Kde umiestniť v dome plynový kotol?

Poprosim vas o.radu. Kde umiestnit plynovy kotol v tomto projekte? Manzel trva aby bol hned pri komine,ten by sme chceli iba jeden v dome. Krb v dome nechceme. Kotol by sme teda chceli hned pri komine a blizko kuchyne aby sa nan dal napojit aj digestor. Poradite prosim ako pomenit projekt aby splnal nase poziadavky? Dakujem.
Odpovedať
1
2
Kvoli kondenzacnemu kotlu nemusite stavat "klasicky" komin, je to uplne zbytocne. Spaliny odvediete koncentrickou plastovou "rurou". A ak ste to chceli kvoli digestoru, tak aj tak nemozete zaustit kotol aj digestor do jednej rury. Digestor viete tiez odvetrat plastovou rurou nad strechu ale urcite nezabudnite vyriesit kondenz co sa tam bude na 100% vytvarat.
Odpovedať
Dakujem za info,poradim sa s manzelom a.spomeniem aj vasu variantu,ze co na to on hovori.
Odpovedať
@danculd U nas v byte mame porieseny kotol tak hlupo ako sucast kuchynkej linky,nakolko komin bol v.nasej bytovke robeny v.kuchynskej casti bytu. Z estetickeho hladiska som sa niecomu podobnemu v.dome chcela vyhnut. Manzel ale asi ten komin bude na dome chciet. Skusim mu aj vas navrh povedat.
Odpovedať
@amedeofelisa A kotol na poschodie, čo najbližšie k streche. Komín na dome bez kozuba je zbytočnosť...
Odpovedať
@dedo758 Dakujem vam za info,to som nevedela ze ak v dome nie je krb tak komin netreba.
Odpovedať
@amedeofelisa ja mam kotol na poschodi... kedze mam pultovu strechu, stacil mi 1.2m dlhy plastovy kocentricky dymovod. https://www.modrastrecha.sk/blog/gash...
Odpovedať
Profilova fotka
@amedeofelisa v prvom rade mu treba nájsť také miesto,aby mal k nemu prístup servisák a uvedom si,že ku kotlu bude niesť dve-tri kufre s potrebným náradím
Odpovedať
@gashtaan dakujem za odpoved,musime si o tom este asi dost nastudovat,lebo informacie mame len od rodiny, ktora dom stavala ale.dost davno. A.mate ten kotol niekde v kupelni,alebo v.nejakej komore?
Odpovedať
@poliacik321 fuuha, ten moj ma len jeden kufor + tasku s papiermi.
Odpovedať
@amedeofelisa kotol mam v malej technickej miestnosti 1.2x2.2m.
Odpovedať
@poliacik321 No ja viem ze treba mat priestor okolo kitla kvoli servisu. Kotol mame aj teraz v byte,len je tak nestastne umiestneny kvoli kominu,ho mam umiestneny v kuchyni v kuchynskej linke,vid. foto a tomu by som sa chcela.vyhnut. Takto sme byt uz kupili.
Odpovedať
@gashtaan No presne tak by som si to aj ja predstavovala ale manzel mi vravi ze komin aby sme vyuzili aj na digestor,tak kde.ho tam v nasom projekte umiestnit. Technicka miestnost je totiz od kuchyne dost daleko.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@gashtaan áno? hmm..ja nosím jeden s náradím,kompresor,niekedy vysavač a analyzátor spalín...papiere až nakoniec po servise
Odpovedať
@amedeofelisa A pôdorys prvý, alebo druhý...?
Odpovedať
@dedo758 Podorys stale vyberame ale nakloneni sme k tej druhej variante co ma dole izbu. Tak tam to nejako vymysliet.
Odpovedať
@poliacik321 tak je pravda, ze vysavac si nenosi, poziciavam mu moj :)
Odpovedať
@amedeofelisa Ešte by to chcelo pôdorys poschodia...
Odpovedať
@dedo758 Prepacte ze pisem az teraz ale musela som s dcerkou na prechadzku,tak sa mi nedalo skor odpisat. Obrazok poschodia je takyto.
Odpovedať
Na poschodí, v mieste komína, urobiť do polovice prvej vstavanej skrine malý výklenok - technickú “miestnosť”, kde by bol kotol. Dvere do spálne máličko posunúť ku kúpelni. Vývod z digestora tam potom dostať jedine popod strop prízemia, ak by mal ísť na strechu blízko dymovodu...
Odpovedať
@dedo758 Super napad,akurat tonteraz manzel moj riesi. Dakujem krasne za odpoved.
Odpovedať
Profilova fotka
@amedeofelisa Jen poznatky z praxe. Známí kotel v obýváku mají a slyší každé zapnutí. Asi si na to jde zvyknout, ale mně jako návštěvě to připadá hodně rušivé. Kondenzační kotle s jednoduchým odkouřením mám v koupelnách, kde to sepnutí zdaleka tolik nevadí. Odkouření volím jednoduché, pak je to i přiměřené provětrávání zdarma. Ve vašem případě bych volil umístění do horní koupelny a komínek přes fasádu, pokud by bylo řešení střechou složité.
Odpovedať
@josef_vavra Dakujem vam za odpoved,aj to umiestnenie v kupelni znie zaujimavo. Musime si na to s manzelom.sadnut a porozmyslat ako to bude najlepsie. Dakujem
Odpovedať
Ja osobne by som inde ako do technickej kotol nechcela.
Odpovedať
@josef_vavra Cez fasadu nemoze ist odvod spalin. Neviem ako v CZ ale na SK je to uz dlho zakazne. Neprejde to kolaudaciou.
Odpovedať
@hoblinka13 problem je ze v projekte mame komin naprojektovany v strede domu a radi by sme odvod spalin z kotla riesili cez komin,tak ze je kus problematicke ho niekam umiestnit. Ale dostala som tu par dobrych typov co stoja za zvazenie.
Odpovedať
@danculd Ale môže. Len ukončenie musí byť nad strechou...
Odpovedať
@amedeofelisa bezne vidivam kotol v kupelni, ludia to tak mavaju. Pokial chcete aby kotol bezal aj v noci, treba ho dat co najdalej od spalne, nie je to zrovna tichy stroj ked zacne zohrievat vodu.
Odpovedať
@gashtaan a kde je kompresor . Kazdy rok sa ma upravit tlak v expanzomate. Kde ma analizator spalin. Ako kontroluje ucinnost spalovania. Servisak co chodi s jednym kufrikom na udrzbu si zasluzi akurat tak za usi.
Odpovedať
@gkrivanek analyzator ma so sebou, ziadnu expanzku nemam... problem bude asi v tom, ze sa neviete poriadne zbalit a potom tahate 3 kufre do schodov :) A nehovoril som nic o "kufriku", mas bujnu fantaziu, ked si pod tym predstavujes nejaky kufrik na manikuru.
Odpovedať
@dedo758 To ano, jasne. Ja som myslel, na ukoncene na fasade, tak mi to z toho prispevku jozefa vyplynulo.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?