Klimatizacia vs podlahovy konvektor

Ahojte. Chcem sa spýtať či by mi niekto vedel poradiť. Budem mať v dome podlahove konvektory pri oknach a chcel by som ich vyuzit aj na chladenie v letnych mesiacoch. Má to dobrú účinnosť? Našiel som že sa to dá napojiť na kompresor klímy. alebo si radšej dať namontovať original klimu s nástennými jednotkami? Ďakujem
Odpovedať
ako vyriesis odvod kondenzu?
Odpovedať
to sa odpari ;) Ale v prvom rade chcem vediet ak oto funguje a ci to funguje a ci je to porovnatelne s klasickou klimou
Odpovedať
Neodparí sa nič. Konvektory sa vyrábajú buď len na kúrenie alebo aj na kúrenie a chladenie. A majú odvod kondenzu, čiže kondenz je odvádzaný do kanalizácie. Účinnosť má takú aký veľký a výkonný konvektor kúpiš. Zvyčajne je to okolo 2,5- 3,5 kW. Porovnateľné s klímou to nie je, nakoľko klíma má iné hodinové kubíky, (vyhladí priestor skôr,) konfektor/fancoil pracuje len ako distribučný prvok do ktorého musíš dostať teplú studenú vodu ktorá je vyrobená inde. Ako budú napájané na kúrenie? Čo bude zdroj tepla?
Odpovedať
zdroj tepla bude plynovy kotol, 2 okruhovy ci ako sa to vola, jeden na podlahovku a druhy (teplejsi) do radiatorov a konvektorov. Moznost s konvektormi ma napadla koli tomu ze pravdepodobne ozeliem rekuperaciu, ktora mi myslim az tak moc neda dom ma cez 200m2 a racej dam klimu. A v spojitosti s klimov na napadlo ze namiesto nastennych jednotiek to skovat do konvektorov - teda vlastne vyuzit konvektory na chladenie. Kdesi som cital ze sa to da napojit na klima kompresor.
Odpovedať
Je tu nikto kto ma chladenie konvektorom???
Odpovedať
@bohdanko ak chceš kúriť aj chladiť a chceš na to využiť podlahové konvektory tak chod do TC a nie do kotla a kondenzačky zvlášť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?