Kari rohož na podlahove kurenie

co si myslite o pouziti kari rohoze na podlahove kurenie mate s tym niekto skusenosti? co sa s tym moze stat alebo
Odpovedať
@subbinka ... prečo tam chceš dávať kari rohož? Keď nechceš systémove dosky, nemusíš dávať nič. Vyhodené peniaze.
Odpovedať
Profilova fotka
@subbinka doporučujem systémovú dosku alebo tacker systém a zaliať anhydridom.
Odpovedať
Presne tak!!!!
Odpovedať
Profilova fotka
@subbinka nedavali sme. jedine do garaze kde parkujeme auto
Odpovedať
@subbinka ja som na tom tak isto. kurenar doporucuje polozit rozvody na kari siete. vyrazna uspora oproti systemovej doske. prychytku do polystyrenu vraj moc dobre nedrzia. su aj nejake doporucene rozstupy hadic?
Odpovedať
@luckyou rozostupy hadic mas podla sita pozri si album oka na kari 20*20 cm a to je aj roztec na namotavanie hada.
Odpovedať
@filipe1 takze 20cm postacuje? pytam sa lebo pan kurenar povedal ze pouziva 15cm a to sa mi zda dost zbytocne nahusto
Odpovedať
Prichytavat rurky o kari siet je slovenske barbarstvo 1. Stupna!
Odpovedať
@luckyou 15*15mi odporucali ak sa robi tc. Tam je vraj o nieco nizsia teplota tak sa ma had namotat hustejsie. inak staci 20*20
Odpovedať
@luckyou ... vymeň kurenara ked nevie pracovať s "príchytkami do polystyrénu" a za usetrene si kup napr. svietidla do domu ;-) (tie rurky ti drzi poter :-p a to ze ten had lepsie ukaze na systemovej doske al. kary sieti ti moze byt jedno, ked to zalejes uz to neuvidis) :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Akú tepelnú rozťaznosť má železo?- Karisieť? Akú tepelnú rozťaznosť ma alplast, plast? - Rurka? Aku tepelnú rozťaznosť ma poter? Beton? Každý materiál má inú tepelnú rozťaznosť. Teraz si predstav ze v určitých pravidelných bodoch sú všetky spolu spojené a všetky v tom bode sa rozťahuju/sťahujú inak - vzniká trenie troch rôznych materiálov. Koľko vydrží plastová rúrka trenie o železo? V podstate ju ta kari sieť píli. Je jasné ze to neprederie za 1 rok, ale čo to urobí o 20 rokov... Za mňa kari sieť určite nie!
Odpovedať
@thorin Ja to planujem robit tak, ze pod kari dam distancne podlozky 1cm a trubky na kari siet uchytavat pomocou takychto plastovych uchytiek http://www.cube-podlahovekurenie.sk/p... Zelezo a trubky sa nebudu dotykat, dotykat sa ich bude iba makky plast.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rillwen To by si musel uchytávať každých 10cm, aby sa ti nikde nedotkli. Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že rúrka a sieť sa bude dotýkať a keď nabehnú poterári, tak ti budú vlasy dupkom vstávať. Tie príchytky z tvojho linku sme použili aj my, ale lepšie sú také, čo sa nacvaknú zo spodu siete a dajú sa použiť v oboch smeroch (ako na obr).
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@gkrivanek preco??? pytam sa lebo onedlho idem riesit podlahovku na mojej stavbe
Odpovedať
@peter_vilimek pretoze dochadza ku kontaktu rurky so zelezom co casom 10 -15 rokov moze vdaka rozlicnej diletacii dvoch materialov sposobit problem. Riesit to systemovou doskou je top no najdrahsia varianta. Dalej sa moze pouzit sablonova folia a Uckami prichytit rurku o eps ci xps.
Odpovedať
Je mi jasne ze sa budu o seba triet ale ved to nieje trenie ze ta rurka sa posuva centimeter po tej karisieti...
Odpovedať
Aký veľký pohyb nastáva kôli rozličnej rozťažnosti materiálov, keď je teplota podlahy viac menej konštantná? Napr. cez leto má podlaha 18-23 (bez chladenia podlahou) a v zime zas po celý čas vykurovaná na 30-35 (začnem kúriť v jeseni a prestanem na jar)? Tie teploty sa podla mňa dajú brať za konštatné, teda aj ten vzájomný pohyb je minimálny až žiadny.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Skúsim to tu oživiť. Tiež kúrenári používajú tento systém s príchytkami na kari. Čítam tu o dilatácii, len tak sedliackou logikou - koľko mm sa vie pohybovať zabetonovana rurka, po zabetonovanej kari rohoži, keď sú oddelené plastovou príchytkou? Na jednej strane som proti, na druhej strane sa tomu asi nevyhnem, lebo kúrenie má byť zaliate v betone, kde kari pôjde tak či onak, takto by som vyriešil 2 muchy jednou ranou, lebo dávať kari aby bolo o čo uchytávať, a kari ešte aj nad to je určite absolútny nezmysel. Existuje ešte nejaké sofistikované riešenie ako tú kari rohož podložiť, aby sa tie trubky dostali cca do stredu? Našiel som niečo takéto na internete - https://www.armovanie-eshop.sk/produc... Je to riešitelné takto?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?