elektriny?

CHcela by som od vas radu.Viete my niekto poradit kolko stoji teras1kw elektriny.Chcem si kupit ohrievac a susit vlhke omietky a pre esba by som si chcela vyratat kolko miniem elektriny ked neham ohrievac zapnuty nonstop den aj noc.Za odpoved vam dakujem.
Odpovedať
@petka456 cca 12 centov v D2.
Odpovedať
kWh, nie kW... :-) To len tak pre upresnenie :-)
Odpovedať
@petka456 Malo
Odpovedať
@gashtaan No mne v TPD povedali ze 4 centy.Lebo tych 12 sa my zda dost ked to chcem dat na chalupu a susit omietky ktore boli suche a teras my znova mavlhli.A mozem to nehat zapnute cele dni aj noci bez dozoru.Kupila som si teplovzdusny ventilator.
Odpovedať
@petka456 tak sa pozri sama https://www.sse.sk/buxus/docs/dokumen... ano navlhne to a navlhne to znova a moze to byt vlhke aj trok dva podla toho co to mas za dom, Kup si odvlhcovac ten aj nieco odvlhci nie len ohreje a zere menej elektriky
Odpovedať
Kedze chcete susit omietky, tak mate asi "stavebnu" tarifu, co u mna bola D1. 1 kWh v nej stoji 18 centov pre SSE. Ak budete mat napriklad 2kW ohrievac, tak za den to mame 2x24x0,18=8,6€. Cize za tyzden nonstop susenia cca. 60€
Odpovedať
@petka456 4 centy za 1kWh urcite nie. Minimum je 8 centov, ale pochybujem ze to mate na chate. Skor by som ratal tych 18 centov, ako som uz pisal.
Odpovedať
@petka456 Tak, v TPD chceli predat alebo pocitali len s cisto elektrickou energiou, lenze treba zapocitat aj distribuciu :-). A je to naozaj tak, v sadzbe D1 stoji 0,181EUR, v sadzbe D2 0,124EUR. Inak neviem co si slubujes od domaceho teplovzdusneho ventilatora, tym tak akurat ledva ohrejes jednu miestnost. Vyhodene peniaze.
Odpovedať
@jarosujo Dakujem vam za odpovede a rady.Ano mate vsetci pravdu a ja som si akurat zavolala do elektrarni a mam tu sadzbuD1 a stoji 0,18centov.A ked som si to spocitala tak je dost penazi.Tak v tom obchode ma ociganili ked my tak povedali ze stoji len styri centy.Ale mala som si najprv zistit a as potom kupovat.No co uz je to moja chyba.A na ohrievac my bude teras padat prach lebo ho tam asi ani nedonesiem.Alebo kupit ten odvlhcovac ale ten tiez stoji dost penazi a ten tiez ide na elektrinu.Alebo tam zapnem plynove kachle na bombu ta je lacnejsia ale ked sa to dost bojim zase bez dozoru mat zapnute aj dva tri dni pustene.
Odpovedať
Kup si takuto, alebo akukolvek prenosnu klimatizaciu, ktora ma funkciu odvlhcovania a mas to uspornejsie a mozes s tym chladit i ohrievat ked bude treba. https://elektro.bazos.sk/inzerat/6721...
Odpovedať
@rkorba No vypada to dobre.A to my bude aj stany susit aj vlhkost nasavat alebo ak som zle pochopila tak ma oprav.A to by my menej elektriny minulo.Lebo ja to mam starsi dom a robim rekonstrukciu a nikdy tam vlhko nebolo az teras omietky uz som mala vsetky steny suche a teras ked boli mrazi tak my znova navlhli.Ale menili sme okna za nove aj na poval sme dali izolaciu a teras my steny navlhli.Ale kurenie sme uz nestihli.Ale ked bude kurenie tak budem temperovat a potom uz hadam nebudem mat takyto problem.A este nemam ani zateplene tak neviem ked zateplim co sa my tam bude robit ako sa my bude ta chalupa spravat lebo pred tym tam bolo sucho boli tam vapenne omietky ja som ich dala dole a dala sadrove a teras toto.Tak neviem ci som nemala dat znova cementove a ty by my asi neboli navlhli.Lebo tu pisali ze sadra ma rada vodu.Ja som uz z toho blazon.
Odpovedať
@petka456 no, potrebujes nieco, co ti tu vlhkost bude odoberat, lebo iba zohriat nestaci... nema to kde odist. Treba ju zberat do nejakej bandasky. Este lepsie by bolo vetrat, ale ked su mrazy, tak nie... Cize teraz je to nanic :( Odvlhcovac je urcite najlepsie riesenie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@petka456 je tam tepelne cerpadlo a to funguje celkom ekonomicky. Mam podobnu a v lete pri fungovani klimy to odvlhci cca 4l vody za 5-6h a spotreba je 0.5kw/h
Odpovedať
som za klimu alebo odvlhcovac... inak cim je vyssia teplota tym viac odvlhcia... cize klimou kurit a rovno odvlhcovať... je tam tepelne cerpadlo, cize polku elektriky usetris...
