Kolko litrový Bojler s tepelním čerpadlom pre 3-4 osoby a TUV

Poradil by mi niekto aký bojler s tc mám kupiť rozmýšlam nad http://www.domintex.sk/tepelne-cerpad...
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@boywonder513 My Nuos 110 http://www.domintex.sk/tepelne-cerpad... máme. Absolútna spokojnosť. Dá sa niekedy kúpiť už od 650, z Maďarska si ho individuálne vraj vozia pod 600 €.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom kolko ludi v domacnosti?
Odpovedať
@leonardom ja som pozeral v Maďarsku na stránkach a po 218000forintov som nenasiel a to máš okolo 700 eur
Odpovedať
Profilova fotka
@boywonder513 len pozor z madarska neplati zaruka. Aj ked je otazne ci ma vyznam, ked na SK to asi nikto nevie opravit, podla skusenosti ludi tu na fore, co sa im pokazil.
Odpovedať
@majkoj tak potom je to uplne jedno či budem mať záruku alebo nie :)
Odpovedať
@boywonder513 Oplati sa, ked mas standardnu spotrebu TUV, kup ho s predlzenou zarukou na SK. Merloni ma na h.vno eletroniku, zarucny servis vymiena cele diely. Ja som kupil v HU pod 600, ale zaruka neplati, opravu musim platit.
Odpovedať
@majkoj ešte otázka je to nejaké problémové tc ktoré sa kazí ?
Odpovedať
Profilova fotka
@boywonder513 tu na fore sa par ludom pokazilo a mali problem s opravou. Ale ci to boli 2 z 20 tich alebo 2 z 1000 povedat neviem :)
Odpovedať
@boywonder513 merloni je indesit group, kazia sa vela. V tejto cenovej kategorii spolahlive bojlery s TC nie su. Tie vo vyssej su zasa nenavratne. Bojler ma zaloznu spiralu, ktora sa automaticky spusti pri poruche TC, takze ani pocas poruchy nezostanes bez TUV, a servis za par dni zozenies. V 5 rocnej zaruke ano, v kratsej nie. Radsej Drazice bez TC.
Odpovedať
Profilova fotka
@pepe16 V týždni stabilne 2, cez víkendy 3-4, nárazovo aj 6... Keďže sa sprchujeme, stačí. Bohato.
Odpovedať
Profilova fotka
@boywonder513 Viem, že @peto99 kúpil pod 600... ;-)
Odpovedať
@boywonder513 110 v beznej prevadzke staci. Vyhoda je mierne chladenie interieru v lete. Bojler v zaruke usetri max 750 E za 5 rokov, t.j na hranici navratnosti. Ak spotrebujete malo TUV, nekupoval by som. Radsej kvalitny Drazice do 200 E. Snad pride cas, ked ich budu robit kvalitne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Závesné tepelné čerpadlo vzduch - voda pre ohrev vody ako to funguje? pise tam ze 30% energie berie z elektriky a 70% zo vzduchu ked mam v dome plyn, nemozem to teda pouzit ci ako to vlastne je? ked je plyn, plynovy kotol - da sa pouzit vtedy tepelne cerpadlo s plynom?
Odpovedať
@peto99 no ja budem potrebovať TUV na sprchovanie 2 osoby denne a teplá voda do kuchyne
Odpovedať
Profilova fotka
@boywonder513 no je sprchovanie a sprchovanie :), ak mas dceru bude bojler prazdny a zohrieva sa strasne dlho...
Odpovedať
@peto99 @majkoj na toto čo hovoríte http://www.comtechno.eu/kategoria/vyk...
Odpovedať
@majkoj tak to som videl že sa zohrieva niečo cez 6 h,to sa mi moc nepáči na tom
Odpovedať
@boywonder513 Tych 110 naozaj bude stacit. Ariston ma funkciu BOOST, vtedy ohrieva naraz TC aj 1200 W spirala, voda na sprchovanie je za rovnaky cas, ako u bezneho bojlera /aj rovnako draha :-S /. Bezny rezim je taky, ze pre 3och jeden 110 bojler staci na sprchovanie, a TUV ohreje v noci. Nam staci 4 ludom, voda chyba len vtedy, ked sa teenager zabudne v sprche. Problem velkych bojlerov s TC je vysoka hlucnost, a potreba miesta. AK si rozhodnuty pre TC, Ariston Ti bude stacit. Ale pre 3 ludi podla mna staci obycajny BEZ TC Drazice.
Odpovedať
@nesske ked je plyn a plynovy kotol vodu ohrievat plynom, je to lacny ohrev vody, tc by som v tomto pripade neriesil
Odpovedať
@boywonder513 človeče, ak žena nie je morská panna a ty vodník, tak si kúp obyčajný elektrický bojler 80l za 160 EUR a neminieš viac ako 1500 kWh na teplú vodu. Alebo možno ti bude aj stačiť 50l, to máš potom k dispozícii 100l 40C vody, a ak ti to nebude stačiť, tak za 1 hodinu, to máš ohriate znovu. Ostatné peniaze si odlož, počkaj 5 rokov a potom si prečítaj skúsenosti s bojlermi s TČ a keď to bude ok, tak si to kúp. Alebo keď nevieš čo s peniazmi, tak si zober dotáciu na solár a tam máš väčšiu istotu že sa sa ti to vráti po x rokoch, aj keď aj tam je návratnosť dlhšia.
Odpovedať
@nesske keď máš plynový kotol, tak si kúp obojživelný bojler, 80l stojí tak do 200 EUR. Cez vykurovaciu sezónu ti bude vodu ohrievať plynový kotol, a mimo sezónu pôjdeš na elektrickú špirálu, prípadne aj mimosezónu môžeš ohrievať plynovým kotlom. A budeš vysmiaty ako štolverka. ;-)
Odpovedať
@stastnyjim obyčajný bojler nechcem lebo to žere vela elektriky,ja budem mať všetko na elektriku plyn nemám ani nechcem.
Odpovedať
Profilova fotka
@boywonder513 ak budes mat vsetko na elektriku je ti taky bojler v podstate zbytocny, odobera totiz teplo z domu a ohrieva vodu. To teplo vsak musi kurenie doplnit, takze len presuvas ucet za TUV na ucet za kurenie. Jedine v lete to ma aky taky vyznam.
Odpovedať
@majkoj tak potom čo,obyčajný bojler ako písal stastnyjim ?
Odpovedať
@boywonder513 obycajny bojler za 80€ ti posluzi presne tak isto ako bojler za 200€
Odpovedať
Profilova fotka
@boywonder513 vsetko je o tom co ocakavas. Existuju TC bojlery, ktore maju vyparnik von, stoja ale samozrejme viacej penazi. Ale zial je nepravdepodobne, ze za malo muziky bude vela penazi.
Odpovedať
@majkoj Nuos môže mať rúry von- čiže úsporne ohreje vodu v teplom období. Na rozdiel od Tatramat TČ.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr nemoze, ak som dobre videl obrazky nema odmrazovanie :)
Odpovedať
@majkoj Odmrazovanie ma
Odpovedať
Profilova fotka
@supiiik ma reverz ?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?