Koľko kw kondezačný kotol vybrať?

Úžitková plocha 160 m2, obvodové mury HELUZ 40, zateplovať budeme 5 cm polystyrénom, pod podlahové kúrenie bol použitý polystyrén eps 150 s 10 cm, strecha zateplená sklenou vatou. v celom dome je podlahové kurenie. rozmýšlame nad: Vaillant ecoTEC plus VU 146/5-5 (3,3 - 14,9 kW) alebo VAILLANT VU 206/5-5 ecoTEC plus (4,2 - 21,2 kW) s externým zásobníkom vody 75 l. dakujem
Odpovedať
@mmarikahh S kotlom ti neporadim, ale 5cm EPS je horsie ako nic. Ak tam uz nechcete dat nejake zaujimavejsie cislo, napriklad 10-12cm, tak dajte Nobasil. Riskujete plesnive steny.
Odpovedať
@mmarikahh hmm, zaujímavy spôsob návrhu. klobúk dolu (ja by som to takto od pása nedokázal navrhnúť, a ver že sa v tom trochu vyznám :-) ) To sa pod to vážne podpísal nejaký projektant? V podstate je asi jedno čo tam dáš.
Odpovedať
Urcite externy zasobnik
Odpovedať
Profilova fotka
tepelný odpor izolácie musí byt väčší ako odpor muriva - rosný bod - t.j. kde sa ti bude zrázat voda či v murive - plesne alebo mimo muriva my sme dávali 38 tehlu a nato 15cm sedý polystyren aby bol zachovaný ten pomer - rosný bod vychádza v izolácii. kotol ti mali prepočitat v projekte ake kW min. treba.
Odpovedať
Ano, uz som to v projekte nasla kolko kw a s tym polystyrenom na oteplenie som to doplietla bude 15 cm.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?