Infrapanely alebo plyn do podkrovia

Dobry den, zobytnujem podkrovie a potrebujem poradit, aky typ kurenia je tam najvhodnejsi z hladiska ceny aj klimy v podkrovi. Mate niekto skusenosti s infrapanelmi v podkrovi, celkom ma to zaujalo. Dom mam starsi ale zatepleny, strecha nova acko 45 st a podkrovie bude zaizolovane 30 cm vatou Knauf Unifit 032 a 035. Budu tam dve izby, jedna 4x5 a druha 8x4, vyska v hrebeni je 2,6m. Dakujem za odpovede
Odpovedať
Profilova fotka
@pgfcb Ked dole kurite plynom, tak plynom. Infrakurenie je drahe oproti plynu 3:1
Odpovedať
@pgfcb v zateplenom podkrovi bude teplo aj takmer bez kurenia... ja by som isiel do toho co je najlacnejsie na relizaciu...
Odpovedať
@yuri66 Infrapanel je cca rovnako drahý ako plyn... Osobná skúsenosť
Odpovedať
Profilova fotka
@ical ako vtip super
Odpovedať
@ical vykurovanie infrapanelom je presne o toľko drahšie o koľko je drahšia elektrina od plynu... fyzika nepustí.
Odpovedať
@roboza To fakt? Zaratal si aj naklady na realizaciu? Kazdorocne revizie komina a kotla? Sprav si vypocet pripadne guugli a uvidis, ze budes po cca 20 rokoch na tom istom.
Odpovedať
@virnik27 Mam tiez panely a ked to porovnam so susedom pod mnou, co ma plynovy zavesny kotol s radiatormy a plati viac nez ja... tak ja potom neviem, ci som debil ja alebo on?!
Odpovedať
@virnik27 Tak v tom pripade pridam dalsi argument, byvam na top poschodi bez zatepleneho stropu, z jednej aj druhej strany prazdne byty bez kurenia...Ja sa proste nechcem hadat s nikym, 4 zimy kurim panelmi a platim mesacne 27€ na kurenie, je to fakt a nie vymysel!
Odpovedať
@ical ja proti infrapanelom vôbec nič nemám, na poschodí budem mať presne tri kusy. Mám pripravené zásuvky pod oknami, ale zatiaľ sa tam nekúri, a je tam teplejšie ako na prízemí a tak som pánovi hore napísal, že kúriť moc nebude, tak bude najlepšie nainštalovať niečo realizačne lacné. Ale platí aj to čo som ti napísal vyššie. Elektrina je drahšia ako plyn a teda aj vykurovanie je to drahšie. Cenu realizácie netuším, ak je na prízemí plynom vykurovaná podlahovka, tak natiahnuť na poschodí dva hady môže byť aj lacnejšie ako tie infra panely...
Odpovedať
Profilova fotka
@pgfcb ak by sa dala podlahovka daj si ju. Ak by som sa rozhodovala medzi radiatormi a infrapanelmi, tak my mame infrapanel v podkrovi lebo maly radiator nevykuril a velmi dobre to vie vykurit. Je to take salave teplo, akurat, ze ho nedaj blizko postele. My ho zapiname len podla potreby..
Odpovedať
@pgfcb otazkou je, ci mas izolovany strop medzi prizemim a podkrovym/ci tam planujes nejaku izolaciu. Ak nie, tak teplo ti prejde smerom nahor, kde nebude treba kurit, len obcasne dokurovat, a tam by som volil variantu, ktora je najlacnejsia na realizaciu, jednoducha na udrzbu, a da sa dobre regulovat, rozdiel v nakladoch bude minimalny. Volil by som infra panely.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?