Klimatizacia - buchanie vo vonkajsej jednotke

Ahojte, mam doma klimu Daikin. Avsak ak je vonku silny vietor, tak vo vnutri bytu pocujem zvuk ako keby "buchanie". Predajca mi uz vymenil vnutornu jednotku, pretoze to naozaj vyzeralo, ze je nieco v nej zle. Buchanie vsak neprestalo a casom som si uvedmil, ze to robi iba ked je vonku silny vietor, bez ohladu na to ci je klima on/off. Vonkajsiu a vnutornu jednotku mam hned pri sebe, kazda z opacnej strany steny. Stretol sa s takymto problemom niekto, resp. viem s tym nieco spravit? Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
@yeffo Ahoj,ja mam klimu rovnakej znacky.Ked je vonku velmi veterno,stava sa,akoby v nej bublala tekutina.Ale to musi naozaj fukat silny vietor.Kondenz mam vyvadzany do vedra na balkone. Momentalne ma trapi buchanie vnutornej jednotky.Prejavuje sa po niekolkohodinovej prevadzke hlavne v noci.Hluk je pomerne intenzivny a zobudime sa nan.Nemas skusenost s takymto problemom? Vdaka
Odpovedať
@valdivia Ahoj, no presne ten zvuk to je, dobre si to napisala.. nevedel som to servisakom popisat... kondenz mam tak isto. Ked bola klima nova, kvoli tomu "bublaniu" mi vymenili vnutornu jednotku.. vtedy som este nemal odpozorovane, ze to je iba pri silnom vetre, takze to aj tak nepomohlo... Inak vo vnutornej nebucha nic, nastastie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
@yeffo Staršia téma , ale uvidím aspoň odozvu.Keď ti montovali klímu.....upravovali ti aj množstvo chladiacej tekutiny v systéme ::?? Čo viem tak každá jednotka ma v sebe už natlačenú chladiacu tekutinu na určitý objem. Min vzdialenosť je cca 3m vnútorná......vonkajšia jednotka.Pri kratšej vzdialenosti som videl za vonkajšou klímou často 1 návin /slučku/ trubiek práve kôli zväčšeniu vzdialenosti. Či ten problém nesúvisí s tým , že tam máš veľké tlaky pri malej vzdialenosti.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, ako dopadlo riesenie problemu? Velky vietor a hluk vnutornej jednotky. Mam rovnaky problem, klimatizacia samsung, ale rovnako instalacia len cez stenu. Pri velkom vetre vnutorna jednotka "buble". Po obaleni vonkajsej jednotky do folie, zvuk prestane. Odpadova hadica s tym nema nic spolocne. ttps://www.youtube.com/watch?v=pu_bnR69l6U
Odpovedať
Profilova fotka
obalena klimatizacia, ked problem prestane aj ked fuka velky vietor, co ale samozrejme nie je riesenie
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Zdravim. Vyriešili ste problém? Mame klimu vivax,vonku fúka vietor a veľmi buchoce akoby mi niekto búchal dosť intenzívne. Aj po vypnutí klímy zo siete to stále bucha. Ak otvorím okno, prestane. Zavreté okno, klepoce. Nie však nonstop. Piatok to prídu pozrieť ale neviem či niečo vyriešia.
Odpovedať
Na 99% to robi zle vyspadovany kondenz. Niekde bude sifon, kde stoji voda. Ked fuka vietor, tak vznika rozdiel tlakov medzi exterierom a interierom a cez tento sifon tlaci vzduch dnu, alebo von. Ked to bude najblizsie robit, skuste niecim docasne upchat vonku kondenzacnu hadicu, aby ste vyvratili, alebo potvrdili tuto teoriu.
Odpovedať
Presne tak je to sifon, Tj jednotka osadena o kusok nizsie ako by mala byt, mal som to rovnako. Potom to buble. Ale ako silne buchotanie by som to nepopisal. Casto si totiz nedaju montaznici pozor a montaznu platnu klimy nahodia nespravne. Potom ked nahodia na jednotku si aj vsimnu mozno ze tam vznikol maly sifon, ale ze komu sa to chce cele zhadzovat a rozoberat .... a vrtat nove diery. Odtekat to bude tak ci tak. Alebo hadica niekde chytena dvoma stahovackami a v strede visi, uz som videl vselico. Pri silnom vetre samozrejme pocut fucat cez tu hadicu aj ked je spravne vyspadovana. To je vlastnost. Kondenz ktory som daval do sifonu podopmietkovehoo a kusok pred nim mam este prackovy sifon, tak tam pocujem v jednotkach ked pracka vypusta vodu. 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?