Immergas Zeus 24 kw zapinanie - vypinanie

Profilova fotka
Zdravím, Poprosila by som dobrých ľudí , hlavne odborníkov poradiť a zodpovedať par otázok. Máme čerstvo zapojený plynový kotol Immergas Zeus 24Kw v starom nezateplenom dome (radiátory), ktorý sa prerába. Aby bola pri práci tepelná pohoda, na termostate je nastavená teplota 16,5 C, aktuálna je 14,5 C. Kotol sa zapne, predpokladám, aby vyhrial na teplotu nastavenú na termostate. Na kotli je nastavená teplota vody na kúrenie 60 C keď dosiahne teplotu 62-65 C (čo je raz-dva) tak sa vypne, potom keď sa ochladí na 45-50 C čo je za 2-3min tak sa zapne a potom opäť vypne a takto dokola. Myslela som že sa vypne až keď dosiahne teplotu v miestnosti 16,5 C, ako je nastavená. Prečo ta teplota takto rýchlo klesá keď na spiatočke je horúca voda skoro ako na výstupe z kotla? Bude sa takto správať (vypínať a zapínať aj keď dosiahne nastavenú teplotu 16,5), lebo keď mu klesne teplota v kotli pod nastavených 60C (45-50C) tak sa zapne, pritom radiátory sú dostatočne horúce a ešte môžu ohrievať miestnosť bez toho aby sa kotol zapol ? Je to takto OK? Ak nie tak čo s tým? Neškodí to kotlu prípadne spotrebe (plyn, elektrika)? Za kazdu informaciu vopred dakujem :)
Odpovedať
@zuna22 no cykluje kotlik .
Odpovedať
Profilova fotka
a viete co s tym? Lebo vcera to priatel sledoval ked odisiel majter ktory to zapajal... tak nevieme ci mu mame volat....
Odpovedať
Profilova fotka
@zuna22 a máte v priestoroch niekde termostat, ktorý signalizuje kotlu aká je teplota v dome? Majstrovi zavolajte, ten vám predsa najlepšie povie, čo sa dej...
Odpovedať
Profilova fotka
ano, termostat mame. Vcera nam vsetko poukazoval, vysvetlil co a ako, no ked odisiel, priatel si zacal vsimat, ze casto zapina-vypina kotol. Dom je zatial neobyvany, lebo este prebieha rekonstrukcia, tak neviem ako sa to sprava, ak by bol kotol regulerne zapnuty.
Odpovedať
@zuna22 možno vadný termostat. ale tiež nechápem, že na spiatočke je taká teplá voda ako pri výstupe a to už ako píšeš (raz - dva). a radiátory sú teplé celé, či len hore?
Odpovedať
Profilova fotka
mate pootvarane radiatory a hlavne odvzdusnene ?
Odpovedať
@zuna22 Predpokladám, že je nízky odber tepla (zaradených málo radiátorov, alebo radiátory zavzdušnené), zároveň vysoký výkon kotla a termostat je na nesprávnom mieste resp. termostat je nefunkčný.
Odpovedať
Ako vypina-zapina?Kotol sa sam vypne uplne?Alebo iba horaky,ale cerpadlo bezi dalej?Merate voda na vstupe/vystupe dakym pristrojom?
Odpovedať
je to v pohode
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem za reakcie... Kotol sledujeme, uz to tak casto nerobi, ale pre istotu ak sa to bude zase opakovat, zavoláme servis.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@zuna22 Zdravim Vas. Mozte mi povedat na kolko mate nastavene ovladace na tep. vodu a riadiatorov 1-9? Ja mam ovladac na radiatory nastaveny na 3 a tep. vodu na 4. Je to tak ok? Vopred Vam dakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?