Klimatizácia do 3izboveho bytu

Dobrý deň. Uvažujeme s manželkou o klimatizácií do 3izboveho bytu o rozlohe 68 m2 a orientáciou na juh a západ. Viete mi poradiť či by stačila iba Split klima alebo bude lepšie Multi Split? Nad značkou uvažujem bud daikin alebo Toshiba vraj sú najspolahlivejsie a ešte sa mi páčia celkom aj tie nové od samsungu.
Odpovedať
staci si vyhladat vo fore a netreba zakladat noove temy,prip.treba ozivit stare novym prispevkom,ak ma niekto tu potrebu... http://www.modrastrecha.sk/forum/kure...
Odpovedať
@achiles4 Tak ono základná a najpodstatnejšia informácia je, že miltisplit s 2x vnútorná je drahší ako 2x single split. :-) A často krát sme realizovali chladenie do bytov aj tak, že sa dala jedná výkonnejšia jednotka do väčšieho priestoru (obývačka..) a chladný vzduch sa správa ako voda. rozlieva sa do priestorov pod podmienkou samozrejme, že sa má kde "rozliať" a teda otvorené dvere (čo cez deň keď je človek v práci nevadí). teda moja rada je: 1/ pokiaľ je možnosť dajte si 2x single split (2 x vonkajšia jednotka nie každému vyhovuje) 2/ porozmýšľajte aj nad jednou výkonnejšou (>5kW) jednotkou 3/ daikin je síce overená kvalita lae cenovo je to úlet. My najčastejšie montujeme Samsungy, Toshiby, LG, Panasonic a v poslednej dobe aj Sinclair či Midea čo sú značky s cenou výrazne nižšou ale aj dizajnovo sú na tom horšie. Osobne si myslím, že Samsungy sú najvhodnejšie (dizajn, technologia-napr wifi/filtre, cena v strede a nízka hlučnosť).Samsungy majú ale deficit a to v hĺbke a celkových rozmeroch - sú to také "teliatka" čo sa veľkosti týka. Toshiba je kvalita na špici no cenovo je to miestami až moc vysoko (Daiseikai 8 napr je za cenu nemeckej kuchyne)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?