Klapka na dymovod

Profilova fotka
Ahojte strecháči.CHcel by som sa opýtať na skusenosti.Je nutná klapka na dymovod od krbovej vložky??? Kúpil som krbovú vložku Kratki Nadia zdvih kde v popise bolo :citujem:::Vložka má už v základe prívod externého vzduchu (pr. 125 mm) a centrálnu reguláciu, takže celý spaľovací proces jednoducho ovládate pomocou jedinej páčky. Len rozmýšlam či mi všetko teplo nebude utekať hore komínom.Problém je,že som dal na komíne nízko sopúch a už mi tam medzikus s klapkou ani nevojde.
Odpovedať
@lgman Tú klapku si určite daj, neobanuješ!. Pri nahriati komína sa zmení tlak a komínovou klapkou si môžeš zegulovať horenie v telese.
Odpovedať
Profilova fotka
My mame kachle Romotop a tiez je tam iba jedna packa. Ked som sa pytal na kominovu klapku tak ma hned zrusili ze sa to uz nedava pretoze horenie sa reguluje prave tou pakou nasavania vzduchu. Po roku kurenia mozem toto potvrdit. Pri rozkurovani ju otvorim na plno a ked uz ide horenie na plno tak ju privrem a plamen sa skludni. Jedna briketa vydrzi takto cez hodinu.
Odpovedať
@pksoo aj ja mam Malagu od Romotopu. Instaloval si aj klapku na privod vzduchu? mne sa uz nevosla, takze som ju nedal... no a teraz sa mi zda, ze kachle by vydrzali dlhsie teple, keby do nich nesiel studeny vzduch z vonkajsieho privodu... Taktiez nemam kominovu klapku a povedali mi to iste... nemam pocit, ze by chybala.
Odpovedať
@lgman pre reguláciu horenia nie je nutná klapka,pri tesnej vložke, no stačí ak raz tak tesná nebude, pre účinnosť vložky treba aspoň 2 deflektory, bránia priamemu úniku tepla ,vložka sa rýchlejšie zohreje, znižuje sa tým ťah komína a menej tepla ide do komína, ak má vložka len jednu prekážku druhú môže robiť klapka,naviac je regulovaná
Odpovedať
@misulinko do vonkajšieho prívodu môžeš dať dodatočne klapku,alebo izolačnú vatu, musí cez ňu prejsť dostatočné množstvo vzduchu, ked sa nekúri nebude ochladzovať,pri kúrení sa vonkajší vzduch ohrieva od vložky a vstupuje horúci, zvyšuje účinnosť
Odpovedať
Profilova fotka
@misulinko Ahoj, my mame EVORA 4 s akumulacnymi kamenmi. Nemame externy privod vzduchu, cize klapka je iba ta co je na kachliach. Tiez mi ziadna ina nechyba :-) Pouzivame to ale iba teraz v tychto prechodnych obdobiach, akonahle je trvalo pod 10 stupnov, spustam peletak s podlahovkou.
Odpovedať
Profilova fotka
...ďakujem za názory.Uvidím ako sa mi to podarí ponapájat.Ak ostane miesto na klapku tak ju dám a ak nie tak smola.
Odpovedať
@duzu myslis, ze ked vopcham vatu /ktoru tam inak davam pocas leta, ked sa nekuri/ tak cez nu tahom komina pride dostatocne mnozstvo vzduchu? Alebo ju dat len tak nariedko...?
Odpovedať
@misulinko to musíš odskúšať , mi ju máme v práci na klímu a zatiaľ stačí
Odpovedať
@pksoo a načo by ti boli dve , tiež mám len jednu na vložke
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu Nebude to filter a nie Vata ?
Odpovedať
@pksoo je tam minerálna vlna , je prievzdušná, samotný filter je na nasávaní klímy je jej súčasťou
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?