Klimatizácia a fotovoltanické články

Existuje system napajania klimatizacie, ktora berie energiu z fotovoltanickych clankov.ak ano kolko to moze stat.Opiera sa nam slnko cele poobedie na do okien.Dakujem
Odpovedať
@donkyso to clanky budu na okne? kolko m2 okna? vykon klimy? Strielam z brucha, poslal si malo info. : 1, klima vykon 2,73 kW : http://goo.gl/qGAJd 580,- bez DPH 2, menic z 12V na 230V vykonu 4kW (stacil by asi aj 3kW) : http://goo.gl/jL77C 630,- s DPH 3, panely : bude ich potrebne tolko, aby nabili baterky ktore potom budu tahat klimu skrz menic pozadovanu dobu. Dajme tomu http://goo.gl/Vu5HZ ten najsilnejsi 637,- (treba nejako zladit s baterkami) 4, baterky : tolko, aby utiahli menic na klimu 4kW pozadovanu dobu. Asi olovene gelove http://goo.gl/C5PRp tazko povedat ake a kolko, trebalo by najst vhodny pomer cena-vykon. @mio to ma doma mozno ti napise presnejsie.
Odpovedať
@kanvor ak ma klima spotrebu 2,73kW, tak menic bude treba minimalne 5kW a vystup nemoze byt modifikovana sinusoida, menic by mal mat na vystupe sinusoidu. A co sa tyka baterii, aby klima mohla bezat celu noc, tak priblizne bude nutne nejakych 120Ah. Ale to zavisi este od ucinnosti menica. Este jedna drobnost, aby sa takato bateria stihla nabit na plnu kapacitu bude treba dimenzovat FV panely tak aby dokazali pocas dna dodat prud aspon 10A len pre bateriu.
Odpovedať
@hop377 Nemam ziadnu FV, len som to nastrielal. 120Ah by stacilo? Zda sa mi malo, take baterky startuju nakladaky. Asi klima bude pustena odkedy pridu obyvatelia z roboty (zo skoly) Nabijaci prud by mal byt 1/10 kapacity. A menic preco 5kW myslis, ak tych 2,7 vykon je asi max?
Odpovedať
@kanvor sorry mala to byt odpoved na zadavatela temy. A co sa tyka vykonu menica je to kvoli rozbehovym prudom pri sputeni, aby vydrzal. Ooops tych 120Ah bude malo, na 10 h prevadzky v plnom vykone asi tak 3000Ah, teda sa radikalne musi zvysit aj vykon FV panelov.
Odpovedať
@hop377 Tomu zatazeniu sa mi verit nechce, nebavime sa o nejakom 3 fazovom asynchronnom motore, sustruh, alebo o zvaracom invertore, toto je to 1F elektromotor a aj ked tam mozno vznikne start. nadprud, ktory vybavi cez suctovy transformator prudovy chranic, malo by byt tych 4kW dost aj s rezervou. Ale prakticke skusenosti s tym nemam, mozno sa mylim.
Odpovedať
@kanvor pri zaloznych zdrojoch napriklad na napajanie ventilacneho systemu s prikonom 1kW sa zvycajne navrhuje napajaci zdroj okolo 4kW. A je uplne jedno ci je motor 1F alebo 3F vzdy je to pomerne vysoka indukcnost a prudove spicky su pri rozbehu vzdy, Nerozumiem aky nadpru sa ma vybavit cez prudovay chranic? Ako si to myslel?
Odpovedať
@hop377 niektore chladnicky pri zapnuti vyhodia PCH. Ked startuje kompresor. Uz som pocul asi o 3 pripadoch ze to museli prerabat. Velkost, mnozstvo pritekajuceho prudu fazovym vodicom sa pri starte kompresora sa nerovna velkosti, mnozstvu odchadzajuceho pracovnym vodicom = vyhodi PCH.
Odpovedať
@kanvor to sa mi nejak nezda, to moze sposobit jedine vadne zapojenie. Pri rozbehu sa nema ziadny prud vyrovnavat cez ochranny vodic.
Odpovedať
@hop377 ale kde.. pracovny a ochranny vodic to su jablka a hrusky. Dnes uz nepredpokladam TNC siete, v TNS su tieto 2 veci oddelene a ochranny nie je pracovny (ak to nerobil fuser). A ochranny sa nesmie prerusovat alebo istit, ten s vecou nic nema. Ak je rozdiel ^I>30mA tak ho predsa vybavi. To moze pri starte motora nastat ze si "vezme" motor pri rozbehu viac. Nehovorim, ze pri kazdej chladnicke, pri tom probleme sa jednalo o zapojenie 1 PCH centralne na dom. V norme je aj vynimka na chladiarenske zariadenia.
Odpovedať
@kanvor no ved prave, kam sa moze stratit ten rozdiel medzi fazovym a pracovnym ak nie cez ochranny? Sak chudak Kirhof by sa musel v hrobe obracat.
Odpovedať
@hop377 ten uz sa za hlavu chyta ked to cita :-D Nevravim, ze strati. Omeska sa. Ale PCH si mysli, ze sa stratil z obvodu. Ci?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?