Hrúbku dymovodu mám 200 a chcem kúpiť krbovú vložku z priemerom 250

Hrúbku dymovodu mám 200 a chcem kúpiť krbovú vložku z priemerom 250.....Viem že to nie je boh vie čo ale chcem sa opýtať či to má niekto doma takto zapojené(bez ventilátora) a ako mu to funguje...PS: Výška komína je 6m....Dakujem za osobné a nie teoretické skúsenosti....... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@e313 je to na vaše riziko, ale vložka nemôže dobre fungovať.
Odpovedať
@e313 pochybujem ,že má niekto takú skúsenosť,iste je viacej takých,že bude priemer,dymovodu menší,alebo rovný,bude mať veľmi slabý ťah,nevieš si vybrať 200-ku?
Odpovedať
Profilova fotka
@e313 mne to fungovalo bez problémov, samozrejme záleží na účinnej výške komína a mal by to odobriť výrobca, možno nájdete aj v manuále na k.v. ... v pondelok mám cestu do Pu ,keby niečo... ;-)
Odpovedať
ok...díky zta radu...ps: máte niekto skúsenosť s generátorom ťahu, je to účinné?: http://www.krby-tuma.sk/product/gener...
Odpovedať
Profilova fotka
@e313 nekomplikujte si život komínovým ventilátorom, radšej použite vložku, ktorá bude zaručene na tomto komíne šlapať... ;-)
Odpovedať
@e313 samozrejme je prve pravidlo porusene...to myslim vies aj ty...no vela zalezi aj od krb.vlozky....stavali sme kominDN180mm. 5 m. Zakaznik si napojil vlozku s dn250 mm.a funguje...ucinna vyska komina cca 3 m...takze je to aj o vybere vlozky a aj o tahovych vlastnostiach ....mozno to iste by v dalsich 5 pripadoch vobec nefungovalo!!!... Z mojho pohladu je vsak otazka ci je vzdy dolezite si vybrat len krb.vlozku... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@rikaskcz Samozrejme, že je dôležité si vybrať krbovú vložku, ak niekto chce krb, pohodu a pohľad na živý oheň. Chlape, ty očividne nemáš do čoho pichnúť, keď tu do každej témy ponúkaš tie svoje peleťáky... Nič proti, viem, že sú dobré, no zakladateľ tejto témy chce krb, alebo si si to nevšimol??? Ja sa nebudem čudovať, ak prispeješ aj do témy: "Aký televízor si máme vybrať" :-) A tvoja rada bude: kúpte si radšej našu piecku, ušetríte ;-)
Odpovedať
@reward ty si ma zachránil pred tým paletákom :-D
Odpovedať
@reward vložku chcem/e túto: http://www.krby-tuma.sk/product/edilk... splna cenu, výkon, vzhlad......nenašli sme nič iné čo by sa nám páčilo...až na ten pripečený otvor...
Odpovedať
@e313 aká je tep. strata domu, že také delo dávate?
Odpovedať
@blacksr zase blacksr...vždy ked prídeš do nejakej diskusie tak riešiš len straty domu..Kašli nato...zase tu budeš všetkých presviedčať ..... ak nemáš skúsenosti ohladom otázky tak nespamuj...
Odpovedať
@blacksr Ahoj. I starý Humberto by takový výkon ocenil. Klidně by vytopil šapitó. :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@praoteccech počuj ked postavíš normálnu chalupu tak potom potrebuješ aj normálny krb...Ak máš 100m kurín ,,poriadne" zadebnený polystyrenom tak potom si kupuj 2kw vložku.... "
Odpovedať
@e313 prečo taký tón? stačilo napísať - áno, dom má 150 m2, je starý, pamiatka, preto taká voľba - a hotovo pretože sa to vždy odvíja od strát domu - či 2 kW alebo 27 kW a dovolila som sa v slobodnej krajine zapojiť, keďže podobné výkony majú ľudia na odporúčanie suseda murára, dedka atď. do novostavby, keďže oni majú rovnako veľký dom z r. 1930 a tiež majú 30 kW :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@e313 @blacksr len či ten edilkamin skutočne také delo je... :-| Podľa mojich skúseností ani zďaleka. Nič v zlom, toto je jedna zo značiek, ktoré mi priniesli slávu v Lampárni. Dobrá je na nej iba cena...
Odpovedať
Profilova fotka
@reward aku slavu v lamparni ? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj asi pred dvomi rokmi som bol v lampárni, kde som sa mal vyjadriť k nepodarkom značky Invicta a Edilkamin.
Odpovedať
Profilova fotka
@reward a taaak, ja reku nejaky napaprceny zakaznik, som si u teba nevedel predstavit 8-)
Odpovedať
zase sa tu zišli staré firmy...Odborníci sa všetko: pamiatky, tep.straty, odborníci na krby a podobné individuá....Miesto otázky riešia svoje komplexy :-D :-D :-D
Odpovedať
e313 máš pravdu, mne už tiež poradili :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@e313 Pri mojej vlozke je napisane, ze sa to nesmie. Tak asi by bolo najvhodnjesie sa bud pozriet do navodu vlozky, alebo kontaktovat vyrobcu.,lebo pochybujem, ze najdes na SK niekoho kto ma tu konkretnu kombinaciu.
Odpovedať
@e313 Ahoj. Tebe to jaksi skoro nasr..a..lo. Já jsem reagoval na blacksr. Podle tvého zadání hned bylo jasné, že ty to chceš odsouhlasit bez diskuze.
Odpovedať
praoteccech nepostrehol som z tvojej strany žiadnu konštruktívnu diskusiu...ps: čítal si si nadpis? asi nie, tak ti z neho kúsok prekopírujem: Dakujem za osobné a nie teoretické skúsenosti...... :-p
Odpovedať
@reward ak si si teda nevsimol ...radim aj o kominoch!!!!a nejde len o peletove pece...!!!!poslem ti video kde nam hori pec na drevo?obraz do ohna najdes vo velmi malo krb.vlozkach ako napr.v mojej peci SCENA!!!takze v pohode ok...som tam kde sa riesi kurenie...pohlad do ohna...kominy...a taktiez ekonomia ekologia efektivita a elegancia pri kuteni!!!!
Odpovedať
@e313 zachranil???mozno prides neskor sam na to kto koho zachranuje....ale v pohode je to na tebe ;-)
Odpovedať
@rikaskcz sorry to bola irónia.... :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?