Infračervené vykurovanie Heatflow alebo Caleo

Profilova fotka
Prosím Vás o radu, chceme si dať do domu infračervené vykurovanie no nevieme sa rozhodnúť medzi Caleom a Heatflow. Ak má niekto s týmito firmami nejakú skúsenosť, prosím Vás o nejaké info. Prípadne nejaké výhody a nevýhody. Ďakujem :-))
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj mayka017,ja som už dávala zopár príspevkov ohľadom infračerveného vykurovania na túto stránku dávala,a ak môžem poradiť pre mňa rozhodne Heatflow.1.je to celoplošné vyhrievanie 2.oproti Caleu má 98% účinnosť 3.do fólie Heatflow sa dá urobiť diera a funguje ďalej(v prípade vrtu na vstavané skrine napr.) do fólie Caleo nie ......a je toho oveľa viac.Ja som ich videla naživo a dokonca som už bola v dome kde ho už používajú a sú nadmieru spokojní.Odporúčam si pozrieť ich stránku kde toho máš viac a dokonca nafotené aj zrealizované domčeky.Trvalo mi to kým som si pozháňala informácie ohľadom tých fólií,pretože aj ja v jari sa chystám na spustenie zrekonštruovaného domčeka a práve fólie Heatflow budú v ňom.Snáď som ti aspoň trochu pomohla.Dám ti ešte stránku,klikni naň,pekný zvyšok večera prajem,ahoj. www.ramis-eu.sk
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem za odpoveď, na 90% sme rozhodnutý pre heatflow, ešte čakáme na cenové ponuky. Tak uvidíme :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@alibabenka11 Nic v zlom, ale to vyzera ako keby tu skor robis reklamu. Neviem co za firmu to odporucas , ale ich galeria je aj na tejto stranke http://naoseurope.eu/gallery/
Odpovedať
Tarate tu nezmysly, alibabenka a ty sa uz zobud konecne a prestan zavadzat a klamat ludi ... 1. caleo je tiez celoplosne, mozno ma naos na 1m2 vacsiu vykurovaciu plochu, otazka je, ci to ma realny vyznam 2. trepes, caleo ma tiez 98% ucinnost, tak isto ako kazde ine elektricke odporove kurenie ... 3. trepes, caleo funguje aj po navrtani diery tak isto ako tvoje NAOS folie @mayka017 a ty sa moja nedaj prosim ta oklamat. Skus sa pozriet aj na cesky Fenix, tiez ponukaju take folie a firma vyzera seriozne na rozdiel od takychto pokutnych dovozcov z ciny, ktori ani nemaju sajnu co predavaju a ako to funguje len oblbuju ludi. Netvrdim, ze caleo ale naos alebo podobne su lepsie alebo horsie, ono je to asi viac menej fuk co sa principu tyka, co sa kvality tyka to zistis asi az casom... Na margo http://naoseurope.eu/gallery/ , tiez tam maju prevzate rovnake dristy polopravdy a klamstva ako vsetci ostatni predajcovia. Ludia nenechajte sa oblbnut.
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter fenix predava to iste co caleo :-p Na kvalite folie to ani u jedneho z nich nic nemeni.
Odpovedať
@tomco je to mozne, az tak to nesledujem zas, ale zda sa mi, ze fenix je vyrobca. Neviem posudit kvalitu folii, mozno su kvalitne vsetky mozno ziadna, ja sa len obuvam do dezinformacii a klamstiev co sa okolo toho siria :-)
Odpovedať
@tomco jedine fenix tvrdi, ze si tu foliu aj vyraba v CZ. Vsetko ostatne je cina a korea.
Odpovedať
infracervene podlahove vykurovanie je marketingovy nezmysel, uz to tu bolo opisovane v inych diskusiach, na to aby to bolo infra ma prilis malu teplotu !!!
