Je dobré skombinovať podlahové kúrenie s prítápaním pieckou na pelety ?

Profilova fotka
Na jar chceme začať stavať svojpomocne dvojpodlažný domček s pultovou strechou 8x12. Ja by som si predstavoval kúrenie ako kombináciu pece na pelety so zásobníkom v obývačke( Je to alternatíva ku krbu na drevo) so samostatným podlahovým kúrením. Je to dobrá kombinácia ? ma niekto skúsenosti ? budem vďačný za každú radu.
Odpovedať
tam nie je plyn?pelety sú dnes už drahé
Odpovedať
Profilova fotka
Prečo 2 viac-menej komplexné a viac-menej drahé riešenia....? Ak podlahové kúrenie, tak ako DOPLNOK stačí obyčajná piecka na príležitostné dokurovanie za cca 400 - 600 €.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobre zaizolovat dom a bude stacit aj kotol na elektrinu /ak nemas plyn/. Treba si zratat naklady na drevo jeho pripravu skladovanie a susenie a potom porovnat s termostatom na el.kotli kt.nastavis podla potreby a mas teplo kedykolvek.do podlahovky nejde vysoka teplota.pri vyuxivani elektriny ako jedinehi zdroja kurenia dostanes aj vyhodnu tarifu od elektrarni /VSE urcite/na vsetku elekriku v dome. do obyvacky by som si ja uz nikdy nic nedala.je to pre mna imidzova vec typu krb ci piecka a velmi neprakticka na udrzbu a bezpecnost nielen pri detoch. Jediny zdroj zdraveho kurenia pouvazuj finsku ale original kachlovu pec stavanu -ale vravim popol drevo a ostatne zalezitosti su veci co podla mna do obyvacky nepatria /pokial si nestavia nejaky chatu alebo zrub/. Mam dvojkomin /mala ist pec do obyvacky/ kotol na pevne palivo aj elektrokotol preto viem co vravim. A este priratat montazne naklady na vymennik ak chces+dopravu a skladovanie.
Odpovedať
Aj ja som raz tak rozmýšľal ako ty ale je to blbosť ........radšej krb alebo pekné krbové kachle na občastné zakúrenie. Kúriť iba podlahovým s kondenzačným kotlom. Mám to ako alternatívu ak vypadne prúd ...alebo sa pokazí kondenzačný kotol v zime alebo alebo ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?