Karirohož verzus systémová doska

Ahojte,idem robit podlahovku..cca 150m2.Mate niekto skusenosti s podlahovkou na polystyren a karirohoz upevnovanie s uchytkami?Rozmyslam nad variantou ci to robit s karirohozami alebo so systemovymi doskami.Mal by som tam financny rozdiel cca 450 eur.Karirohoz vychadza lacnejsie ale zas ma desi ta pracnost.Dik za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
Ukladanie do systemovych dosiek je jednoduchsie a rychlejsie a nevyhnutne ak planujes anhydrit pretoze zelezo do anhydritu nemoze ist. Ak budes davat klasicky poter, kludne daj kari, da sa to zvladnut.
Odpovedať
@maki17 Ak v projekte nie sú kari uvedené, tak ich len kvôli uchyteniu rúrok ani nedávajte. Na to existujú príchytky rúrok, zapichnú sa priamo do EPS. My sme mali kari predpísané, takže sme drôtikom pripevnili rúrky k nim.
Odpovedať
@blacksr Drôtikom priamo k nim?? Poznám tvoje odpovede a od teba by som takú neprofesionálnu odpoveď nečakal. Rúry by sa nemali dotýkať kari rohože a nie to ešte ich aj pridrátikovať, sú na to umelé úchyty. Ja som nad uchytením bez použitia systémovej ani neuvažoval. Robota rýchla a presná. Treba dbať na to na čo sa často zabúda že rúri musia mať neaké rozostupi podľa kladačského plánu a také že tu je riedšie tak tam dám hustejšie aby metre sedeli je nesprávne. Ale rozdiel v investícií je naozaj v tvojom prípade veľký tak sa rozhodni sám ale pri systém doske sa naozaj menej narobíš ak to chceš mať supriš.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?