Klimatizacia- tecie z vnutornej jednotky voda

Zdravim, vie mi niekto pls poradit co s nasledovnym problemom? Do rana bolo asi - 23 a teraz pizeram, ze mi z klimatizacie z vnutornej jednotky tecie dost vody. Aj ustic bol vypnuty.. Preco je to tak a co s tym? Vonkajsia jednotka je na plochej streche. Dik
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@lubomird Mate upchaty odvod kondenzu, asi zamrzol
Odpovedať
@yuri66 je to normalne, alebo to zle spravila firma? Klimu nepouzivam vobec teraz na kurenie.. Ovplivni to prosim nejako funkcnost alebo zivotnost klimatizacie? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird Ak nepouzivate teraz klimu tak to je zahada
Odpovedať
@peto99 nevies pls poradit?
Odpovedať
Pokial klimatizacia nechladi, tak sa predsa ziaden kondenz netvori. Nemoze to byt tym, ze kovove casti tej vnutornej jednotky sa v tychto extremnych mrazoch tak ochladili, za sa na tom zraza vnutorna vlhkost ? Nieco ako voda na sklach okien. Nie je ta jednotka na dotyk studena ?
Odpovedať
@jarosujo ale vytieklo asi 3 dcl vody.. To by nemalo.. Ved kolky ludiamaju vnutorne jednotky a netecie im z nich voda..
Odpovedať
@lubomird To ja len rozmyslam, co sa mohlo stat. Neviem presne, ako mas prepojenu vnutornu a vonkajsiu jednotku a ako su daleko od seba. Ale logicky v tychto mrazoch nemohlo nic stekat z vonkajsej jednotky, to uz by aj kvalitna slivovica vonku zamrzla :-) Ja by som zhodil kryt tej vnutornej jednotky a poskusal, ci naozaj nie je studena vo vnutri.
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo Klimatizacia pri odmrazovani chladi, nastudovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@yuri66 pisal, ze ju ma vypnutu.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Viem ze ju ma vypnutu, ja som to pisal p. jarosujo, ktory pisal ze - Pokial klimatizacia nechladi, tak sa predsa ziaden kondenz netvori. Ak by kuril klimou tak by obcas chladila. Odporucam citat vsetky moje prispevky, aby si bol v obraze
Odpovedať
Profilova fotka
@yuri66 ved prave som cital, ze mu zamrzol odvod kondenzu , co mu tam zamrzlo/tecie ked je vypnuta ? Mozno by si mal citat najskor co pises ty :)
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
@lubomird Ako je rieseny odvod kondenzu? Co to znamena ze tecie? Tecie na zem v interieri, alebo tecie tadial, kadial ma, to znamena hadickou cez odvod kondenzu? Ak je vonkajsia jednotka na streche, je teda vyssie a odvod kondenzu bude vedeny bud cerpadlom hore k jednotke (nepravdepodobne), alebo niekde do sifonu, alebo niekam inam. Skuste upresnit tieto detaily.
Odpovedať
@supiiik od vnutornej jednotky je cez stenu rovno von takou uzsou hadickou aby kvapkala volne na travu. Odvod vonkajsej som kazal aby vytekalo rovno ns strechu.. Voda vyteka priamo z vnutornej jednotky rovno na vrchne kuchynske skrinky, lebo je umiestnena nad nimi..
Odpovedať
@lubomird No v tom pripade treba skontrolovat, ci je ta hadicka este priechodna, teda ci v nej nezamrzla voda (to by bol ten lepsi pripad). Ak nezamrzla, tak je mozne ze z nej taha studeny vzduch do vnutra, ochladzuje vnutornu jednotku a na takto studenych miestach kondenzuje vnutorna vlhkost. Najlepsie by to bolo vidiet termokamerou. Skuste tu hadicku docasne niecim upchat. Pred spustenim klimy v lete to treba zase uvolnit !!! :-D
Odpovedať
@supiiik cozeee? To sa inak neda? Sak ja sa k nej ani nedostanem... Mna tiez napadlo ze sa z nej dostala voda naspat do vnutornej jednotky.. Moze to ovlyvnit funkcnost alebo zivotnost klimy? Vyhodilo aj klimovy istic. Mozem ho nahodit a klimu zapnut?
Odpovedať
@lubomird Bolo by dobre ju otvorit a zistit, kde to kondenzuje. Ak vyhodilo istic, tak je mozne, ze to kondenzuje niekde na elektronike. V ziadnom pripade by som ju nezapinal, kym to nevyschne. Urcite to moze ovplyvnit jej zivotnost. Mobil po pade do vody tiez malokedy prezije :-)
Odpovedať
@lubomird Skus fuknut do tej hadicky z ktorej ti ma vytekat kondenzat na travnik a zisti ci nieje upchata. pravdepodobne bude. Niekde sa spravila hladina a zamrzla. Kondenzat na vnutornej jednotke je preto ze je umiestnena nad kuchinskou linkou, teda je tam vecsia vlhkost z varenia a vyparnik klimatizacie je studeny. Nemas dobre miesto pre vnutornu jednotku.
Odpovedať
@vrlo vlhkost vnutry mam max 40%. Teraz je pod 40 a nevari sa skoro vobec.. Cize?
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird uz sme cez ip spolu priciny prebrali, ak ti tam cez tu rurku fuci studeny vzduch, vyzraza sa ti tam voda. Ak ti vyhodilo istic, rozhodne to nezapinaj. V prvom rade pories priconu.
Odpovedať
@lubomird Aj pri 40% sa ti ma co vyzrazat. Aj pri menej.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird Ak to mate v zaruke volat montaznu firmu, urcite nezapinat, nech si to prekontroluje montazna firma. Ak cez odvod kondenzu fuka vzduch do vnutra a ten kondenzuje tak to je parada. To by ta hadica alebo co to mate by musela byt tak umiestnena aby to vobec islo. Ak je kolmo dole si to neviem predstavit. Alebo mate niekde otvor vonku a toto pouziva ako nasavanie vzduchu. Odsavanie z kuchyne bez spatnej klapky alebo nieco podobne.
Odpovedať
@yuri66 @majkoj @vrlo @supiiik chlapy teraz som pozrel vnutornu jednotku. Strcil ruku trochu dovnutra a je ladova, ide z nej ladovy vzduch.. Nie prudom, ale citit ten chlad. Firma to ma prist pizret ale dozvie kedy, bojim sa aby to nenapachalo skody. Cim to moze byt?
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird nuz ako som ti uz povedal, von mas len dva otvory, jeden na kondenz druhy rurky a kabelaz na vonkajsiu jednotku. Niekade ti to fuci. Zbytok pribehu je fyzika.
Odpovedať
@majkoj napravo co idu z jednotky cez stenu von rury a kabelaz cez dueru je to ok.. Teda asi to bude cez ruru odvodu kondenzu..
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird nuz ja nejaky expert na klimu nie som, ale podla mna tam ma byt nejaky sifon...
Odpovedať
@lubomird rurka na kondendenzat sa dava priemer 16 alebo 18mm a nemusi sa davat sifon. dake fotky by pomohli. Klime chlad nevadi ked su zanesene filtre tak vyparnik cely namrzne ladom.ale vsetka voda by mala vytiest von cez odvod kondenzatu.
Odpovedať
Profilova fotka
@vrlo cital si o com je diskusia ? :)
Odpovedať
@majkoj tecie voda z vnutornej jednotky a... Vsetko sa toci okolo toho ze mu ta voda proste neodteka.
Odpovedať
@vrlo aka voda mi ma odtekat? Ved ja klimu nepouzivam..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?