Infra panel - Infra fólie- Odporový drôt

Zdravím, neviem sa rozhodnúť aké kúrenie dať?? Infra panel ??? Infra fólie??? Odporový drôt??? Za vaše dotazy a skúsenosti vopred ďakujem.
Odpovedať
1
2
Teplovodná podlahovka + elektrokotol
Odpovedať
Profilova fotka
My sme si dali odporové káble ;-)
Odpovedať
Ja som si dal teplovodnú podlahovku a kondenzačný kotol.
Odpovedať
Všetko záleží od projektu, izolácií ,tepelných strát atď. Čiže by ti mal poradiť niekto ,kto sa týmto zaoberá a nie niekto kto to iba využíva. Nikto totižto nevie aký veľký dom máš , novostavba, prerábka??? Ak sa dostaneš v EC na A, tak by som to riešil tým čo píšeš/ nezabudni odporové drôty pod dlažbu a el. rohože pod plávajúcu. Ak nie tak jedine kotol na tuhé palivo prípadne splyňovací kotol a radiatory.
Odpovedať
infra panel
Odpovedať
Profilova fotka
@luidzils ono je to zhruba vsetko na jedno kopyto...z hladiska efektivnosti bude najprv folia,kable,panel(aj ked tie rozdiely budu skutocne zanedbatelne)..v zriadovacich nakladoch zas opacne(tam uz tie rozdiely budu asi vatsie).. infrapanel ma vyhodu v rychlejsom nabehu a ze sa da pri zmene adresy zobrat pod pazuchu..
Odpovedať
my sme sa rozhodovali tiež medzi týmito, v projekte sme mali infrapanely, nacenili nám ich však dosť draho a radšej sme sa rozhodli pre teplo od noh - odporove káble od Fenixu, ale ešte to nemáme spojazdnene, tak skusenosti zatial nemáme a len dufame že sme urobili správne rozhodnutie.
Odpovedať
Ďakujem veľmi pekne za informácie. Neviem prečo ale viac ma to ťahá k infra panelom ale aj k infra fóliam. Doplňujúce info: rozloha 140 m2 Izolácie: -strop 400mm vata -podlaha 120 mm ESP -stena 200 m vata
Odpovedať
sorry oprava 200 mm vata :-D :-D :-D
Odpovedať
@luidzils ja idem do izolácií 600mm strop, 200 eps podlaha, 250-260 greywall na steny, garáž odizolovaná od domu ešte v nútry 50mm multipor. A idem do infrafolíí od Kranexu ;-) (heat flow) A najväčia sranda je že podla zdravotechniky nám straty vypočítaly na 56kW/m2 a podla výpočtu v PHPP programe ich máme na úrovni 25kW/m2 tak som zvedavý akž bude reál. Zastav.plocha 156m2 obytná plocha 122m2 Ytong 250 P4-500
Odpovedať
Nazdar ja budem stavať z tehly 250 kvôli akumulačným vlastnostiam. Tiež prevažne už rozmýšľam o infra fóliách (heat flow - NAOS).
Odpovedať
@luidzils ak viac zaizoluješ tak ti na akumuláciu stačí bet.poter. A tekia 250tak udrží teplo oproti ytongu 250tke asi len o niekolko minút viac. Stavaj z toho načo dostaneš lepšiu cenu, ale do porobetonu ti idú lahšie drážky a pod. Viužieš lepšie materiál, nebudeš mať tolko odpadu
Odpovedať
Článok sa načítava...
@luidzils @cvoky8 Nezdá sa Vám Heat flow predražená? Ondolia je tiež celoplošná a tuším má lepšiu cenu, čo som videl na výstave... Ale možno sa mýlim... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Cim vycackanejsi nazov, tym vyssia cena, pritom je to stale obycajne odporove kurenie s uplne rovnakou ucinnostou :)
Odpovedať
@majkoj takže radíš obyčajný odporový drôt??
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 ja osobne by som radsej zainvestoval a dal vodu, pretoze tam mozem zdroj tepla menit podla toho co je na trhu. Ale keby som nemal inu moznost, dam to co mi v rozumnej kvalite ponuknu najlacnejsie.
Odpovedať
David83 - ide tu aj o kvaliti vyroby
Odpovedať
@majkoj tak už len vedieť čo je to ,,rozumná kvalita''
Odpovedať
@luidzils myslíš, že Ondolia je nekvalitná? Prečo? Ja keď som ich porovnával na výstave, tak mi prišli rovnaké, možno Ondolia ešte aj kvalitnejšia. Máš iné skúsenosti?
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 toto som si nezistoval vzhladom na to, ze som sa vybral inou cestou. Ale myslel som tym najst vyrobcu s mnozstvom instalacii bez poruch.
Odpovedať
Čo som teraz na to pozeral, tak ta Ondolia ma viac ochranných vrstiev. Heat flow zase ma viac vodivých vrstiev. No nič dal si mi chrobáka do hlavy, najbližšie sa pozriem osobne na dane výrobku u predajcov.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@sorca24 ahoj kolko vas to vyslo a aky velky mate dom a spokojnost??dakujem
Odpovedať
@blister333 vstupna investicia bola 2500€ a vykurujeme cca 130 m2. Zatial spokojnost len na ovladani treba vychytat muchy a niekedy tomu nerozumiem.napr.mame nastavenych 22.5 stupna a je 22.6 a napriek tomu kuri
Odpovedať
@sorca24 odporove kable ste zalievali??lebo ja uz mam anhydrit na zemi...musis preto dat nieco ine co nemusim zaliat..co odporucas radsej infra panele alebo folia na zem alebo..?porad prosim urcite si to zistoval
Odpovedať
@luidzils v domoch s nizkou potrebou tepla na vykurovanie sa da povedat, ze kurenie je len symbolicke, preto osobne by som isiel po tom najlacnejsom rieseni. Totizto ucel urcite splni kazde jedno vykurovanie ci uz voda v trubkach, zastarale radiatory na stenach, alebo kable pripadne folie atd. ... rozdiel bude v cene ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky a rozdiel bude v tom co sa mozno nebude dat skolaudovat :)
Odpovedať
@sorca24 hysterezia sa to vola
Odpovedať
Profilova fotka
@sorca24 ahoj, kde máte umiestnené teplotné čidlá? Ja mám v podlahe a keď nastavím teplotu na 22,5 tak kúri na 22,5 potom vypne a keď klesne teplota na 22 znova zapne.
Odpovedať
@majkoj Ano. Zdroj vsak moze byt akykolvek. Tep. cerpadlo, FVE, kotol na peletky, kotol na drevo, ....
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky pises, ze by si isiel do najlacnejsieho riesenia, a mam dojem, ze do kabla bude problem natlakovat vodu :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?