Odpovedať
@peter21: a infra by malo byt od akej teploty? Kazde teleso ktore je teplejsie ako prostredie vyzaruje do prostredia teplo v podobe infra ziarenia. Podla Teba by infrakamera zaznamenala len telesa od teploty kolko? 30? @alibabenka11: pekna reklama, mas az 6 prispevkov ale presne mierenych. Inak nema to 98% ucinnost, ale ze vraj je 98% vyuzita ploha. Inak dat si vykon 220 az 270 W/m2 a to pri teplote 45 stupnov moze len blazon. V podlahe by malo byt len 27 - 30 stupnov. V dobe ked kazdy sa snazi znizovat spotrebu aby im stacil vykon napr. 40 W/m2, tak oni ponukaju 220W? Ak mas dom cca 150 m2 a ze to das hoci len na 60% plochy... teda 90 m2, tam mas vykon 220*90, skoro 20kW. A to neprajem ani nepriatelovi :). Az sa skocim pozriet v Presove na tu Puskinovu 17 - mozno sa tam uvidime ;). A som zvedavy co mi povedia.
Odpovedať
mr 79 : uz to tu bolo preberane a nerad by som sa opakoval, infrakamera zaznamena aj teba, mna ako zdroj tepola asi okolo 60 W a citis sa ako ucinny vykurovaci system ? ja nie . Ale dost polemiky, fakty nepustia. DIR ma predsa svoje zakonitosti a bolo by dobre sa ich uz drzat .
Odpovedať
Profilova fotka
@tomco Vážený pane,nerobím reklamu,mayka017 sa konkrétne pýtala na náš názor,teda aj tvoj (ak by si jej odpovedal) a dala na výber dve firmy,keďže ich poznám,napísala som jej môj názor.Toto sa ti zdá ako reklama?Ak áno,tak ju tak vnímaj....
Odpovedať
@peter21: tak ako to je s tou teplotou ? od akej teploty je to podla tebe infra. 60 W zdroj je v pohode. Napriklad kupelna zo spalne ma cca 4m2 - ma TS pri -17 cca 70W. Pracovna - cca 6.5 m2, ma pri -17 TS cca 120 W. Takze ja a notebook to vykurime.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@kriloter ...o čo ti ide?Nikoho nezavádzam a neklamem.Tváriš sa ako pán boh sveta.Toto je diskusia!!!!Poznáš každú jednu fóliu ako funguje?Ja už áno,lebo mám vážny záujem o takéto vykurovanie.A aby moje rozhodnutie bolo správne,dala som si námahu a strávila dosť času pri nete,pozrieť na zrealizované domčeky,pýtala sa na spokojnosť,alebo nedostatky,ktorá fólia aké má.Samozrejme lukratívne boli aj cenové ponuky.Tak vyprosujem si ,,že trepem,, ten kto trepe si ty!To čo som tam vyššie napísala o Heatflow ,za tým si stojím.Caleo bohužiaľ nieje Heatflow.Doba ide do predu.Pekný večer...
Odpovedať
@alibabenka11: Ak mozem. Pls aky velky mas dom? Kolko m2 folii Ti maju namontovat a v akej cene. Ja som mal kedysi ponuku na Caleo za cca 5.800 Eur na dom cca 140m2 plochy.
Odpovedať
@alibabenka11 ty musis byt velmi stastny clovek :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mr79 Ja mám dom v rozlohe 160m2 a cena komplet s prácou ma vyjde 5335 €
Odpovedať
Inak ani Caleo, ani heatflow... nemaju nejaky cennik na nete. Vsetko je stale o ponuke. Fenix ma vsetko na webe a clovek si to sam prerata. K Fenixu sa da najst par testov a pod... ku Caleu a Heatflow som nenasiel skoro nic.
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter ....som,ty asi toľko šťastia nemáš 8-)
Odpovedať
@alibabenka11 a kolko m2 folii Ti maju dat? Mne nakoniec od Fenixu - material vyjde asi na 2400 + regulacie + robota. Do 4.000 sa zmestim jedna radost. A nebude to folia o vykone 270 W/m2 - co je sialeny extrem ale kombinacia 40 a 60 W/m2. Inal ak by ti na dom 160m2, dali len 60% folii, to je 96 m2. po 270W/m2 - tak mas vykon cca 26 kW - co je sialene... alebo ako to bude presne riesene? Popis to blizsie.
