Je normálne montovať jeden merač tepla pre všetkých?

Chcem sa opytat na nazor ohladom kurenia a meracov.Kupila som byt na 2.posch,je okrajovy. Nemame regulacne ventily ani merace tepla na radiatoroch.Dom nieje na novo zatepleny zatial/40 rocny/.Tento mesiac nam ma firma montovat reg. ventily na vsetky radiatory a JEDEN centralny merac odberu tepla pre cely vchod.Bude to potom spravodlivo rozpocitatelne na byty? Je tam 12 bytov.Ja som v zahranici a byt je prazdny.Nechcem platit za susedov.....Dakujem za rady
Odpovedať
@ivina13 neviem ako to je uplne presne ale od urciteho datumu musia byt podla zakona merace na radiatoroch v bytoch. Takze ja by som asi isiel s otazkou na spravcu domu ze kedy sa budu tieto merace montovat podla zakona. Lebo inak budes stale doplacat na susedov.
Odpovedať
Ten zákon sa zmenil, povinnosť mať merače bola do roku 2008, avšak toto sa zmenilo, pokial sa vlastníci bytov dohodnú na schodzi o forme rozpočítavania nákladov za teplo nemusia mať namontované merače tepla.
Odpovedať
nuz tak treba ist na schodzu alebo si vypytat zapisnicu kde sa to odsuhlasilo a budes vidiet ako sa ti budu rozpocitavat naklady.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?