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 najprv trochu mimo temy: skutocne velmi zle sa cita tvoj pisany prejav :'-( K teme: ty vidis problem vo vlhkych stenach. Jeho pricina vsak moze byt kombinaciou viacerych faktorov: - v zime musi byt budova (miestnosti) aspon mierne vykurovana, hlavne ked sa v nej pocas prac pouzivaju materialy obsahujuce vodu (farby, omietky) + vetrat - zateplenim stavebnych otvorov a zaizolovanim stavby zvycajne znacne klesne schopnost odvadzat vlkost difuziou stenami a prievanom netesnostami To znamena, ze jedine co ti pomoze je zvysit teplotu v priestore a odvadzat nahromadenu vlhkost bud odvlhcovacom, alebo vetranim.
Odpovedať
@brondos To my tu viac ludi odporuca tu klimu alebo odvlhcovac.Lenze ja tam nebyvam a stavbu mam dost od ruky.Ved ja tam mam peterky ked som tam tak v nich kurim ale asi je to malo .A zasa sedit tam a len kurit tak to sa my nechce.Ale dakujem a nieco uz poriesime s odvlhcovacom ale aj tak tam musim chodit kazdy den tu vodu z toho odvlhcovaca vylievat.
Odpovedať
@petka456 nemusis umiestnis ho vyssie nad syfon a napojis do neho hadicu. Alebo 50l sud a mozes to mat pustene par dni ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@igigi klima ked kuri neodvlhcuje, to len pri chladeni.
Odpovedať
@majkoj aha som myslel ze aj pri kúrení vie odvlhčovať.... tak potom asi najlepšie klasický odvlhčovač
Odpovedať
@rkorba Aha takze ja ked si to objednam co si my poslal tak ten ohrievac nemusim zapinat.Staci my tam len ten odvlhcovac.Lebo mam len jednu izbu najviac vlhku tu zadnu kde my as tie kachle nevikuria.Diky za radu ja napojim hadicu do suda sudy na stavbe mame.
Odpovedať
@rkorba Ahoj.Ja som tam pisala a oni my odpisali ze to su neni kachle ale klimatizacia.Ale ja viem ze zo je klima a nie kachle ale neviem ked ju objednam ci my to bude sluzit ako ten odvlhcovac a ci my to bude sliuzit teda zbierat tu vodu z tych omietok.
Odpovedať
@petka456 pokial to nema funkciu odvlhcovania, tak samozrejme nekupovat. Moja je 10 rokov stara a kury odvlhcuje i chladi.
Odpovedať
robte ,ked je teplo nie v zime
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 @rkorba este raz, klima pri kureni neodvlhcuje !
Odpovedať
@vrajmantak Sak my sme robili v lete a ked bolo teplo.Omietky my robili este ani nemrzlo sak my ich striekali este v oktobri a omietky boli uz fajn suche ale teras ked tam nemam ani kurenie ani tam nebyvam a boki a teda aj su tak my steny znova zvlhli a niekde v rohoch mam as namrazu.Ale zapla somtam ventilator a kurim.A uz sa my to zase celkom dobre zacalo susit.Ale neviem ked to vypnem ci my zase nenavlhnu.Lebo ked tam neham celu zimu zapnuty radiator tak sa nedoplatim elektriny.
Odpovedať
@majkoj Dikyza radu.Tak my to je zbytocne kupovat.Budem len trocha kurit a niekedy vetrat ked pridem na chalupu.
Odpovedať
@petka456 občasné prekurovanie je najhoršie na vlhkosť , u nás sa tomu hovorí že sa vtedy ošťia steny, preto alebo stále kúriť aspoň mierne, alebo vôbec, a všetku vodu zo stavby spustiť aby nemalo čo mrznúť, pozor na previsy v potrubí nesmie tam ostať voda na vikendové bývanie je lepšia stavba z dreva ako zrub, staré drevenice, tam vlhkosť neostáva na dreve, ale sa vsaje do dreva , no nemôže byť zateplená nemala by sa kadiaľ odpariť voda
Odpovedať
@duzu A co ty na to ked uz boli suche a teras my znova zavlhli.Kde sa stala chyba.A vodu som vsetvypustila a zastavilaVed by my ju tieto mrazy roztrhli: v
Odpovedať
@petka456 písala si že máš čerstvé omietky, to bolo suché len zvrchu, to potrvá pokiaľ sa voda vyparí
Odpovedať
@duzu Ty si myslis ze ked my ich v 9 mesiaci striekali ze este neboli celkom suche.Ale mozno ze aj boli len zvrchu lebo niekde my davali aj vecsiu vrstvu lebo je to starsi dom po rekonstrukcii lebo boli krive steny tak niekde museli dat aj viac.Ale sak sa my to cez leto vysusi a bude dobre.Sak my fo hadam nebude praskat alebo my nebudu opadavat.Lebo mala som tam vapenne a tie sme otlkli do tehly a dali sadrove.Sak asi bude dobre ked zima prejde. aleopadavat lebo by ma svihlo ked som tam mala stare vapenne a ter
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?