Odpovedať
Profilova fotka
@mr79 ponuka....hm,vieš,ak ti dokážu hýbať s cenou a vieš sa s nimi dohodnuť ako zákazník,je to zle?Samozrejme ide aj o m2.A to,že si nenašiel žiadne testy....jedna z nich je na Slovenskom trhu strašne krátko.
Odpovedať
Profilova fotka
@mr79 a kde ja som napísala,že fólia má výkon 270W/m2?
Odpovedať
@alibabenka11: tak tu hod nejaky link na test. Mozno aj s Fenixom sa vies dohodnut, ked im povies ze zoberies naraz rolku 100m dlhu. Nenapisala si ako je to s tym instalovanym vykonom. Inak ak by si to mala cele pustene naraz, bez nejakych obmedzeni, ze ked ide v obyvacke nemoze ist v spalni - tak potrebujes istic 3x45 A a skoro nic ine nemozes mat pustene. Bezne su istice 3x25A alebo 3x32A.
Odpovedať
@alibabenka11: ved preto ma zaujima ako to budes mat riesene. Niekde som cital ze je to cca 270 W/m2. Teraz som si to pozeral opat a nasiel som 210-230 W/m2 - co je tiez extrem, duplom ked teplota ohrevu je 45stupnov. Pricom by to malo byt cca 27. Takze to funguje tak, ze zrazu horuca podlaha, rychlo sa nahreje a potom sa vypne a rychlo chladne. Napis ako to bude mat riesene Ty a preco ? Preco si sa rozhodla pre heatflow?
Odpovedať
Profilova fotka
@mr79 jááááj,tak na mňa s takým nechoď.Elektrikár niesom.Ale manžel spomínal,že to budu nie jak zapájať sériovo a niektoré miestnosti paralerne.
Odpovedať
Profilova fotka
@mr79 porzi,prečo som sa rozhodla,už som písala vyššie,nechcem ako tu už niekto spomínal,robiť reklamu,som len človek,ktorý si zisťoval a sondoval,načo,ako a prečo práve to a nie iné.Lenže fakty nepustia a teraz v zimnom období je super ak môže sa sám presvedčiť ako to vykuruje,akú to má spotrebu,dokonca aj pri takýchto mrazoch.Poznáš to príslovie,,raz vidieť je viac ako 100x počuť,, a je to pravda.
Odpovedať
@mr79 ak su straty take ako pises, tak ano stacis ty a notebok , len tu sa urcite jedna o PD , no tie tep. straty, vzhladom na miestnosti, konkretne kupelna sa mi nezdaju- pomer medzi miestnostami moze by ovplyvneny poziciou kupelne v ramci domu,, ale respektujem to . Co sa tyka teploty a vlnovej dlzky doporucujem si pozriet Wienov posuvny zakon, Stefann- Boltzmanov zakon a tabulku vlnovych dlzok elektromag. vlnenia a zaroven sa pozriet na pojem s oznacenim DIR - tmave infracervene ziarenie. Mozno to pomoze sa zorientovat viacerym diskutujucim, aby pochopili rozdiel medzi marketingom a realnou fyzikou sirenia tepla.
Odpovedať
@peter21 nepomoze :-) ja som uz hodil flintu do zita @alibabenka11 ty aj s tymi tvojimi faktami ... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
po dnesku uz len tolko..........ak si myslite, ze to co tu preberate je infra-tak si to myslite aj nadalej. Preco? Zhanajte a pytajte sa tak ako ja. Mozno vam alibaba pomoze.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomco @kriloter ....vy dvaja ste sa našli,len nechápem,čo tu na tom fóre robíte
Odpovedať
Profilova fotka
@mayka017ahoj-nechcem tu tvoje forum zmenit na nejaku trapnu debatu a hadky ktore ti nepomozu. Ja osobne nie som elektrikar a ak sa potrebujem nieco o podobnych veciach dozvediet tak po tom velmi patram a veeela vela zistujem. Poviem ti to laicky a strucne tak ako to pises a pytas sa. Vahal som ci elektricku vykurovaciu foliu alebo infra panel. Vyhral infra panel. A viac radsej nenapisem lebo vidim, ze zjavne tu ma neustale niekto problem. Vela stastia pri vasom vybere a samozrejme i spokojnost.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?