Koľko nás víde kotol na tuhé palivo s radiátormi?

teda drevo, no som tu nenasla tuto temu.Budeme prerabat 2posch.dom, a vobec tam niesu radiatory.iba gamatky.Treba aj projekt?? a viete poradit kolko asi budu pytat kurenari dokopy aj s kotlom,radiatory,rury,praca :-( :-( ?
Odpovedať
dik za rady :-S
Odpovedať
ajala, my budeme mat sice kotol na pelety kombinovany na drevo ale myslim ze cena by Ti velmi nepomohla. radim skocit za nejakymi kurenarmi a oni Ti to napocitaju. drzim palce.
Odpovedať
Profilova fotka
ajala, o cene je tazko sa bavit. tam vela spravia mnohe faktory. Ale ano, my sme aj toto museli davat na projekty, ale tie ma stali 450 sk (ale zalezi od toho kto ich robi) Uvediem ti priklad na nasom dome: kotol mame na tuhe palivo, cize uhlie, pelety a drevo. za kotol sme platili 38.000sk, vytiahnutie komina (samot, tvarnice) nas stalo 7.000sk. Obytnu plochu mame o rozlohe 250 m2, avsak mame len 2 miestnosti a chodbu-kchynu-obyvacku jeden velky priestor+kupelna. Spolu mame 6 radiatorov, pricom kazdy stal 6.500 sk. Kurenarske rury (mame plastove, vyslo to lacnejsie) neviem povedat, kolko metrov, ale za tie sme platili 7.600sk. Dalej sme potrebovali regulator tlaku na pec, a obehove cerpadlo. Cerpadlo sme kupili spod ruky za 800sk. Je to nakladna zalezitost, ale urcite je to to najdolezitejsie, co v dome musis mat. Vela zalezi aj na rozvrhbuti raiatorov, aby ti to vykurilo tak ako ma, lebo pri zlom umiestneni radiatora sa moze stat, ze tam bude uplne zbytocne. Hadam som ti pomohla :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?