Kam umiestniť radiátor, ak je francúzske okno?

Ahojte, prosim mohli by ste poradit, kde umiestnit v izbe radiator ? Ide o to, ze v izbe bude francuzske okno (teda od zeme az po vrch - vyska okna cca 2,2 metra). V klasickom byte by som dal radiator pod okno. Tu si vsak lamem hlavu, kde ho umiestnit - na stenu vedla okna, alebo dat spodne napojenie radiatora a umiestnit radiator pred okno ? Toto riesenie je asi najlepsie - ale sami uznate, ze dat radiator pred francuzske okno - to nebude asi najlepsie vyzerat a taktiez bude zavadziat. Na druhej strane, ak by som radiator dal vedla okna - na stenu, bojim sa ze bude od okna ist prilisny chlad, pripadne sa bojim rosenia okien. Viete mi prosim poradit, kde by bolo najlepsie dat radiator vzhladom na to francuzske okno ? Vopred vdaka.
Odpovedať
Tiez som rozmyslal kam s radiatorom. ALe kurenar nam poradil. Dali sme uzky a vysoky radiator(je pekny hladky) vedla okna a popred okno prebehli so spiatockou od radiatora len tam a spat. Nerobi to ziaden problem. Okno sa vobec nerosi. a chlad necitit.
Odpovedať
@serzo33 dobry mi mame francuzske okno 2,2x1,5 a ziadne kurenie pod nim nemame a byvame uz tretiu zimu a to okno nebolo este nikdy zarosene ani nic.mame trojskla a ziadny chlad z okien neni citit
Odpovedať
@turbomravec Ak dáš trojsklo, nemusíš sa báť ani chladu a ani rosenia
Odpovedať
@turbomravec konvektor do podlahy pred okno.
Odpovedať
@slavoslav nechcem davat nic do podlahy, chapem to ako zbytocnu komplikaciu, kedze budem mat kondenzacny plynovy kotol, rad by som to vybavil len radiatormi
Odpovedať
prikladam aj podorys
Odpovedať
rozmyslam teda, ci bude dobre dat na stenu nalavo alebo napravo od okna
Odpovedať
@turbomravec pod okno sa dáva radiátor len preto , že tam najrýchlejšie prúdi vzduch najchladnejšie miesto, ak nemôže byť pod oknom tak treba zabezpečiť výmenu vzduchu , napr. ventilátorom, lebo od neho sa šíri teplo najviac výmenou vzduchu-konvergenciou.
Odpovedať
@duzu radis mi mat polozeny ventilator na zemi a nech fuka na radiator smerom na okno, aby teply vzduch siel z radiatora na okno ?
Odpovedať
Profilova fotka
Konektor ,alebo elektické podlahové kúrenie ,alebo infra kúrenie do podlahy.Klasický radiátor bude vždy zavadzať.Pred veľké sklenné plochy sa dávajú trubky teplovodného podlahového kúrenia hustejšie.
Odpovedať
Profilova fotka
@turbomravec lenže turbo a radiátory sa moc neznášajú, pre rovnakú schopnosť odovzdať teplo treba pri použiťí KK v turborežime asi dvojnásobnú plochu radiatora
Odpovedať
@turbomravec ventilátor dať pod radiátor aby rýchlejšie prúdil vzduch po celej miestnosti, nie len na okno, ventilátor zabezpečí rýchlejšiu výmenu , tak isto ako radiátor pod oknom
Odpovedať
Článok sa načítava...
@turbomravec Ak to bude 3sklo, nemusis sa bat ani chladu ani rosenia. Mame 4x2,4m francuzske okno, v projekte samozrejme podlahovy konvektor 3m, ktory sme skrtli, lebo je to drahe, skarede, hromadi sa tam prach atd.. Nemame, nelutujeme, ziadne problemy ani so zaclonou/zavesom, nic. Znami maju tie trubky ako spiatocku, cize falosnu podlahovku pod rovnako velkym oknom, nepouzivaju, nie je treba.
Odpovedať
@matorado bude 3sklo, este uvazujem ci nedat podlahove kurenie, avsak priklanam sa k nazoru, ze podlahove zo zdravotneho hladiska asi nie je najlepsie riesenie
Odpovedať
Profilova fotka
@turbomravec zo zdravotneho hladiska nie je najlepsie riesenie? :-) neprospieva zdraviu?
Odpovedať
@turbomravec K takemu nazoru sa zbytocne priklanas, je to prezitok. Bola to pravda pred 20 rokmi, ked v nezateplenych domoch bola podlaha prilis tepla, ze to bolo az neprijemne. V modernych domoch o takom kureni realne nevies.
Odpovedať
@robbs existuje nazor k podlahovke, ze ak mas stale nohy v teple, tak tvoj organizmus zvyknuty na stale teplo, moze mat neskor pri ochladeni problem, vyjdes von, ofukne ta a uz aj si nachladeny - viem je to moderny trend, podlahovka, no radiator je odskusana vec :)
Odpovedať
btw viete mi poradit, ako je to so spotrebou plynu pri podlahovke oproti radiatorom?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@serzo33 ahoj,viem ze stara tema ale vedel by si mi poslat foto ako to vyzera?akurat toto riesime,budem vdacna :)
Odpovedať
@agisu zdravim, niesom momentalne doma. Odcestovany, hned ako pridem dom odfotim poslem.
Odpovedať
Super,dakujem za pomoc ;-)
Odpovedať
@serzo33 No už si docestoval? Tie fotky by zaujímali aj mňa.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@turbomravec
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?