Infrafólie verzus klasické teplovodné vykurovanie

mate niekto skusenost s elktrickym kuernim, konkretne s infra foliami?... :-)
Odpovedať
1
2
@ferenclukas Nikto nema. Len vcera ich vymysleli.. :-N http://tinyurl.com/on2wuv6
Odpovedať
informacie mam v podstate vsetky od predajcov a obch. zastupcov....mna hlavne zaujimaju uz prevadzkove skusenosti....tiez konkretna otazka, ci je potrebne davat foliu aj do chodby s otvorenym schodiskom, kde ma teplo tendenciu dostat sa cez schodiskovy otvor...kedze ide o salave teplo :)
Odpovedať
Profilova fotka
@ferenclukas ziadne "infra" folie do podlahy neexistuju, to len vyrobcovia zavadzaju, pretoze podlahou ziadne IR ziarene neprejde. Medzi teplovodnym a elektrickym kurenim nie je vo funkcnosti rozdiel. Obidva ohrievaju povrch podlahy, ktory nasledne ohrieva vsetko ostatne.
Odpovedať
@ferenclukas http://www.e-filip.sk/default.aspx?Co... Mas nejaky argument "za" folie??? @majkoj
Odpovedať
tak nizsie vstupne naklady ako pri tepelnom cerpadle, jednoduchsia montaz, kedze ide o novostavbu tak aj nizke prevadzkove naklady...ale to je pri vsetykch typoch vykurovania :-)
Odpovedať
@ferenclukas Preco si sa rozhodol to porovnavat rovno s TC? Ved to su uplne neporovnatelne systemy. TC vs. priamoohrev? :-D Jak si na toto dosiel... Cize plyn asi nemas..
Odpovedať
@matorado no nie plyn nemam...vyuzivam preton tuto moznost :-)
Odpovedať
@ferenclukas Predpokladam, ze si z nejakeho dovodu skrtol aj kurenie pevnymi palivami. Cize jednozacne elektrika.. OK. A co to teda je za dom? Aka bude spotreba tepla na kurenie, tepelena strata? Ak nevies, daj aspon rozmery a hrubky zateplenia, nech si to vieme predstavit.. Ale rovno ti poviem, ak ta zaujimaju aj prevadzkove naklady (co by ta teda pri elektrike mali!!!), tak ist do priamohrevu ak nemas aspon NED, je neekonomicka blbost.. Straty pod 3kW..
Odpovedať
@ferenclukas ja tiež idem do elektriky a neviem či teplovodné alebo fólie, resp.odporové.Určite vyjde teplovodné viac,+čerpadlo+rozdelovač+kotol...popr.systémová doska popr.anhydritový poter.
Odpovedať
@ferenclukas prišla mi ponuka na teplov.podl.kúrenie 3500 €,úžitková plocha 72 m2.To je teda pekná pálka a to tam nie je zarátaný kotol!Kolko by asi vyšli fólie resp.odpor.drôty +termostaty cca.5ks?
Odpovedať
@matorado tak je to dvoj dom takze, budem brat do uvahy jednu bytovu jednotku. 1.np+2.np spolu cca 140m2, podorys (cca6x12m), podlahova izolacia 6cm polystyren obvodove mury leier 38 + 10 cm polystyren okna s izolacnym trojsklom izolacia strechy 18cm mineralna vlna+spadovany polystyren od 12 -22 cm teraz sa tam vobec nekuri, a je tam teplo, a to nehovorim ked prihodim nejke poleno do krbu :-)
Odpovedať
@matorado a čo takto teplovodné s radiátormi?Je pružnejšie a tiež sú nízke obstarávacie náklady
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ferenclukas ak mas EC najdi udaj potreba tepla na vykurovanie, potom mozeme pocitat, ale zbezne by som ten dom na vykurovanie cisto elektrinou teda nevidel :)
Odpovedať
Profilova fotka
@zajac999 koľko m slučiek Vám tam dali ? a aká je tepelná strata domu ?
Odpovedať
Profilova fotka
@ferenclukas ....skus sa opytat mio23, ten si daval infrafolie do stropu
Odpovedať
my plánujeme tiež infravykurovanie, len neviem či infrapanely alebo infrafolie? čo je lepšie? resp.výhody a nevýhody?
Odpovedať
@maros_kollar 274 metrov je celé potrubie na plochu 71 m2,tepelná strata domu až to dobre čítam z projektu H=144,8W/K,z toho 96,8 je prechod tepla(Ht) a 48 vetranie(Hv).Nerozumiem čo sú tie jednotky W a K?
Odpovedať
Profilova fotka
W je watt, K je kelvin, Ak je von -15 a dnu +20C je straa tvojeho domu 144,8 W/Kx20K Watt @zajac999
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj 144,8 W/Kx(20-(-15))=144,8 W/Kx35K....HC má -11 takže 144,8W/K*31K=cca.4,5 kW
Odpovedať
@maros_kollar čo z toho čísla pre mňa vyplýva?
Odpovedať
Profilova fotka
@zajac999 tepelná strata domu pri výpočtových podmienkach podľa normy.
Odpovedať
Profilova fotka
@maros_kollar ehm :) fakt netusim ako som dosiel k 20 :P
Odpovedať
Profilova fotka
@zajac999 vyplyva z toho aky vykon by malo mat vykurovanie ak by za danej teploty malo udrzat teplotu v dome. Ak chces vediet co ta to bude stat rocne, musis najs co som sa pytal ja.
Odpovedať
@majkoj čo presne si mal na mysli?Podla tvojho výpočtu mi vychádza ,že by mi mal stačiť naprojektovaný kotol 6 kw,alebo sa mýlim?
Odpovedať
Profilova fotka
@zajac999 nevsimaj si ma, dnes som nejaky dopleteny, pomylil som si ta s autorom temy :). Ano 6kW by malo v tvojom pripade stacit ak sedi konstrukcia a prevedenie v realite s papierom :)
Odpovedať
@maros_kollar je nejaký rozdiel ,za predpokladu dobre odizolovanej podlahy,či budem kúriť do podlahovky alebo do radiátorov(myslím spotrebu kwh)?
Odpovedať
Profilova fotka
@zajac999 na vykurovanie áno, pre ohrev teplej vody tiež ale záleží od veľkosti zásobníka, počtu osôb tak aby sa vykrili špičky. ale 60 litrový zásobník máte spätne nahriaty za cca pol hodiny.
Odpovedať
@maros_kollar a v čom je rozdiel pri tých dvoch typoch vykurovania?ktorý je výhodnejší a prečo?
Odpovedať
Profilova fotka
@zajac999 v skratke...mokré podlahové má priaznivejšiu distribúciu tepla v miestnosti, priaznivejší teplotný gradient a z toho vyplývajúcu možnú úsporu, interiérovú neviditeľnosť, samoregulačnú schoplnosť. voči konvenčnému má však vyššiu zotrvačnosť a z toho vyplývajúci dlhý reakčný čas. všetko tiež závisí od typu vykurovaného objektu. u trvalo obývaného rodinného domu je podľa mňa cenovo najpriaznivejšie podlahové vykurovanie, pokiaľ je racionálne navrhnuté. systém kotol-rozdeľovač/e-slučky v štandardnom dome.
Odpovedať
@maros_kollar som v štádiu hrubej stavby.Ak by som sa rozhodol trebárs pre el.podlahové kúrenie odporové,je nutné zmeniť aj projekt elektro kvôli napájaniu tohto kúrenia?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?