Kachlová pec v tehlovom bytovom dome

Dobry den, chcel by som vas poprosit o radu.Kupil som byt v tehlovom bytovom dome.V byte je stary kachlovec dlhe roky nepouzivany ale podla bývalého majitela stale funkcny.Chcel by som sa spytat ci potrebujem nejake povolenia ak by som chcel tu pec pouzivat.Nakolko neide o stavbu nového krbu ale iba o rekonstrukciu povodneho kachlovca.Staci mi zavolat kominara nech vycisti komin a da mi reviznu spravu alebo porebujem este nejake ine doklady? Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
@horalky povolenia nepotrebujes, len by som na tvojom mieste zohnala kominara na reviziu komina a nejakeho kachliara, nech pozrie kachle, pripadne ich aj opravi. Az ked sa obidvaja vyjadria, ze vsetko je v poriadku zacala by som jurit. Roky nepouzivane kachle aj komin nemusia byt v takej kondicii aby boli uplne bezpecne
Odpovedať
@zita19 dakujem za radu...samozrejme zavolam kominara nech mi vycisti komin a spravi reviziu.Uvidim co povie ohladom kachli.Samozrejme ak su v zlom stave tak ich zlikvidujem a spravim kozub.Mohol by som sa este spytat? Kurenie v byte je prostredníctvom gamatiek a ohrev vody bojlerom.Chcel by som tam dat kondenzacny kotol.Komin je k dispozicii.Potrebujem na to nejake povolenia? respektíve oznamovaciu povinnost na bytovom podniku? nepotrebujem sa odpajat od centrálneho vykurovania nakoko kazdy ma vlastne kurenie.Ked som si tak obzrel bytovku tak niekto ponechal gamatky niekto ma kotly.Akurat ma prekvapilo ze kominy nemaju nad strechu ale cez mur do ulice.Co som cital tak ja to podla platných predpisov musim potiahnut nad strechu.Ako neni s tym problem ale tak lacnejsie by ma to vyslo iba cez stenu.Byt je na 1 poschodi 4 poschodovej bytovky.
Odpovedať
@horalky tak v tomto ti ja neporadim
Odpovedať
aj tak dakujem
Odpovedať
mozno @jan45 pomoze
Odpovedať
alebo @jamk1 @jan45 @jamk1 ja si vas furt pletiem :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 V tomto prípade určite skôr jan45, ako ja. :-)
Odpovedať
@jamk1 ja si vas oboch fixujem, ze mate vzdy dobre reda, len by som si uz mala aj zafixovat v com ste specialisti. No mozno raz... ;-)
Odpovedať
K tomu mi napada toto: https://www.youtube.com/watch?v=zl--P... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 Časom sa to spraví. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@horalky po tom you tube neviem, či je to vtip, ale skúsme reálne. Plynomer máte, potrebujete projekt kúrenia, nadimenzovať radiátory, pochybujem že chcete podlahovku ale aj to sa dá na suchú konštrukciu. Komín musí ísť nadstrechu, do prieduchu sa osadia plastové trubky, samotný tehlový komín nemusí ísť až nad strechu, len trubky. Ak chcete používať kond. kotol, treba správne nadimenzovať radiatory, mali by byť cca o 50 až 100% väčšie ako pri starom kotli.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?