Je dobrý podlahový konvektor ako zdroj vykurovania?

Dobry den, chcel by som sa informovat ci je dobre pouzit podlahovy konvektor ako jediny zdroj vykurovania. Konkretne ho chcem pouzit v izbe s rozmermi 6,6m x 4m. Chcem ho umiestnit pod balkonove okna s sirkou 240cm a vyskou cca 220cm. Jedna sa o podlahovy konvektor s ventilatorom univenta unicoil s dlzkou 2500mm a vyskou 8cm a sirkou 26cm. Bude pripojeny na rozvod ustredneho kurenia s vykurovacou vodou cca 90 stupnov. Chcem nan este pripojit termopohon na privodny ventil a priestorovy termostat. Je taketo riesenie rozumne alebo radsej ostat pri klasickom panelovom radiatore? Dakujem
Odpovedať
konvektor nevykuruje,vacsina jeho tepla id na studene okna nie do priestoru, nim nevykuris navyse s ventilatorom by som ho nebrala ani za nic, to vrnenie pocut a mozu sa vyrobcovia bit do hrude ake su tie ICH vyrobky tiche.
Odpovedať
Profilova fotka
@cobberpro súhlas s @atlaska vykurovacou vodou 90st.C ? to snáď nie. Okrem toho budete ho musieť vo vnútri pravidelne čistiť od prachu. Ako jediný zdroj vykurovania asi nie.
Odpovedať
To by chcelo projektanta na kurenie, aby Ti to presne vypocital. My takto vykurujeme obyvacku ( 6x5 a vyska 3 m, mame tu dva konvektory s ventilatorom celkovo v dlzke asi 2,5 m), mame tam velke presklene steny, ale je prepojena s kuchynou ( tam je klasicky radiator). Na 21 st. To vykury bez ventilatorov, ak chceme viac, tak ich musime spustit. Hlucne to vobec nie je ani na najvyssi stupen a teplotu to zdvihne rychlo tak o cca 2 stupne. Akurat mriezky na prekrytie si daj vyberatelne, aby si to mohol casto vysavat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?