Je lepší kotol Vaillant alebo Junkers?

Ahojte, prave sa rozhudujem pre kupu kondenzacneho kotla do novostavby, tepelne straty domu mame vypocitace na cca 9kW. Po dlhych vyberoch sa nakoniec rozhodujeme medzi kotlami Junkers CerapurSmart 14-3c a Vaillant ecoTec plus 126. Mate niekto takyto kotol a ako ste s nim spokojny? Pre ktoru znacku kotla by ste sa rohodli. Diky za rady.
Odpovedať
co takto Buderus?
Odpovedať
vyberala by som si kotol podla toho, ktory servis v mojom okoli je lepsi.... aj dobry kotol pri zlom servise a rieseni problemov moze byt velmi zla volba
Odpovedať
lepra: BUDERUS typu LOGAMAX GB022-24 sme zavrhli kvoli vysokemu spodnemu vykonu, vyssie rady Buderusu boli uz cenovo dost drahe. trnavacka: servisov pre Vaillant a Junkers mame v blizkosti Hlohovca dost, takze toto neriesime Aktualne mozeme oba kotle v zostavach so zasobnikmi TV a ekvitermickou regulaciou zohnat v cene Junkers cca 1500EUR a Vaillant cca 1800EUR.
Odpovedať
my sme kupili Buderus 162 - 15kw
Odpovedať
Junkers ma drahe nahradne diely, menej servisnych technikov.
Odpovedať
Profilova fotka
Jednoznačne Vaillant
Odpovedať
vailant ma vysoky spodny vykon
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
tu sa moc clovek nedozvedel :D ... tiez rozmyslame nad Vaillantom
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
ja mam momentalne ponuku na Vaillant ecotec plus a zasobnik....moze byt?
Odpovedať
Profilova fotka
@maspa ahoj ja mam koto Junkers CerapurSmart 14-3c , spokojny s nim budem ked pride prve vyuctovanie za plyn .-) Inak s nim kurim v novostavbe druhy mesiac, zatial vsetko slape bez problemov, temperujem na 18 stupnov, boli vikendy ked som v dome stravil od rana od 8 do vecera do 20 a poviem ti ze sa ledva zapal. Vykurujem dom o rozlohe 109m2 bungalov z tehly v podlahe mam 15cm na tehle zateplene 14cm polystyren a v strope 32cm nobasil. Okrem toho je velmi tichucky, ledva ho pocut a zatial ziadne ine problemy, ze by sa vypinal alebo nejak inak raploval alebo kuril ako je nastaveny som zatial nezbadal. Zatial vsetko v pohode, k inym kotlom sa ti neviem vyjadrit a nejak odborne ani k tomuto, len z uzivatelskeho hladiska ak ti to pomoze.
Odpovedať
My máme Vaillant s prietokovým ohrievačom na teplú vodu a sme veľmi spokojní, slúži už 3 roky a zatiaľ žiadny problém "musím zaklopať".
Odpovedať
Profilova fotka
tak teraz otazocka, neviem presny typ kotla, iba viem ze kondenzacny 20 kw a k nemu zasobnik TUV 75 l za cenu 1700 E? ok? ci?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@fabyno aký objem máte akumulačnej nádrže pre podlahovku? ja premýšlam o CerapurComfort 16 ale nie som si istý či nebude poddimenzovaný pre bungalov 120m2.
Odpovedať
Profilova fotka
@mafoke zdravim no taky odbornik nie som aka je akumulacna nadrz, mam tento kotol Junkers CERAPURSMART ZSB 14-3 C + ST 120 - 2 bungalov 109m2, kurim od oktobra na 19 stupnov, ucet za plyn som este nevidel, uvidime, ale ako zatial nebol ziadny problem a vsetky izby aj tie uplne vzadnom kridle kedze mam elko, su vykurene bez problemov.
Odpovedať
@fabyno ďakujem za detajly, pôvodne mi navrhovali protherm panther ale vzhľadom na to že kotolňa bude v centre domu tak sa prikláňam k Junkersu ktorý je vraj veľmi tichý.
Odpovedať
hm za cenu oboch spomínaných kúpiš Viessmann :)
Odpovedať
@mafoke pozor pri junkersi na protizamrazovu ochranu ta je dost uchylna vec a neda sa vypnut, po slovensky napisane ze nevypne cerpadlo ak je pod urcitu teplotu vonku samozrejme ak ma kotol vonkajse cidlo.. cize aj ked nekuris tak cerpadlo si veslo bezi.. cize ja ked budem kupovat dalsi kotol tak si junkers nekupim kvoli tejto jedinej veci lebo mi to vadi proste.. aj ked kotly su to asi dobre neviem porovnat lebo iny kondenzacny som nemal len junkers a ten bezi zatial bezpro (aj ked iba 2 roky ho mam)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme si vybrali Vailant 147 (od 2,6kW) a zasobnik 120lit. s ekvitermikou za 2.200€
Odpovedať
@maspa za tu cenu mas viessmann 200 radu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
@cervig Podľa vas asi viessmann je kvalitnejši ako vailant ?Aprečo ?
Odpovedať
@cervig 200 vku nemas so zasobnikom za 2200Eur neklam. Mas nakup bez boilera za 2200.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Ahojte, oplati sa priplatit si 200 eur za ten drahsi? https://www.atria.sk/vaillant-vu-246-... https://www.atria.sk/vaillant-vu-256-...
Odpovedať
@sudeku To si musíš ty zodpovedať, či sa ti oplatí kúpiť ten drahší. Výkonovo podľa mňa ti budú postačovať oba modely.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?